Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

7 gecancelde series met een cliffhanger

7 gecancelde series met een cliffhanger

Iedereen heeft het vast wel een keer meegemaakt; zit je enorm te genieten van een tv-serie, wordt het gecanceld zonder een fatsoenlijk einde eraan te breien. Dit is meestal niet de schuld van de bedenkers van de serie, maar van het netwerk dat de serie cancelt. Vandaag wil ik een aantal series noemen waarvan ik het jammer vind dat ze gecanceld zijn voordat het verhaal af was, die geëindigd zijn met bijvoorbeeld een enorme cliffhanger. Gecanceld door misschien wel te lage kijkcijfers of een andere reden. Het nadeel van onderstaande series is dat ik ze aan iedereen aan zou willen raden, zo goed vind ik ze. Maar uiteindelijk raad ik ze aan niemand aan omdat ik het niemand aan wil doen met dat rotte gevoel te zitten nadat je die enorme cliffhanger hebt gezien en weet dat je nooit een antwoord zal krijgen op hoe het verder gaat. Let’s wallow together in our misery.

p.s. Klik op de titel van de serie voor meer informatie over de serie.

Alphas

Alphas | 2 seizoenen | Bekijk trailer

Alphas is een serie die waarschijnlijk wat minder bekend is. Voor mij is het de enige serie die ik ben begonnen te kijken terwijl ik wist dat het een open einde zou hebben. Ik ontving een recensie-exemplaar bij MijnSerie.nl en het verhaal trok mij wel. Na het kijken van seizoen 1 was ik hooked! Gelukkig heeft de serie in elk geval twee seizoenen mogen bestaan. Achteraf ben ik ook blij dat ik de serie heb gekeken. Ja, ik baal als een stekker door de enorme cliffhanger en het feit dat ik nooit zal weten hoe het afloopt, maar ik ben zo blij dat ik heb mogen genieten van de acteerkunsten van Ryan Cartwright, de humor en het spannende verhaal. Lees ook mijn recensie van seizoen 1 en seizoen 2.

Bekende acteurs: Ryan Cartwright, Warren Christie, David Strathairn

The Lying Game

The Lying Game | 2 seizoenen | Bekijk trailer

Ik kan werkelijk nog uren doorgaan over deze serie. Het was zó spannend en ik had nooit, maar dan ook echt nooit aan zien komen dat deze serie gecanceld zou worden. En ook serieus op zo’n cruciaal moment waarop al onze vermoedens werden ontkracht en we met nog grotere vragen achterbleven. Er is een grote campagne opgezet om het netwerk over te halen de serie alsnog een nieuw seizoen te geven, maar het heeft helaas niet mogen baten. Ik voel nog altijd een pijnsteek wanneer ik weer terugdenk aan de seriefinale en dat we werkelijk nooit erachter zullen komen hoe deze grote bekendmaking aan ons als kijkers had uitgespeeld. Ook The Lying Game heeft slechts twee fantastische seizoenen gehad. De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Sara Shepard (ja, die van Pretty Little Liars!), maar helaas is ook deze boekenserie op het scherm heel anders en zullen we het antwoord ook niet kunnen vinden in de boeken. Lees ook mijn recensie van seizoen 1 en seizoen 2.

Bekende acteurs: Alexandra Chando, Charisma Carpenter, Blair Redford

The Secret Circle

The Secret Circle | 1 seizoen | Bekijk trailer

Waar bovenstaande series twee seizoenen mochten draaien, gunde het netwerk The Secret Circle maar één. Why?! The Secret Circle was ontzettend spannend, magisch en fantastisch. De serie is van de schrijfster die ook de The Vampire Diaries boeken schreef en ik ben nog altijd van plan de boeken te lezen omdat het einde van het eerste seizoen ook omschreven wordt op de achterflap van één van de boeken en heb ik dus het gevoel dat deze serie iets trouwer is geadapteerd dan bijvoorbeeld The Lying Game of Pretty Little Liars. Desalniettemin is het zonde dat deze serie al na slechts één seizoen gecanceld is, want het was een populaire serie onder fans van bijvoorbeeld The Vampire Diaries, Once Upon a Time en Pretty Little Liars.

