Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Tag | It’s Christmas Time

Reviews & Roses wenst iedereen fijne feestdagen

Ik heb de Top Ten Thursday al twee keer overgeslagen en wilde deze week wel meedoen, maar ik heb dezelfde TTT al opgenomen in mijn Reading Challenge Update en zou dus een beetje dubbelop zijn. Daarom vandaag, op eerste kerstdag, een leuke Christmas Tag! Waar de tag oorspronkelijk begonnen is weet ik niet, maar ik vind hem leuk!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Die heb ik niet. Velen hebben een favoriete kerstfilm, maar ik heb eigenlijk geen film die ik elk jaar weer zou willen zien. Het liefst kijk ik elk jaar een nieuwe kerstfilm.

Heb je ooit een witte kerst gehad?

Jawel, maar ik kan mij niet herinneren wanneer dat voor het laatst was. Hopelijk volgend jaar weer.

Waar breng jij kerst meestal door?

Bij familie; Bij mijn ouders, schoonouders en heel mijn moeders kant van de familie.

Kerstbal

Wat is je favoriete kerstliedje?

Liedjes als All I Want for Christmas is zo’n liedje dat net iets teveel wordt gedraaid, waardoor het niet mijn favoriet is. Wel een populair liedje, maar iets minder gedraaid wordt het liedje Why Couldn’t it be Christmas Everyday. Die vind ik dan ook erg leuk om te beluisteren tijdens de kerstdagen.

Open je cadeautjes op kerstavond?

Toevallig dit jaar wel! Naast dat we kerst altijd vieren met heel mijn moeders kant van de familie, willen we ook altijd nog even kerstvieren met gewoon mijn ouders, broertje en vriend. Dit jaar vierden we dat op kerstavond. Voor het eerst hebben we lootjes getrokken en dat was erg leuk!

Naar welke tradities met kerst kijk jij het meest uit dit jaar?

De grootste traditie is dat we tweede kerstdag altijd met mijn moeders kant van de familie vieren, met al mijn ooms en tantes en neefjes en nichtjes en natuurlijk ook mijn opa en oma. Bij wie we het vieren roteert elk jaar en de familie bij wie we het vieren die bedenkt dan spelletjes door de dag heen, een zoektocht buiten en een kerstdiner en in de ochtend pakken we cadeautjes uit. Ik vind het altijd extra leuk wanneer het bij mijn ouders gevierd wordt, want ik ben dol op het organiseren van spelletjes. Ik vind dit een hele belangrijke traditie, familie is erg belangrijk voor mij en ik vind het altijd erg leuk tijd door te kunnen brengen met mijn neefjes en nichtjes.

Is je kerstboom echt of nep?

Onze kerstboom is nep.

Kerstboom

Wat is je favoriete kerst eten/snoep?

Ik ben stiekem wel erg gek op kerstkransjes en kerstkoekjes.

Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?

Beide! Ik vind het leuk om cadeautjes te krijgen, maar ik geef ook het hele jaar door cadeautjes weg. Soms voor verjaardagen, soms omdat ik iets leuks tegenkom en het gewoon leuk vind om een cadeautje te geven.

Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?

Ik waardeer elk jaar weer dat cadeautjes voor mij worden gekocht voor kerst. Ik zou zo niet een favoriet kunnen – of willen – noemen, ze zijn allemaal zo mooi!

Kerstboom met cadeautjes

Wat is jouw droomplek om te bezoeken rond kerst?

Ik zou wel ergens kerst willen vieren waar het mega kerstig is, met veel sneeuw, een mega kerstboom, sokken boven de haard enz. enz. Groots aangepakt dus.

Ben je een pro in inpakken of faal je hard?

Ik probeer cadeautjes altijd mooi in te pakken, maar wil mezelf nog geen pro noemen. Maar ik faal in elk geval niet hard, haha.

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Niet concreet. Meestal noem ik vluchtig wel iets dat ik mij voor wil nemen, maar ik roep ze niet van de daken en schrijf ze ook niet op.

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?

Het is een tijd die je doorbrengt met familie en die erg gezellig is. Een heerlijke tijd die je moet koesteren!

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen!

Deze post is al 1243 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Tag | It’s Christmas Time

  1. Kerst is inderdaad een hele gezellig tijd. Lekker bij elkaar zitten, lekker eten en de pakjes open maken is maar iets naast dat allemaal. Zeker niet het belangrijkste!

    PS. Ik geef momenteel een pakket weg met verschillende webshops. Zin om mee te doen? 🙂