Categorieën: Unboxing / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

5x Leuke subscription boxen

Subscription boxes

Subscription boxen – en bijbehorende unboxings – worden met de tijd populairder en er zijn inmiddels al heel veel varianten te vinden. Je hebt ze voor beautyliefhebbers, geeks, boekliefhebbers, en meer! Zoals je misschien ook wel hebt gemerkt koop ik zelf ook steeds vaker een box. Het is gewoon té leuk om zo’n verrassing bij de deur afgeleverd te krijgen. Ze zijn helaas niet allemaal even goedkoop, dus vaak kun je het ook zien als een extraatje of presentje wanneer je bijvoorbeeld jarig bent, wanneer je vindt dat je wel een verzetje kunt gebruiken of bijvoorbeeld net je diploma hebt gehaald (En toevallig zijn er nu velen aan het afstuderen ^^). Ik zet vijf leuke subscription boxen voor je op een rijtje en vertel je alles dat je moet weten over deze boxen.

Dit artikel is op 31 augustus 2018 geüpdatet. Hierbij is de informatie gewijzigd bij Celebrate Books (ze zijn gestopt), en is Goodiebox toegevoegd.

StyleTone Box

StyleTone Box

Laat ik beginnen met de box waar ik al het langst lid van ben, de StyleTone Box. In een ver verleden begon deze subscription box als de Vipbox, maar sinds januari 2015 is het de new and improved StyleTone box.

Wat zit er in de box?

StyleTone is een maandelijkse beauty box uit Nederland die je kennis laat maken met vaak minder bekende, en altijd dierproefvrije, merken.

Elke maand heeft over het algemeen een thema en de box bevat standaard vijf fullsize producten (en soms een leuk extraatje). In een leuk vormgegeven boekje/magazine vind je meer informatie over de verschillende producten.

De productomschrijvingen in het magazine zijn in het Engels (sinds de overgang naar StyleTone), maar een paar dagen na de ontvangst van de box vind je de omschrijvingen ook in het Nederlands op hun website. Via de website kun je jouw mening geven over de producten en punten sparen voor een gratis box.

Hoeveel kost het?

De box is één van de goedkopere boxen in dit rijtje en kost slechts €12,50 per maand. Je kunt een abonnement afsluiten dat maandelijks opzegbaar is, of kiezen voor een abonnement per drie (€35,-), zes (€68,75) of twaalf (€137,50) maanden, deze stoppen automatisch na de voltooide termijn. Daarnaast past de box bijna altijd door je brievenbus (een enkele keer pakken ze namelijk enorm uit door je een grotere box te sturen, woehoe!). De waarde van de box elke maand is gemiddeld ongeveer €50,-. Je betaalt geen verzendkosten.

Op een rijtje

Soort: Beautybox
Aantal producten: altijd 5 fullsize producten en soms een extraatje + mini-magazine
Prijs: €12,50 per maand
Verzendkosten: Gratis
Waarde van de box: €50,-

Bekijk al mijn StyleTone Box unboxings | Schaf ook een StyleTone Box aan

ZBOX

ZBOX

Als tweede een box waar ik afgelopen november (2015) aan geïntroduceerd ben en direct gek op ben geworden: de ZBOX. Een box voor geeks, maar films en tv-serieliefhebbers vallen daar ook onder.

Wat zit er in de box?

De ZBOX  is een maandelijkse mysterybox voor geeks met must have game, film en serie merchandise. Elke box heeft ook een thema; thema’s die eerder voorbij zijn gekomen zijn bijvoorbeeld Time Travel, The Force, Blockbuster, Deadpool, Guardians, Batman, Marvellous en Mutate.

Wat zo leuk is aan deze box is dat na alle beautyboxen er ook een box is speciaal voor de nerds/film- en seriefan. Dat er veel tijd aan besteed wordt zie je duidelijk ook aan de vormgeving. De box zelf bevat origineel thema artwork aan de binnenkant en dat wordt maandelijks speciaal door één van hun artiesten ontworpen. Het artwork is gebaseerd op het thema van de box en bevat vaak ook een Easter Egg.

De box bevat exclusieve en officiële merchandise met een waarde van ongeveer €50,-.

Hoeveel kost het?

De prijs van de ZBOX fluctueert, maar zit altijd rondom €25,- en Je kunt je zowel abonneren op de box als de box eenmalig (of elke maand) los aanschaffen. Dit kon eerst alleen met creditcard, maar sinds de Marvellous box kun je de box ook maandelijks aanschaffen en betalen met iDeal. Verzendkosten zijn gratis binnen Europa.

Op een rijtje

Soort: Geek/Mystery box
Aantal producten: 4 tot 7 items + mini-magazine
Prijs: ongeveer €25,- per maand
Verzendkosten: Gratis binnen Europa
Waarde van de box: €50,-

Bekijk al mijn ZBOX unboxings | Schaf ook een ZBOX aan

Owlcrate

Owlcrate - rand

Wat zit er in de box?

