Categorieën: Activiteiten, Persoonlijk, Reizen / Tags:

Geschreven door Jessica

Mijn vakantie naar Gran Canaria

Gran Canaria - Bungalow 21-1 Canary Garden Club

Van 23 augustus tot en met 30 augustus waren mijn vriend en ik op vakantie naar het heerlijke warme Gran Canaria. Het leek mij leuk om wat te vertellen over wat we gedaan hebben. Het plan was namelijk om even goed uit te rusten, maar uiteindelijk zijn we zowat elke dag wel op pad geweest en hebben we iets gezien, al was het maar een winkelstraat. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Vertrek

Op zondag vertrokken we op tijd in de ochtend van huis richting Schiphol. Om er bij Schiphol achter te komen dat onze vlucht een uur vertraging had. We vermaakten onszelf door gezellig te kletsen en ik heb via bloglovin’ nog even een aantal blogjes kunnen lezen. Het vliegtuig vertrok uiteindelijk tegen twee uur – een vet luxe waarin we tv-series konden kijken! – en om half negen Nederlandse tijd kwamen we aan bij Canary Garden Club. We baalden, want we hadden in het vliegtuig wel een tosti gehad, maar nog geen degelijk avondeten. En we dachten dus dat etenstijd al voorbij zou zijn, zeker toen we hoorden dat het buffet tot half negen duurt elke dag. Hadden wij even geluk dat het uur achteruit gaat in Gran Canaria en het pas half acht was. Snel dropten we onze spullen en gingen terug naar het restaurant waar we voortreffelijk hebben gegeten.

Vertraging vlucht Gran Canaria

Eten

Laat ik nog even kort op het eten ingaan. Dit was namelijk fantastisch bij Canary Garden Club. Vanaf acht uur ‘s ochtends stond een uitgebreid ontbijt buffet klaar. Je had brood, fruit, ei (gekookt, scramble of vers voor je gebakken) en nog veel meer. Het was echt enorm uitgebreid. Je kon je brood eventueel ook zelf roosteren, heerlijk. Ook het avondeten was fantastisch. Elke avond was er een uitgebreid buffet en elke avond was het menu anders. En ook al lag er warm vlees bij het buffet, ook was er een kok aanwezig die bijvoorbeeld een lekkere entrecote voor je bakte en er een lekker sausje voor je bij had. Ook dit was elke dag anders, zo hadden ze ook één avond een grote wok vol paella. De koks waren ook hartstikke leuk en aardig.

Gran Canaria - Ontbijt

Welkomstbijeenkomst

Om 10:15 uur was voor onze locatie een bijeenkomst georganiseerd. We deden rustig aan en ontbeten laat, want we hadden niks gepland voor deze dag. We wilden even naar de bijeenkomst en de rest van de dag chillen. De bijeenkomst was heel uitgebreid. Richard van Arke (Tui vanaf 1 oktober) vertelde met veel enthousiasme over het eiland en gaf uitgebreid informatie over de excursies en interessante wetenswaardigheden. Zo’n uitgebreide bijeenkomst hebben we nog niet eerder gehad tijdens andere vakanties, maar ik vond het zeer welkom.

We boekten twee excursies en kochten alvast kaartjes voor Palmitos Park zodat we de dag dat we erheen wilden niet in de rij zouden hoeven staan. Mocht Richard dit ooit lezen dan wil ik hem bij deze bedanken voor zijn enthousiaste verschijning en de uitgebreide uitleg die we hebben ontvangen. Het was helemaal top! Helemaal leuk was dat hij aangaf dat vrouwen eigenlijk altijd gelijk hebben en ik dit kon demonstreren toen hij vroeg wat ons kamernummer was. Mijn vriend kwam namelijk op de één of andere manier met 25-4, terwijl het toch echt 21-1 was…

Selfie in Gran Canaria

Zwembad

Na de bijeenkomst wilden we bij het zwembad gaan liggen, om erachter te komen dat op twee stoelen na alle stoelen door handdoeken ingepikt waren. Er was een groot geval van handdoekje leggen en daar werd helaas niks aan gedaan. Om acht uur zijn alle stoelen al bedekt door handdoeken, maar de mensen die ze er neergelegd hebben zie je de rest van de dag niet weer. Erg vervelend, wij hadden namelijk best onder de parasol kunnen liggen gezien zij er toch niet waren. Maar goed. We zijn die dag goed verbrand en ‘s avonds hebben we weer heerlijk gegeten. We hadden halfpension dus we konden telkens in het restaurant daar eten, en het was echt heel goed verzorgd.