Bekende acteurs: Britt Robertson, Phoebe Tonkin, Shelley Hennig

Life Unexpected

Life Unexpected | 2 seizoenen | Bekijk trailer

Cate en Baze waren echt één van mijn favoriete seriekoppels op het moment dat Life Unexpected uitgezonden werd. Het leuke aan de serie was ook dat het in hetzelfde universum afspeelt als één van mijn favoriete series: One Tree Hill. Ze hebben zelfs een cross-over! Maar oh my… dat einde. Hoe zou het aflopen? Waarom doen die netwerken ons dit toch telkens aan; geweldige series maken en ons met vragen laten zitten? Why?! Ik wil een derde seizoen! De eerste – en helaas enige – twee seizoenen zijn te zien op Netflix.

Bekende acteurs: Britt Robertson, Kerr Smith, Shiri Appleby, Austin Basis

Hellcats

Hellcats | 1 seizoen | Bekijk trailer

Kennen jullie de zussen Aly en AJ (ja die zangeressen! Ze maken overigens echt leuke muziek!)? Een helft van dit duo speelt de hoofdrol in Hellcats. Een serie over cheerleaders die echt ontzettend leuk was en een interessant verhaal had (en uiteraard weer een leuke hottie!), maar welke ook al na slechts één seizoen gecanceld werd. Voor een cheerleader serie was het verhaal echt heel interessant en had het op een einde nog even een goede plottwist waarop we het antwoord nooit zullen krijgen.

Bekende acteurs: Alyson Michalka, Ashley Tishdale, Matt Barr

The Nine Lives of Chloe King

The Nine Lives of Chloe King | 1 seizoen | Bekijk trailer

Leuke jonge mensen, knappe jonge man… Tsjah, ABC Family en The CW weten de cast altijd wel erg aantrekkelijk te maken. Zo wist ABC Family met The Nine Lives of Chloe King ook mijn aandacht te trekken. Maar het zijn niet alleen knappe koppen, het was ook nog eens een hele leuke serie. Spannend en anders dan anders doordat de hoofdpersoon katachtige eigenschappen kreeg. Hoewel de serie gecanceld werd en zelfs de film die zou komen niet kwam hebben fans de serie toch wel een beetje kunnen afsluiten. Het filmscript is namelijk online gepubliceerd en kun je hier lezen!

Bekende acteurs: Skylar Samuels, Benjamin Stone, Grey Damon, Grace Phipps

The Tomorrow People

The Tomorrow People | 1 seizoen | Bekijk trailer

Ik was gek op Amell Wednesdays; de dag waarop neefjes Stephen en Robbie Amell allebei een serie hadden die uitgezonden werd op The CW. The Tomorrow People werd al gauw één van mijn favorieten. Ik was fan van Robbie Amell, maar al gauw een nog grotere fan van Luke Mitchell (die je nu ook kunt bewonderen in Agents of S.H.I.E.L.D.) en The Tomorrow People had ook zo’n interessant en leuk verhaal! The Tomorrow People was helaas een serie waarvan al de ronde ging dat hij gecanceld zou worden en wat vervolgens ook waarheid werd, ondanks de grote schare fans. Ik mis deze serie nog dagelijks. Lees ook mijn recensie van de eerste aflevering van The Tomorrow People.

Bekende acteurs: Robbie Amell, Luke Mitchell, Peyton List

Deze series – die ik allen tot het einde heb gekeken – zijn ook gecanceld terwijl ze eindigden met een cliffhanger: Terra Nova, Allegiance, Witches of East End, Happyland, Ironside, Last Resort, Eye Candy, Deception, Star-Crossed, Do No Harm, Ringer, Golden Boy, Moonlight, FlashForward.

Heb jij één van deze series gekeken? Welke serie mis jij?

Deze post is al 3095 keer gelezen


Geef een reactie

21 responses to “7 gecancelde series met een cliffhanger

 1. Mariska

  Nu ik dit artikel zo lees denk ik, jeetje wat heb ik eigenlijk een hoop series gezien! Hahaha.. The lying game, the secret circle, the Tomorrow people, the nine lives of Chloe King, life unexpected, Moonlight en The Witches of the east end.. En stuk voor stuk waren ze mega goed!!! Erg jammer dat ze ophielden.. *snik* *snik* Van the Secret circle en Tomorrow people baal ik denk het aller meest dat ze gestopt zijn!!

