Categorieën: Tv-series / Tags:

Geschreven door Jessica

Guilty Pleasure | Are You the One?

Ik moest even goed Google doorspitten om terug te vinden welke blogger het ook alweer was geweest waardoor ik ben gaan kijken naar Are You the One? Maar ik heb het teruggevonden! Het was Vanessa van Mijn B.I.E.B. die schreef over de serie in oktober 2014. Ik vond het wel leuk klinken, dus begon ik met het kijken van het eerste seizoen. Inmiddels ben ik een trouw volger van het programma, en volg ik ook diens spin-off: Are You the One: Second Chances.

Are You the One still

Wat is Are You the One?

Are You the One? is een reality tv-serie van de Amerikaanse MTV waarbij tien mannen en tien vrouwen (al verschilt dit in latere seizoenen) in een huis in een tropisch oord worden gestopt. Van te voren hebben ze een test ondergaan en op basis daarvan heeft het programma berekend wie ‘Perfect Matches’ zijn. Echter, de deelnemers weten niet wie hun ‘Perfect Match’ is. Het is hun taak om dit uit te zoeken en de Perfect Matches te vinden.

Elke aflevering doen ze een challenge waarbij ze dates kunnen winnen. Eén van de koppels die op date is geweest wordt in de zogenaamde Truth Booth gestemd. In deze Truth Booth ontdekken ze of ze een Perfect Match of een No Match zijn. Het is dus een soort hulpmiddel voor ze.

Aan het eind van de afleveringen moeten ze zelf koppels maken. Ze krijgen te horen hoevéél koppels juist zijn, maar niet welke. Hebben ze geen enkel koppel juist? Dan is er sprake van een blackout en verliezen ze een deel van het geld (maar volgens mij wordt dit laatste pas in seizoen 2 geïntroduceerd). Ze kunnen in totaal één miljoen dollar winnen als ze alle koppels goed raden.

Are You the One still

Why I Like it

Are You the One? is gewoon een heerlijke guilty pleasure serie. Het bevat ontzettend veel drama, maar iedereen heeft gewoon wat drama nodig in zijn of haar leven toch? En Are You the One? biedt je dat. In de eerste aflevering zie je ook direct een flash forward naar drama (geschreeuw, gevechten, gehuil) dat nog moet komen, haha.

Ik krijg zelf natuurlijk ook altijd voorkeuren voor bepaalde personen, ga mensen shippen of schreeuw tegen de televisie dat ze zo dom bezig zijn. Soms zijn stelletjes zo leuk en baal je als een stekker dat je erachter komt dat ze een No Match zijn. Als kijker weet je ook niet wie de Perfect Matches zijn en kun je dus lekker mee raden. Elke aflevering is het weer spannend; gaan ze het geld winnen?

Wat ik ook altijd erg leuk vind om te zien is de laatste aflevering, waarin ze een tijdje nadat de serie opgenomen was bij elkaar komen. Wie zijn er nog bij elkaar, of zijn anderen naderhand nog naar elkaar toegegroeid?

En pluspunt: de show wordt gepresenteerd door Ryan Devlin. Hij is altijd zo heerlijk eerlijk (en heeft natuurlijk een leuk koppie).

Are You the One Second Chances

Are You the One: Second Chances

Dit jaar is ook een spin-off show Are You the One: Second Chances begonnen. Hierin gaan Perfect Matches uit eerdere seizoenen van Are You the One? ook strijden om geld, en moeten ze bewijzen dat ze de beste Perfect Match zijn door diverse challenges te winnen door goed samen te werken en elkaar door en door te kennen.

Are You the One: Second Chances vond ik ook enorm leuk om te zien, al blijft het “origineel” natuurlijk het leukst. Maar het is zeker leuk om bepaalde personen weer terug te zien na jaren en om te zien dat er in elk geval één koppel nog altijd bij elkaar is (al weet ik dat er nog één koppel is dat zelfs is getrouwd en een kindje heeft). Jammer is dat de Ryan Devlin is vervangen door Karamo Brown, welke een stuk stijver is in zijn presentatiekunsten.

Ben jij al bekend met Are You the One?

Deze post is al 2330 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Guilty Pleasure | Are You the One?

  1. Ik vind het altijd hilarisch hoe ze totaal de verkeerde kant op gaan en dan een blackout krijgen. Geen liefde en geen geld, alles lijkt dan zo hopeloos voor ze. Heerlijk klein leed. En ja, de personages en intriges. Ja ik begrijp je helemaal 😉

  2. Ik heb hier toevallig afgelopen zondag ook naar zitten kijken 🙂 alleen de laatste 2 afleveringen toen ze dachten een ‘strategy’ te hebben en toen ging het mis hahaha

  3. Haha, ik kijk dit dus samen met een van mijn huisgenootjes, inderdaad heerlijke guilty pleasure en grappig om te zien hoe dom sommige mensen bezig zijn (zeker bij seizoen 5…). Wij gaan ook zeker Second Chances kijken, haha! 😀