Gran Canaria Zwembad

De geheimen van Gran Canaria

Op dinsdag hadden we onze eerste excursie: de geheimen van Gran Canaria. We bezochten een Aloe Vera plantage, een basiliek, een kerk, kregen een uitgebreide lunch, waarna we nog naar de enige koffieplantage in Europa gingen waar we ook een wijnproeverij hadden. We hebben erg veel gedaan die dag en het was mooi dat we zoveel konden zien. Wat wel jammer was dat we overal erg weinig tijd hadden doordat er dus zoveel gepland was.

En wat ook minder fijn was, is de sauna waarin we reden. Er waren namelijk vijf busjes, maar degene waar wij in zaten was het slechtst verzorgd – oud – en had geen airco. Gelukkig was ons busje wel het gezelligst. Het was nog wel even spannend of we terug zouden komen, want de benzine was blijkbaar plotseling op toen we na de wijnproeverij weer teruggebracht zouden worden naar Canary Garden Club, en hij moest door van de berg te rollen gestart worden. Hij sloeg gelukkig aan en verderop heeft onze chauffeuse getankt. Al met al vonden we het wel een geslaagde excursie!

Gran Canaria - Wijnproeverij

Strandbezoek

Excursies en uitjes wilden we een beetje om de dag plannen dus besloten we op woensdag naar het strand te gaan. Bij het complex zouden alle plekken toch al bezet zijn door handdoekjeleggers, dus waarom niet? Uiteindelijk was het nog fijner vertoeven bij het strand. We konden de parasol zo draaien dat we in de schaduw zaten en er stond een heerlijke wind. De stroming bij het strand is vrij sterk, dus ik wilde niet te ver de zee in, maar het water was wel heerlijk verkoelend als je er tot je middel in stond. In Gran Canaria heb ik voor het eerst de Fashionista gelezen die ik hier op het strand van cover tot cover gelezen heb. Wat een leuk magazine!

Gran Canaria Fashionista lezen

Rond een uur of twee gingen we op zoek naar een plek om te lunchen. Vanaf het strand kon je een winkelstraatje inlopen dat vrij verscholen zit, maar daar zitten allemaal eettentjes. We werden aangesproken door iemand die een beetje Nederlands kent en besloten daar te eten. Mijn vriend bestelde een biertje en ik een colaatje. Nja, zo klein was die niet, want ik kreeg een pull cola, haha. Echt enorm was dat glas, niet normaal. Maar wel erg lekker, want ik had me toch een dorst. Ook bestelden we een heerlijk tosti. Het was er gelukkig helemaal niet duur, en we hebben lekker gegeten. (En ja, onderstaande foto bestaat uit twee foto’s in elkaar geplakt, zodat ik het eten en drinken op één foto heb haha)

Lekker eten in Gran Canaria

Winkelstraat

Hierna gingen we nog verder de winkelstraat in en zagen nog een overdekt winkelcentrum staan, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor omdat we de gratis bus terug moesten halen. Op vrijdag gingen we weer naar het strand waar we weer lekker de zee in zijn gegaan, hebben gezonnebaad en boekje gelezen. Rond een uur of één vertrokken we weer om een plek te zoeken om te lunchen, maar besloten al gauw weer naar hetzelfde tentje als woensdag te gaan. Hierna hebben we het overdekte winkelcentrum bezocht, waar het behoorlijk rustig was en waar ik alleen wat souvenirs heb gekocht.

Gran Canaria strand

Palmitos Park

Op donderdag gingen we naar Palmitos Park, een soort dierenpark. Het was een lange wacht om er te komen. We moesten met een lokale buslijn, maar de eerste bus kwam twintig minuten te laat, en toen hij eindelijk kwam was hij vol en reed hij ons voorbij. Al met al hebben we een uur in de brandende zon gewacht op een bus die ons meenam en toen moesten we ook nog staan. Maar goed, we kwamen er uiteindelijk wel.

Er is maar één weg door het park dus er was in het begin wel even een opstopping, maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren ook diverse shows en die zijn zeker aan te raden. We hebben gelachen om de papegaaienshow, de dolfijnenshow is werkelijk fantastisch en ook de show met exotische en wilde vogels is aan te raden. Al was die laatste wel vol in de hete zon en moeilijk uit te houden. Al met al was het park zeker leuk, maar je bent er wel vrij snel doorheen, als de shows er niet waren geweest helemaal. Ik wil nog een aparte blogpost maken met foto’s die ik heb gemaakt in Palmitos Park, zouden jullie dat leuk vinden?

