Categorieën: Spellen / Tags: ,

Geschreven door Madelon

Spellen Spotlight #4 | Dobble – Harry Potter Edition

RR - Harry Potter Dobble 02

Laatst mocht ik een hele toffe Harry Potter Movie Box in ontvangst nemen, waarbij in het pakket ook een speciale editie van Dobble zat! Ik kende het spel al wel van horen zeggen en was direct geïnteresseerd. Dat het nu in Harry Potter variant was, maakte het alleen maar nóg leuker om deze te hebben!

The Facts

Aantal spelers: 2 tot 8 spelers
Speeltijd: Ongeveer 15 minuten
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Prijs: vanaf € 12,95
Versies: o.a. Harry Potter, Disney, Minions en vele andere!

Herken jij als eerste de overeenkomende Harry Potter-symbolen met Dobble Harry Potter? Dobble Harry Potter combineert de fantasie van J.K. Rowling met het razendpopulaire kaartspel Dobble. Spelers gaan de strijd aan om twee dezelfde symbolen te vinden op twee verschillende kaarten, en dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Dobble

Dobble Harry Potter is een razendspannend kaartspel waarbij jij je observatievaardigheden hard nodig zal hebben! Test jouw oogreflexen terwijl je probeert als eerste speler twee dezelfde symbolen te spotten en het uitroept wanneer je ze ziet. Wat speciaal is aan de Harry Potter-versie van het spel, zijn de prachtige beelden van de Harry Potter serie. Bijvoorbeeld toverstaffen, toverdranken, de wapens van de Zweinstein-afdelingen, Ron Wemel, Hermelien Griffel en natuurlijk Harry Potter zelf!

Een potje van Dobble duurt slechts 15 minuten, dus het spel kan tussendoor gespeeld worden. Maar waarschijnlijk zullen de speelsessies met familie en vrienden langer duren dan één potje! Heb jij de magische reflexen en het observatievermogen die nodig zijn om Dobble Harry Potter te winnen?

RR-Harry-Potter-Dobble-01

Hoe snel ben jij?

Het leuke aan Dobble is dat het spel één basis heeft, maar je kunt het op meerdere manieren spelen. Dat klinkt misschien heel raar, maar je kunt bijvoorbeeld als doel hebben de meeste kaarten te verzamelen, maar ook om als eerste jouw stapel kwijt te zijn. Dit doe je echter wel altijd door overeenkomstige symbolen op kaarten te vinden. En dan wel als eerste natuurlijk. Zelf houd ik enorm van dit soort korte maar krachtige spellen. Het is pijlsnel en je speelt het gemakkelijk weg. Even een potje tijdens een kopje thee, aan het eind van de lunchpauze op kantoor of terwijl de aardappelen staan te koken. Het is daarbij ook makkelijk uit te leggen en door iedereen (in principe) te spelen.

RR-Harry-Potter-Dobble-03

Harry Potter

Dat Dobble nu de magie van Harry Potter met zich meebrengt, maakt het spel voor mij nog leuker. Ik vind ook de tekenstijl super schattig waardoor het echt leuk is om alle plaatjes te ontdekken. Al moeten we bekennen: we wisten nog niet alles er direct uit te halen, en het ene plaatje is ook wel beter gelukt dan het andere… Toch is dit een heerlijk spel met een extra moeilijkheidsgraad in deze editie: je moet niet alleen de overeenkomstige afbeelding zien te vinden, je moet ook weten wat het is! Want was het ook alweer een Mandrake, Mandragorian of gewoon een schreeuwende plant?

Hilarisch spel

Dobble is een ideaal spel om met vrienden te spelen. Doordat je super snel moet zijn, staat het garant voor hilariteit. Wie van jouw vrienden is het meest stressbestendig? Daarnaast, en dat is een plus- en minpunt, maakt het feit dat dit in Harry Potter stijl is het spel ‘anders’. Het nadeel is namelijk dat het je het wel moet spelen met mensen die ook echt fan zijn van Harry Potter, anders worden de plaatjes misschien te ingewikkeld. Aan de andere kant: ben je fan, dan is dit natuurlijk super tof! Toen wij het speelden hebben we het onszelf niet te moeilijk gemaakt en als we de namen niet wisten, mochten we ‘omschrijven’, maar je kunt dit spel zo moeilijk maken als je zelf wil door bijvoorbeeld af te spreken dat je namen in het Engels moet noemen. Zie dan maar eens de meeste kaartjes te bemachtigen!

Speel jij graag spelletjes?


Deze post is al 143 keer gelezen


Geef een reactie