Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #30 | Versoepelingen

Een kijkje in mijn leven

Juni is de maand waarin er in Nederland versoepeld werd. We mogen weer wat meer, maar moeten nog wel voorzichtig blijven. Ikzelf merk dat in mijn ogen sommige mensen nu helaas wat te makkelijk worden. En dat een winkel als de Action écht nog eens na moet rekenen hoeveel mensen er in de winkel mogen zijn. Ik ben er laatst geweest om even een hoes voor had opblaaszwembad op te halen, maar de anderhalve meter kon tussen bezoekers absoluut niet gewaarborgd worden. Wij zitten in elk geval nog veel thuis, maar het is dan ook heerlijk bij ons in de achtertuin. Af en toe ondernemen we wel eens wat, maar we vinden het ook belangrijk om gewoon voorzichtig te blijven.

Op bezoek!

2020-06 Boba

De maand begon natuurlijk met tweede Pinksterdag. Een dag waarop we eigenlijk andere plannen hadden, maar die helaas niet door konden gaan wegens Corona. In plaats daarvan ben ik op bezoek geweest bij mijn broertje en zijn vriend, die ik al sinds mijn verjaardagsfeest in februari niet meer live had gezien. In de tussentijd was hun nieuwe kitten ook bij hun komen wonen en kon ik deze ein-de-lijk ontmoeten. En wauw, wat is het een ongelooflijk schatje! Wil je meer zien van Boba en haar grote broer Kue, dan kun je ze volgen op Instagram.

Leesclub

The ABC De Wrede Prins

De leesclub van 23 april mocht helaas geen doorgang vinden wegens Corona, maar vanaf 1 juni mochten bijeenkomsten van maximaal 30 man weer georganiseerd worden. Hoewel het nog niet bij de bibliotheek kon, merkte ik wel dat de leden enorm behoefte hadden aan een samenkomst, dus organiseerde ik dit bij mij thuis. Bij binnenkomst moest iedereen de handen wassen, de stoelen stonden wat verder uit elkaar dan normaal gesproken en de roosters stonden goed open, maar zodoende konden we wel een gezellige leesclub bijeenkomst houden. Het was zelfs zo gezellig dat ik de tijd uit het oog verloor en we tijd tekort kwamen voor deze jubileum bijeenkomst.

Naar de dierenarts

2020-06 Boefjes

Onze lieverds konden eindelijk voor hun jaarlijkse check-up bij de dierenarts terecht. Gelukkig zijn ze allebei hartstikke gezond en werd de dierenarts helemaal verliefd op ze. Alleen het tandvlees van Fred is een beetje geïrriteerd dus kregen we het advies om ze te gaan tandenpoetsen. Hebben jullie hier ervaring mee?
Helaas mocht er maar één persoon mee, dus moest ik buiten even wachten tot ze klaar waren.

Vaderdag

2020-06 Kat-Opoly

Gelukkig mogen we weer bij elkaar op bezoek, en dus kon ik mijn vader gezellig opzoeken tijdens Vaderdag. Knuffelen doen we nog niet, en dat vind soms nog wel eens lastig (het voelt zo afstandelijk), maar het is voor een goed doel dat we nog altijd afstand houden van elkaar. We hebben eerst heerlijk buiten gezeten, waarna we begonnen met een potje Kat-opoly. En tussendoor hebben we ook nog lekker gegeten door te bestellen bij Burger Town. Het was ontzettend gezellig met z’n allen (mijn vader, moeder, vriend en ik) en het is zeker een geslaagde dag te noemen.

Vakantie

2020-06 Weekje vrij

Jaaa, en de laatste week van juni hadden Stefan en ik lekker een weekje vakantie. We hebben genoten van de mooie dagen in onze achtertuin, hebben heerlijk gebarbecued en hebben het er ook op gewaagd om eens een keer uit eten te gaan. We hebben met de dozen van de  Jumbo (die nemen ze momenteel niet meer in, dus we hebben er ontzettend veel van) een doolhof gemaakt voor de katten. Maar ik heb ook lekker vooruit gewerkt voor Reviews & Roses, de Sims gespeeld en lekker film en serie gekeken. Heerlijk zo’n weekje vrij.

Online leesclub

Zomer Leesclub 2020

En op één van de laatste dagen van de maand startte de online leesclub met het boek De Kleur van Colorado door Rebecca Yarros! We hebben al een leuke groep verzameld, maar hoe meer mensen des te meer plezier. Kom er dus gezellig bij! Je leest er hier alles over.

Sterren

Gelezen en Gekeken

Elke maand benoem ik welke films, series en boeken er voor mij uitsprongen.

Films

Keek ik in mei geen enkele film, heb ik daar in juni gelukkig verandering in gebracht. Ik keek in totaal vier films, namelijk After, Secret Summer, Joker en Eurovision: The Story of Fire Sage. De eerste twee en de laatste keken lekker weg, maar waren niet enorm bijzonder. Joker was ontzettend sterk.

Series

Deze maand zijn Stefan en ik druk bezig geweest met het kijken van seizoen zes van Star Trek: Voyager. Hij wil namelijk graag beginnen aan Picard. Ikzelf moet eerlijk zeggen dat ik het al een tijdje wat saai begin te vinden en straks wel een een tijdje zonder Star Trek wil doen. Van welke series heb ik dan wel genoten deze maand? Ik heb Outer Banks in één ruk uitgekeken en dat geldt ook voor het tweede seizoen van The Order. Heerlijke wegkijk series.

Boeken

In juni heb ik dan weer wel iets minder gelezen. Dit kwam eigenlijk ook omdat ik het erg druk had waardoor ik vaak te moe was om mij op een boek te concentreren. Een tv-serie is dan net wat behapbaarder. In totaal las ik twee boeken: The Betrothed en Een nieuwe kans in Cockleberry Bay. Geen van beiden staat op mijn lijst met aanraders. Laat deze dus gerust liggen deze zomer. Edit: op de valreep las ik ook nog De Kleur van Colorado uit, en dat is absoluut wél een aanrader!

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts

  1. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room!
  2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  3. WithLove | De streamingsdienst voor romantici
  4. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het
  5. 5x Leuke subscription boxen

SterrenGaan jullie op vakantie?

Deze post is al 2756 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #30 | Versoepelingen

  1. Ik zou de tanden van mijn kat moeten poetsen, maar ze laat het absoluut niet toe. Zodra ik er klaar voor ben en in haar buurt kom, rent mevrouw weg en verstopt zich op de moeilijkste bereikbare plekken. Kan dan ook geen goed advies geven, maar hoop dat jij meer succes zult hebben!