  • Mariska

   Ik vind het ook erg jammer dat The OC, 90210 (nieuwe versie), hart of dixie, Dawson’s Creek, Fringe, Revenge, Gossip Girl, One tree hill, Summerland en everwood gestopt zijn.. Ook al hadden ze een aardig gesloten einde.. Ik wilde nog wel veel meer!!! Gelukkig komen er die nieuwe afleveringen van gilmore Girls, YEAHHH!! En Prison break, ook heel vet!!

   • Gelukkig hadden die inderdaad nog wel een (redelijk) gesloten einde en dan ben ik er altijd meer content mee dan met die enorme cliffhangers.

    Ik kijk ook enorm uit naar Gilmore Girls!

 2. Tess

  Vooral bij The Lying Game, omdat ik erg benieuwd ben naar Thayer en omdat Ethan & Emma geen “happy ending” hadden. Ik heb deze serie pas gekeken toen ie allang gecancelled was (helaas), maar ik was zo benieuwd naar wat er elke keer weer ging gebeuren. Echt jammer!

  Ik vond het einde van Life Unexpected just wel leuk, alleen jammer dat we nooit Lux & Jones en Cate & Baze als een koppel kunnen zien. Alleen daarvoor al zou ik een nieuw seizoen kijken!

  Hellcats had echt een heel open einde. Ik vond de verhaallijnen van Marti & Dan altijd het leukst, dit vond ik ook de leukste personages – maar de rest interesseerde me nooit zo. Dat Marti wegfietste, echt een cliffhanger.

  The Nine Lives – ik had de film graag gezien, het script klonk erg goed en heeft zeker een paar onverwachte wendingen.

  The Secret Circle wil ik binnenkort gaan kijken (ik heb alleen de eerste aflevering al gezien).

  • Wees wel gewaarschuwd; je gaat sowieso balen als je The Secret Circle uit hebt gekeken 🙁

   Maar man, wat zou ik graag nog een seizoen van The Lying Game willen zien!

   • Tess

    Dan ben ik benieuwd naar The Secret Circle. Ik kijk nu echt allemaal dingen door elkaar. Ik ben bijvoorbeeld met Ugly Betty seizoen 3 begonnen, ik ben ergens in seizoen 1 met Once Upon A Time etc. Maar het komt er vast een keer van.

    Ja echt, ik ook. The Lying Game was echt goed.

 3. Van The Secret Circle baal ik denk ik wel het meest, ondanks dat ik het echt super spannend vond (lees zo spannend dat ik de serie keek met een kussen in mijn armen zodat ik die fijn kon knijpen of voor mijn hoofd kon houden, wanneer ik het eng vond :p)!

  • Nja, als het vanuit Engels vertaalde boeken zijn dan zou je nog over kunnen op de Engelse boeken (of Googlen naar hoe het af zou lopen) en dan is er in elk geval een manier waarop je het einde nog te weten kunt komen. Bij series is er überhaupt geen einde en vaak ook geen manier om alsnog te weten te komen hoe het zou aflopen.

   • Dat is zeker waar, dat je dan verder kan in het Engels. Het is gewoon echt balen als ze een serie ineens stoppen. Tegenwoordig worden er ook steeds meer series gecanceld volgens mij.

 4. Ik wilde altijd graag beginnen aan The Secret Circle en The Lying Game, maar nu ben ik bang dat ik het dan alleen maar voor mezelf verpest omdat ze toch gecanceld zijn.
  Zelf vind ik het heel jammer dat Revenge is gecanceld, maar ik ben pas bij seizoen twee dus ik heb geen idee of deze toch nog een beetje een einde heeft of een cliffhanger en Ravenswood vind ik ontzettend jammer. Maar aangezien dat maar tien afleveringen waren, mis ik die niet echt.
  Oh en ik lees net dat The Returned is gecanceld, dus die ga ik wel echt missen. Was een van mijn favoriete series geworden na TVD en PLL.

  • Revenge is gewoon afgesloten hoor. 😀 Er is nog een klein gaatje overgelaten voor een eventuele spin-off van Nolan Ross, maar of dat doorgaat weet ik nog niet zeker. Maar in principe is het dus gewoon afgesloten 🙂

   Ravenswood vond ik al niet zo geweldig, vooral omdat het als spin-off bedoeld was van PLL en Ravenswood plots best bovennatuurlijk was en voor mijn gevoel dus niet paste. Was dan ook na een paar afleveringen gestopt, en toen het gecanceld werd ben ik er dus ook nooit meer aan begonnen.