Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

My Life | 10 dingen die je nog niet over mij wist #2

10 dingen die je nog niet over mij wist

Omdat mijn vorige post met 10 dingen die je nog niet over mij wist zo goed in de smaak viel bij jullie ben ik de laatste tijd bij gaan houden welke andere dingen jullie nog niet van mij weten. Inmiddels heb ik weer 10 dingen bij elkaar gezocht. Ik hoop dat jullie deel 2 net zo leuk gaan vinden. Lees je mee?

Ik ben het grappigst wanneer ik er niet mijn best voor doe

Wanneer ik 100% mijzelf ben – voornamelijk bij mijn ouders, broertje en vriend – kan ik heel erg grappig zijn, juist wanneer ik niet opzettelijk grappig probeer te zijn. Soms is dat als ik chagrijnig ben, soms wanneer ik heel serieus of juist vrolijk ben, maar ook door domme acties als wanneer ik schreeuwend met mijn mobiel in mijn hand wanhopig het huis doorga “Waar is mijn mobieltje????” Tsjah… Anderen kunnen er heel hard om lachen in elk geval, haha.

Ik heb muisarm

Oké, inmiddels is het al voorbij gekomen op dit blog, maar toen ik begon met het verzamelen van dit lijstje wisten jullie dit nog niet haha. Ik heb muisarm. Erg handig is dat natuurlijk niet als je een baan hebt waarvoor je continu achter een computer zit, actief blogjes schrijft en ook nog de ambitie te hebben een boek te schrijven. Lees: 24/7 achter een computer of laptop. Gelukkig heb ik op mijn werk nu een rollermouse die ervoor zorgt dat mijn arm in elk geval in de juiste houding gebruikt wordt en let ik natuurlijk op mijn houding achter de computer in het geheel. Op sommige dagen is de pijn wel heel erg en moet ik mijzelf echt verplichten rust te nemen. Sinds kort ga ik naar de fysiotherapeut voor Dry Needling, wat al merkbaar voor verlichting zorgt.

Roller Mouse Ergo Slider voor Muisarm

Ik ben de oudste van twee kinderen

Jullie hebben vast wel eens iets voorbij zien komen over mijn broertje, maar dat is ook mijn enige en mijn jongere. Ik ben drieëneenhalf jaar ouder en heb tegenwoordig een goede band met hem. O, en hij is volgende week jarig! Hij wordt alweer 22, wat gaat de tijd snel…

Ik heb auditie gedaan voor X-Factor

Eigenlijk vind ik helemaal niet dat ik goed kan zingen, verre van zelfs(!), maar ik geniet wel heel veel van zingen en gezien het ook weer niet helemaal vals is heb ik gewoon een keer een poging gedaan. Het is alweer een jaar of zeven geleden inmiddels, maar ik herinner het mij als de dag van gisteren. In de brief stond dat ik rond drie uur aan de beurt was, maar dat werd pas tien uur! Ik zong Valerie van Amy Winehouse en dat bleek een populair liedje te zijn toen want ik kwam in zo’n mix waarbij je meerdere dat liedje hoort zingen – yay mijn 4 seconds of fame! Al zie ik er wel verveeld uit, vast de zenuwen haha. Het commentaar was overigens dat ik goed was en stoer, maar het kwam er in feite op neer dat er al zoveel waren zoals ik – te normaal – en daarom ging ik niet door. Maar ik ben wel trots op mijzelf dat ik zomaar voor wildvreemden ben gaan zingen – en tot op de dag van vandaag zing ik verder alleen voor de shampooflessen in het doucherek. Het waren overigens niet de juryleden van tv. Wat je namelijk niet ziet is dat er een voorselectie is door drie andere juryleden, dus die mensen die je op tv zag en zó slecht zongen, die waren dus puur gekozen om de vermaakfactor. Het was dus wel erg interessant en een hele belevenis om mee te maken. En waarom lukt het mij tegenwoordig niet meer om mijn haar zo mooi lang te krijgen?

Jessica X Factor 3

Vroeger lustte ik de Happy Meal hamburger van de McDonalds niet

En tegenwoordig vind ik ze juist vet lekker! Toen ik nog klein was kreeg ik eens in het jaar-ish de verrassing dat we McDonalds mochten eten en uiteraard wilde kleine Jess wel de Happy Meal met een leuk speeltje. Echter die hamburger lustte kleine Jess niet en gaf ze standaard weg aan haar vader. Tegenwoordig vind ik dat maar gek, want ze zijn eigenlijk best wel lekker haha. Lekker simpel en maar een eurootje!