Owlcrate is een boekenbox voor Young Adult liefhebbers. Elke maand sturen ze een magische box passend bij het voor die maand gekozen YA thema (bijvoorbeeld Get Inspired, Writer’s Block, Sci-fi Live, Dystopia). Elke box bevat één nieuw YA boek (uiteraard in het Engels gezien het een buitenlandse box is) en drie tot vijf bookish souvenirs om je te helpen in de stemming te komen voor jouw literaire avontuur. Eens in de zoveel tijd sturen ze een boek voor volwassen boek dat omarmt wordt door de YA community, maar het zal altijd geschikt zijn voor 16+.

Hoeveel kost het?

Deze box is voor Nederlanders behoorlijk prijzig; dit ligt vooral aan de verzendkosten. De boxprijs is ongeveer gelijk aan bijvoorbeeld de ZBOX en ook het nog te noemen Celebrate Books, maar omdat het naar Nederland verstuurt moet worden is het aanzienlijk duurder en komt het per maand op ongeveer €45,- uit. Nadeel van deze box is ook dat er alleen betaald kan worden met een creditcard, en slechts af en toe met PayPal. De december box van 2015 kon als test met PayPal betaald worden en het nabestellen van de mei box 2016 kan ook via PayPal betaald worden. Heb je een creditcard, dan kun je kiezen tussen maandelijks en elke drie of zes maanden. Let op: je abonnement wordt automatisch vernieuwd. Zeg dus op tijd weer op, of skip elke maand waarvoor je geen box wilt ontvangen (dan blijft je abbo wel bestaan, maar sla je dus een box over).

Op een rijtje

Soort: YA boekenbox
Aantal producten: 1 nieuw YA boek (Engels) en 3 tot 5 bookish items
Prijs: $29,99 (€26,98) per maand
Verzendkosten: $19,99 (€17,95) per maand
Waarde van de box: onbekend

Bekijk al mijn Owlcrate unboxings | Schaf ook een Owlcrate aan

THREADS

THREADS

Wat zit er in de box?

THREADS is van dezelfde bedenkers als de ZBOX – vandaar ook eenzelfde uiterlijk. Threads is een samenstelling van T-shirt en Read. In samenwerking met de meest veelbelovende ontwerpers, schrijvers en graphic novelists stellen zij iedere maand een nieuwe THREADS box voor jou samen, zodat jij maandelijks een nieuw exclusief ontworpen T-shirt én een boek of graphic novel in je brievenbus hebt liggen!

De THREADS box heeft in tegenstelling tot de ZBOX geen maandelijks thema , maar het boek/graphic novel en het t-shirt zullen wel in lijn met elkaar zijn.

Hoeveel kost het?

De box kost €12,95 per maand met gratis verzending! Ze zijn nog druk bezig met het mogelijk maken van betalen met iDeal, voor nu kun je hem kopen met creditcard.

Op een rijtje

Soort: T-shirt/Boekbox
Aantal producten: 1 T-shirt en 1 boek óf graphic novel (Engelstalig)
Prijs: €12,95 per maand
Verzendkosten: Gratis binnen Europa
Waarde van de box: onbekend

Bekijk al mijn THREADS unboxings | Schaf ook een THREADS box aan

Celebrate Books

Celebrate Books - rand

Per 1 september 2018 bestaat Celebrate Books niet meer als subscription box. Ze gaan echter wel verder als goodies website.

En als laatste de eerste en enige Nederlandse boekenbox! Het is fantastisch dat we nu ook een Nederlandse boekenbox hebben, en momenteel kijk ik ontzettend uit naar de juli box. De april box was geweldig dus ik heb hoge verwachtingen.

Wat zit er in de box?

De box van Celebrate Books heeft net als de Owlcrate iedere keer een thema. In de maand juli 2016 is dit Reaching for the Stars (in april 2016 was dit Fandom). De producten in de box passen bij dit thema. De inhoud varieert. Wat zeker is, is dat je iedere keer een recent verschenen Nederlandstalig Young Adult boek plus drie tot vijf cadeaus ontvangt. Elke box is er in een gelimiteerde oplage, dus op = op.

Hoeveel kost het?

De Celebrate Books box kost €29,99 inclusief verzendkosten. Voor een boekenbox dus een hele normale prijs en vergelijkbaar met de prijs van bijvoorbeeld de Owlcrate, maar dan dus zonder die extreme verzendkosten omdat hij gewoon uit Nederland komt!

