Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Deze week op tv | Forever

Forever banner

Vorige week kreeg ik zoals altijd de nieuwsbrief van Net5 in mijn mailbox, en dit keer zag ik dat heel groot werd aangekondigd dat de tv-serie Forever naar de Nederlandse beeldbuis komt. De netwerken zijn goed bezig wat betreft leuke series naar Nederland halen. Eerder haalden ze al The Night Shift naar Nederland, en recent schreef ik ook over GothamJane the Virgin en How to Get Away with Murder. Waarvan de laatste twee ook ondergebracht zijn bij Net5.

ForeverPremière: 22 september 2014 (VS), 14 maart 2015 (NL)
Zender: ABC (VS), Net5 (NL)
Genre: Drama, Sci-fi
HoofdpersoonIoan Gruffudd
Bijpersonages: Alana De La Garza, Judd Hirsch, Joel David Moore, Donnie Keshawarz
Speelduur per aflevering: 43 minuten
Tagline: Who says you only live once?

Waar gaat Forever over?

Forever gaat over de gevatte en enigmatische Henry Morgan. Henry is al meer dan 200 jaar oud. Hij kan wel doodgaan, maar wanneer hij dood gaat verdwijnt zijn lichaam en wordt hij wakker in een rivier. Naakt.

In Forever gaat Henry op onderzoek uit naar de reden waarom hij niet dood blijft, een onderzoek dat hij jaren geleden is begonnen. Er wordt teruggeblikt naar zijn verleden met de enige vrouw die weet van zijn onsterfelijkheid en de baby die ze ten tijde van de tweede wereldoorlog in huis hebben genomen. Maar er heerst ook een dreiging van een mysterieuze man die weet van zijn geheim.

Forever is een procedurele serie. Henry komt namelijk in de eerste aflevering in aanraking met detective Jo Martinez, die hij vervolgens elke aflevering zal helpen bij een zaak met zijn expertise als lijkschouwer.

Mijn mening

FOREVER
© 2014 Bob D’Amico/ABC

Ik schreef voor MijnSerie.nl een recensie over de eerste aflevering van Forever en was toen heel positief. De serie is niet mega origineel, maar weet het wel leuk te brengen en maakt gebruik van humor. Ik kan namelijk enorm lachen om Ioan Gruffudd in de rol van Henry (in het begin van het seizoen zorgt het naakt in de rivier terechtkomen voor hilarische momenten), maar ook Judd Hirsch in de rol van Abe in samenspel met Ioan Gruffudd is geweldig om te zien. Vooral hun relatie in de serie vind ik erg bijzonder en Abe is werkelijk een geweldige toevoeging.

Net als ik vaker heb met dit soort procedurele series vind ik de serie wel erg leuk, maar zit ik niet smachtend voor de tv te wachten op de volgende aflevering. Dit is echt zo’n serie die je af en toe lekker kijkt. Hij kijkt makkelijk weg en je hoeft er niet teveel bij na te denken. Afleveringen overslaan of door elkaar kijken zou ik niet doen, want er zit wel degelijk een rode lijn door de gehele serie heen.

Je raakt snel gecharmeerd van Henry en Abe. De rest van de personages zijn vrij standaard. De serie is geen hoogvlieger, geen serie waarvan ik op één dag het hele seizoen zou binge-watchen, maar zeker wel leuk om wekelijks een aflevering van te kijken. Al is het maar om Henry en Abe!

Forever is vanaf 14 maart elke week om 20.55 uur te zien op Net5. Ga jij kijken?

Deze post is al 2314 keer gelezen


Geef een reactie