Gran Canaria - Palmitos Park - Exotic Bird Show

Spirits of the Sea

Ook zaterdag waren we weer vroeg uit de veren, want we gingen naar Puerto Rico voor een boottocht. En niet zomaar een boottocht, we gingen op een catamaran zoeken naar wilde dolfijnen. Tijdens de bijeenkomst op maandag was ons verteld dat er 90% kans was om dolfijnen te zien, wat echt een behoorlijk grote kans was. Ik was pessimistisch, want 90% is wel echt heel veel, maar er was niks over gelogen! We hebben niet één dolfijn gezien, maar wel een stuk of 40 die allemaal heel dicht bij de boot kwamen en zelfs onder de boot door zwommen, en zelfs boven water kwamen springen. Heel erg leuk.

Iets minder was dat de halve boot zeeziek werd op de terugweg. Volgens de crew was dat heel normaal, maar ik voelde me echt niet fijn en heb bijna niks van de terugreis meegekregen omdat ik me teveel probeerde te focussen op niet overgeven. Gelukkig is dat niet gebeurd. Wel verloor een meisje vlakbij mij haar bewustzijn en werd ze spierwit, heel eng. En daarna verloor ze nog tijdelijk haar bewustzijn en begon ze te trillen. Gelukkig liep het goed af, maar haar vriend werd blijkbaar ook zeeziek. Van dat laatste heb ik niks meegekregen en mijn vriend vertelde het mij bewust ook niet, maar blijkbaar zat die jongen naast mij in een zak te kotsen. Lekker. Maar altijd nog beter dan voor op het dek, waar de crew de dweil erbij moest pakken.

Gran Canara - Spirits of the Sea excursie

De laatste avond

De laatste avond besloten we in het restaurant door te brengen, waar een dame en een heer muziek kwamen maken en zingen met een lekkere Spaanse sfeer. Mijn vriend en ik moesten soms wel lachen om de uitspraak van Engelse woorden, soms was het echt even zoeken naar welke tekst ze eigenlijk zongen haha. We hebben ontzettend genoten en het was een fijne laatste avond.

Gran Canaria Canary Garden Club

Zondag

De dag van vertrek! De avond ervoor had ik al lekker al mij spullen ingepakt, dus ik kon in de ochtend lekker rustig aan doen. We genoten nog even van het heerlijke ontbijtbuffet waar we elke dag van hebben kunnen genieten en rond half twaalf hebben we onszelf uitgecheckt (dit moest voor twaalf uur). We hebben nog even in de schaduw gerelaxt, geluncht bij het zwembad en om drie uur gingen we klaarstaan om te wachten op de bus die al vrij snel kwam. Wederom hadden we wat vertraging, maar we moesten bij het inchecken erg lang in de rij wachten dus het leek veel korter.

Gran Canaria - Canary Garden Club

Eenmaal in het vliegtuig bleek dat ik dezelfde mensen naast mij had als op de heenweg, hartstikke leuk (gelukkig waren het leuke mensen), mijn vriend zat voor mij. Ook was er dit keer de mogelijkheid om films te zien, fantastisch! Mijn vriend keek I Bought a Zoo (die had ik al in de bios gezien). Ikzelf ging voor Crazy, Stupid, Love. Ik bestelde een saucijzenbroodje en een sandwich omdat we anders tussen twee uur ‘s middag en twee uur ‘s nachts niks zouden eten. Voor ik het wist waren we alweer in Nederland en was onze vakantie definitief voorbij.

Films in vliegtuig

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Zijn jullie al eens op Gran Canaria geweest?

Deze post is al 2033 keer gelezen


Geef een reactie

13 responses to “Mijn vakantie naar Gran Canaria

  1. Leuk verslag van je vakantie! Ik ben nog niet op Gran Canaria geweest, maar ik kom binnenkort in de buurt, want ik ga naar Lanzarote. 🙂

    Ik vind het zo irritant als mensen handdoekje gaan leggen. Zeker als ze vervolgens de hele dag niet in de buurt van het zwembad te vinden zijn.

  2. Daar ben ik nog nooit geweest. Maar net als jij heb ik wel de gewoonte om de avond voor het vertrek al wat in te pakken zodat we het tijdens die laatste ochtend rustig aan kunnen doen. Veel leuker dan meteen uit je bed moeten springen in jezelf te moeten afjagen.