Op een rijtje

Soort: YA Boekenbox
Aantal producten: 1 YA boek (Nederlands) + 3 tot 5 bookish-items
Prijs: €29,95 per maand
Verzendkosten: Gratis
Waarde van de box: Onbekend

Bekijk al mijn Celebrate Books unboxings | Schaf ook een Celebrate Books box aan

Nieuw: Goodiebox

Goodiebox

Nieuw in deze lijst is Goodiebox. Sinds 2018 is deze box overgekomen uit Denemarken en nu dus ook in Nederland verkrijgbaar.

Wat zit er in de box?

Goodiebox is een maandelijkse beauty box uit Nederland die je kennis laat maken met bekende en minder bekende merken. Net als de Styletone box zijn ook hier alle producten dierproefvrij.

In de Goodiebox vind je minimaal vijf unieke beauty- en verzorgingsproducten van diverse merken en de box is maandelijks opzegbaar. Opmerkelijk is het volgende dat in de FAQ staat, maar wat ik wél een zeer goede klantenservice vind: “Hebben we je voorkeuren een keer totaal verkeerd ingeschat (we zijn ook maar mensen ;-)), dan mag je de box gewoon terugsturen. Uiteraard krijg je je geld in dat geval gewoon terug. Het belangrijkste voor ons is dat jij blij bent.”

De producten zitten in een mooie stevige doos met lade, die je vervolgens ook als opslag kunt gebruiken, en ziet er leuk uit. Bij de box zit een soort folder met daarin meer informatie over de producten (in het Nederlands). Via de website kun je jouw mening geven over de producten en punten sparen voor een gratis box.

Hoeveel kost het?

De Goodiebox kost €19,95 per maand en is standaard maandelijks opzegbaar. Wanneer je jouw abonnement start krijg je nog diezelfde maand een box (ook als de box al verstuurd was). De waarde van de box verschilt, maar is in elk geval ten minste €65,- waard. Je betaalt geen verzendkosten.

Op een rijtje

Soort: Beautybox
Aantal producten: altijd minimaal 5 + informatiefolder
Prijs: €19,95 per maand
Verzendkosten: Gratis
Waarde van de box: €65,- of meer

Bekijk al mijn Goodiebox unboxings | Schaf ook een Goodiebox aan

Heb jij al eens een subscription box besteld?

Deze post is al 44623 keer gelezen


Geef een reactie

28 responses to “5x Leuke subscription boxen

 1. Ik heb deze maand de ZBox besteld, omdat ‘ie een Star Wars thema heeft en ik sinds dit jaar heel erg fan ben geworden van Star Wars. Even een vraagje, hoe lang heeft ‘t bij jou geduurd voordat ‘ie binnen kwam? Ik hoop namelijk dat hij voor Kerst binnen komt, zodat ik ‘m misschien voor de lol voor mezelf kan inpakken, hahaha! XD

  • Oeh ik moet zeggen dat ik het niet heel goed in de gaten houd, en ik weet zo ook niet op welke datum hij altijd ongeveer verstuurd wordt. Volgens mij heb ik hem meestal tegen het einde van de maand, dus ik durf niet te zeggen of je hem wel of niet voor kerst zal ontvangen.

 2. Ik heb er nog nooit één besteld. Ik vind het altijd wel leuk om te zien wat er in zit, maar in verhouding vind ik dat er te weinig dingen in zitten die ik echt leuk vind om er zoveel geld aan te besteden.

 3. De Styletone Box heb ik sinds kort en vind ik tot nu toe geweldig! Omdat ik een echte nerd ben ga ik de threads box en de Zbox maar eens als cadeautjes vragen, die lijken me erg leuk! Dankjewel voor de tips!

 4. Zulke boxen zijn echt zo gaaf! De Lootcrate boxen zie ik soms ook voorbij komen en lijken mij ook best tof. Als er ooit geld aan een boom in mijn achtertuin groeit, zie ik mezelf al aanmelden bij heel veel verschillende subscription boxen haha 😀

   • kelly

    Sinds september is lootchest in Nederland. Vergelijkbaar met lootcrate of zbox. Dit bedrijf bestaat in Duitsland al 3 jaar. prijzen op de site zijn incl verendkosten.
    nu kan alleen nog met vooruitbetaling of paypal betaald worden. dit gaan ze volgens mij deze maand nog aanpassen.

 5. Ik was eigenlikj alleen bekend met de beautybox varianten, maar deze zijn ook erg tof. Leuk dat er voor zoveel verschillende dingen een box is!

 6. Ik vind het zooooo jammer dat de Owlcrate zo duur is 🙁 Had die graag eens geprobeerd. Eigenlijk zou je ze in partij moeten kunnen kopen om zo verzendkosten te delen xD

 7. Bijzonder! Ik kende het fenomeen al wel, maar ik had geen idee dat er zo veel verschillende soorten waren. Het is wel een beetje prijzig voor mij, dus ik laat ze voorlopig maar even aan me voorbij gaan :p.