Categorieën: Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Leg je herinneringen vast in een fotoboek van Fotofabriek

Fotoboek Lucy Ivison

Fotofabriek.nl benaderde mij een tijdje geleden met de vraag of ik het leuk vond om een fotoboek te maken en hierover te schrijven op Reviews & Roses. Daar zeg ik geen nee tegen! Ik heb thuis diverse fotoboeken, vooral van vakanties. Ik ben echter altijd vrij laat met het maken van deze fotoboeken omdat ik tijdens vakantie zo ontzettend veel foto’s maak (ik kom al snel op 700 tot 1000 – oké, misschien nog wel wat meer…) en ik ze nooit terug kan brengen naar een degelijk aantal foto’s zodat de fotoboeken mij geen klauwen met geld kosten. Ik kom vaak toch al gauw op 300 foto’s die ik uiteindelijk in het fotoboek wil hebben. Ik mocht een hardcover A4 fotoboek maken met 24 pagina’s. Dat was iets te weinig om te gebruiken voor mijn vakantiefoto’s van 2015, want wat ik mooi vind, is dat foto’s over de hele pagina gedrukt worden in plaats van achtergronden te gebruiken, tekst en foto’s te op een speciale manier te positioneren of iets dergelijks. Foto’s spreken voor mij voor zich en behoeven geen extraatjes. Dus besloot ik een fotoboek te maken van foto’s die ik heb gemaakt tijdens het Yalfest weekend. En hij is prachtig geworden.

Fotofabriek kwaliteitslabel

Het maken van het fotoboek

Om het fotoboek te maken moet je eerst hun software downloaden. Het downloaden was niet zo ingewikkeld, maar daarna moet je wel even uitzoeken hoe het allemaal werkt en hoe je voor elkaar kunt krijgen hoe je het wilt hebben. Ik moet ook zeggen dat mijn dagen erg druk waren en dat ik er telkens geen tijd voor had om er even rustig voor te gaan zitten en dat dit mij frustreerde. Je moet er wel echt even voor gaan zitten, en als je dat doet lijkt alles ineens een stuk simpeler. Gelukkig staan er ook handleidingen op de site voor als je er dan nog steeds niet uitkomt.

Fotoboek dicht

Om de foto’s mooi volledig op één pagina te krijgen sleepte ik het juiste sjabloon (die staan rechts in beeld als je de bezig bent je fotoboek te vullen) naar de pagina, waarna ik aan de linkerkant de juiste map kon opzoeken en vervolgens de juiste foto in het vak kon slepen, waarna het direct het juiste formaat had. Op die manier had ik het fotoboek snel gevuld en deed ik nog los het Yalfest logo bovenop de foto op de voorkant en was ik alweer klaar! Wat trouwens superhandig is, is dat je jouw project tussentijds kunt opslaan en op een later moment verder kunt gaan. Ik hou dus van een fotoboek zonder poespas, maar mocht jij wel meer willen met jouw fotoboek dan zijn er heel veel opties waaronder het plaatsen van tekst, kiezen van achtergrond en het leuk positioneren van jouw foto’s. Ook krijg je tips van het programma over de kwaliteit van jouw foto’s en het uiteindelijke product.

Fotoboek open

Het bestellen

Als je helemaal klaar bent klik je rechts bovenin op bestel product en dan wordt je fotoboek geüpload naar je winkelmandje. Het product blijft later ook bewaard op je account voor als je het nogmaals zou willen bestellen. Het uploaden duurt wel even. Elke pagina moet geëxporteerd en geüpload worden, dus als je een heel dik fotoboek maakt moet je op dat punt even geduld hebben totdat het klaar is.

Fotoboek zijkant

Daar is ie!

Op zaterdag 21 mei kreeg ik mijn orderbevestiging. Mij werd verteld dat de verwachte leverdatum zaterdag 28 mei zou zijn, maar op woensdag 25 mei kreeg ik al een mail dat hij verzonden was – met Track & Trace code! – en donderdag 26 mei had ik hem al in huis!

Yalfest fotoboek

Het resultaat

Het resultaat is zeker niet verkeerd. Mijn eerste reactie was dat ik de foto’s zo fantastisch vond ogen in deze grote op dit papier (dit kun je niet goed zien op de foto’s hierboven). Nog veel mooier dan als ik ze fullscreen op mijn laptop ervoor had. Prachtig, eerlijk waar. De kaft is mooi stevig en ook het papier voelt stevig aan. Ook zat er een kwaliteitslabel met punten waarop je fotoboek nog handmatig is gecontroleerd. Bedankt Jorja!

Lees meer over het maken van je eigen fotoboek bij Fotofabriek.nl

Waar wil jij nog een fotoboek van maken?

Deze post is al 2950 keer gelezen


Geef een reactie