Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Naar deze nieuwe series kijk ik uit deze herfst

Naar deze nieuwe series kijk ik uit deze herfst

Het tv seizoen 2014-2015 is officieel begonnen en deze week is de week waarin de eerste nieuwe series van de meest populaire Amerikaanse netwerken van start gaan. Voor MijnSerie.nl heb ik laatst een compleet overzicht gemaakt van alle nieuwe tv-series deze herfst, en eergisteren ging nog mijn column online waarin de redactieleden en vrijwilligers van MijnSerie per serie aangaven of ze denken dat een serie vernieuwd of gecanceld wordt. In deze blog wil ik jullie vertellen naar welke series ik het meest uit kijk en welke mijn nieuwsgierigheid triggeren.

1. The Flash

De serie waar ik het meest naar uitkijk is The Flash. Ik heb al een onofficiële release van de eerste aflevering gezien en die was awesome! Ik moet dan ook zeggen dat series van The CW snel in mijn favorieten lijstje komen te staan.

The Flash is een spin-off serie van de andere geweldige The CW serie Arrow. De hoofdrol wordt gespeeld door Grant Gustin, die je zou kunnen kennen als je Glee hebt gekeken. Grant Gustins personage Barry Allen is geïntroduceerd in aflevering 8 en 9 van het tweede seizoen van Arrow. Hij was pas 11 jaar oud toen zijn moeder door een bizar en angstaanjagend incident gedood werd en zijn vader ten onrechte veroordeeld werd voor moord. Nu is Barry Allen een briljante, gedreven CSI onderzoeker die vastberaden is de waarheid over zijn moeder te ontdekken. O ja, en hij wordt getroffen door een bliksemschicht dat een resultaat was van een mislukt experiment met een deeltjesversneller en daardoor heeft hij nu de superpower: supersnelheid!

Leuk om te weten is dat The Flash zeker ook cross-overs gaat hebben met Arrow. Yay! Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de trailer:

2. Red Band Society

Een andere serie waar ik ontzettend naar uitkijk is Red Band Society van de zender FOX. Hoewel ik daar eerst niet specifiek naar uitkeek – ondanks dat het in Amerika overal in de top 10 beste nieuwe series staat – is mijn kijk op deze serie enorm veranderd na het zien van de eerste aflevering die al vervroegd is vrijgegeven. Red Band Society is verrassend goed en hartverwarmend, maar tegelijkertijd ook grappig.

Red Band Society is een ‘dramedy’ over een groep vrienden en de volwassenen die hen begeleiden in het Ocean Park Hospital in Los Angeles. Deze tieners vormen een levens veranderende verwantschap die vertegenwoordigd wordt door hun rode ziekenhuisbandjes. Ze maken tragische en komische gebeurtenissen mee, maar alles doen ze samen.

Nog niet overgehaald? Bekijk de trailer:

3. Gotham

Ongetwijfeld heb je al een keer van Gotham gehoord. Is het niet door het feit dat het een hele hype is op dit moment en nu al geroemd wordt, dan is het misschien wel omdat je een keer een Batman film hebt gezien. Daarnaast speelt Benjamin McKenzie, die we natuurlijk kennen van The O.C., de hoofdrol!

In deze Batman prequel draait het vooral om de jonge jaren van detective James Gordon (Ben McKenzie). Hij is nieuw bij de politie en moet meteen een grote moordzaak oplossen, namelijk die van de ouders van Bruce Wayne, die we later kennen als Batman. Gordon is één van de grootste vijanden van de criminaliteit. In Gotham zie je hoe hij van detective klimt tot commissaris van de politie en zie je welke omstandigheden personages als Catwoman, The Riddler en The Joker gecreëerd hebben.

Klik snel op play voor de trailer:

4. Forever

Deze serie trok mij eigenlijk in eerste instantie aan door acteur Ioan Gruffudd (uitgesproken Yo-an Griffith). Ik kende hem nog als de man met de rekbare armen uit de Fantastic Four films en iets recenter keek ik nog erg graag naar de tv-serie Ringer waar hij naast Sarah Michelle Gellar (mijn jeugdheldin!) acteerde. Ook van deze serie heb ik de eerste aflevering al gezien en hoewel de formule redelijk bekend is – maar dan meestal met vampiers, heksen, etc. – is de serie wel enorm leuk om naar te kijken. Ioan Gruffudd zet zijn personage ontzettend goed en grappig neer en daarnaast is het gewoon een leuk mysterie om naar te kijken.

Arts Henry Morgan (Ioan Gruffudd), een beroemdheid in New York, heeft een geheim. Hij bestudeert niet alleen de dood om misdrijven op te lossen, maar ook om het mysterie op te lossen dat al 200 jaar onoplosbaar leek: zijn eigen onsterfelijkheid. In zijn lange leven heeft Henry opzienbarende observatietechnieken opgedaan die indruk maken op zijn nieuwe partner, rechercheur Jo Martinez (Alana De La Garza, Do No Harm). Elke week zal een nieuwe zaak en hun opbloeiende vriendschap nieuwe facetten tonen van Henry’s lange en kleurrijke verleden. Alleen zijn beste vriend, en vertrouweling, Abe (Judd Hirsch, Numb3rs) kent Henry’s geheim.

Bekijk de trailer:

5. Jane the Virgin

Bij Jane the Virgin ben ik gewoon ontzettend benieuwd naar de uitwerking van dit aparte concept. De serie is een adaptatie van een Venezolaanse telenovela en de trailer laat al wat erg grappige beelden zien. Dit gaat een leuke serie worden!

Door een reeks van verrassende en onverwachte gebeurtenissen, wordt een jonge, religieuze Latina (Gina Rodriguez) per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd.

Dit is de trailer:

6. How to Get Away with Murder

 Ik had al wat posters gezien van deze serie en toen trok How to Get Away with Murder mij totaal nog niet. Totdat ik de trailer bekeek, toen kreeg het mijn interesse te pakken. Het is een vernieuwend onderwerp en ik ben erg benieuwd naar de uitwerking. Hoewel ikzelf niet bekend met haar ben wordt gezegd dat Viola Davis een geweldige actrice moet zijn. O, vergeet ik het bijna te melden; die schattige jongen uit Orange Is the New Black (John Bennett) speelt hier ook in!

De briljante en charismatische professor Annalise Keating (Viola Davis) en vier van haar studenten raken betrokken bij een misdrijf. Zo moeten ze uiteindelijk wat ze hebben geleerd tijdens haar lessen ‘How to get away with murder’ in het echte leven toepassen.

Tijd voor de trailer:

Naar welke nieuwe series kijken jullie uit?

Deze post is al 1853 keer gelezen


Geef een reactie