Ik deed mee met Doe Maar Dicht Maar

Velen zal dit niet veel zeggen, maar toen ik in de brugklas zat kwam ik hiermee in aanraking. Het is een dichtwedstrijd en dichten is iets dat ik tussen groep 7 en de tweede klas van de HAVO wel eens deed. Echter was er maar één gedicht dat heel gemakkelijk uit mijn pen kwam rollen en dat was ook het enige gedicht waar ik trots op was. Toen ik de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar tegen kwam besloot ik om dat gedicht in te sturen. De 100 beste gedichten zouden worden gebundeld en uitgegeven worden en de beste tien mochten het voordragen tijdens een speciale Doe Maar Dicht Maar bijeenkomst/voorstelling in de Oosterpoort in Groningen. Er bleken uiteindelijk 5000 gedichten ingestuurd te zijn en de mijne bleek één van de 100 beste te zijn! Je wilt niet geloven hoe trots ik toen was. Mijn ouders en mijn lerares Nederlands (een hele leuke en lieve vrouw) overigens ook. Ik schreef het gedicht toen ik elf was, stuurde het in op mijn dertiende en was veertien (2004) toen het uitgegeven werd. OMG ik besef opeens dat ik een uitgegeven auteur ben, yay mijn leven is compleet! Haha :p

Gedicht Doe Maar Dicht Maar Jessica Laat mij eens zien

Ik lust geen koffie

Koffie vind ik echt zó smerig! Bah… Omdat iedereen zegt dat je het moet leren drinken heb ik ook werkelijk allerlei soorten koffie geprobeerd, zelfs degene die naar chocolademelk zou moeten smaken, maar dat was geen succes. Nee, geef mij maar thee. Hé dat rijmt!

Ik lust alleen Jumbo gehakt

Ik vond gehaktballen vroeger altijd maar vies en heb toen een afkeer gekregen van gehakt. In macaroni en dergelijke vond ik het altijd wel oké, maar stond er nog steeds niet om te springen. Pas toen ik Jumbo gemengd gekruid gehakt ontdekte werd ik weer fan van gehakt. Nee, ik eet nog steeds geen gehaktballen, maar tegenwoordig gebruik ik met grote regelmaat gerechten met gehakt en vind dat het gehakt van de Jumbo echt wat toevoegt aan het gerecht. En ja, het maakt echt verschil of je gemengd gekruid gehakt van de Jumbo hebt of van een andere supermarkt. Dit bericht is niet gesponsord.

Gehakt Jumbo

Mijn vriend vindt dat ik aan De Slechtste Chauffeur van Nederland mee moet doen

Niet omdat ik slecht rijd, maar omdat hij altijd zo moet lachen om het commentaar dat ik lever op andere wegmis… eh gebruikers. We carpoolen namelijk gezien we allebei in Groningen werken en hoewel ik op de heenweg lekker stil ben –  want dan rijdt mijn vriend en slaap ik nog half – op de terugweg ga ik los haha. Ik kan mij zo ergeren aan gebruikers en vind sommigen ook echt heel gevaarlijk rijden in de spits. Dat je snel naar huis wilt dat snap ik, dat wil ik ook, maar daarvoor zet ik de veiligheid niet op het spel. Blijkbaar op lachwekkende manier.

Ik zat op school bij topmodel Doutzen Kroes

Niet dat ik het door had destijds, maar het is wel een leuk feitje. We woonden beide in Friesland en hebben twee jaar op dezelfde school gezeten. In 2001 startte ik met de HAVO en zij haalde haar HAVO examen in 2003.

Wat is een feitje dat de meeste mensen niet van jou weten?

Deze post is al 2610 keer gelezen


Geef een reactie

15 responses to “My Life | 10 dingen die je nog niet over mij wist #2

  1. Wat knap dat je het aandurfde om zo voor een jury te gaan zingen. Ik kan absoluut niet zingen en doe het dan ook niet vermits ik vermoed dat een zangstonde van mij hetzelfde effect heeft als een wilde regendans. 🙂 Net als jij lust ik geen koffie. Een tijdje terug heb ik het nog eens een keertje geprobeerd, maar ik blijf het vies vinden.

  2. Wat stoer dat je mee hebt gedaan aan Doe Maar Dicht Maar! =D En woa, een muisarm. Dat lijkt me zo kut… In de tijd dat ik nog heel veel achter de laptop zat, had ik ook weleens last van mijn schouder. Ik had zelfs eens een hele bult op de bovenkant van mijn pols, omdat er een gewrichtskapsel ontstoken was of zo. Super freaky was dat, ghèhè.

  3. Wat gaaf dat je hebt meegedaan aan X-factor! Ik lustte vroeger ook die hamburgers niet bij McDonalds, maar nu vind ik ze wel lekker. Ik dacht al dat ik de enige was.