Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe Series #11

Nieuwe Series - This is Us - Beyond - Conviction - Speechless - The Good Place

Mijn laatste nieuwe series post stamt uit het voorjaar van 2016, dus dat heb ik overduidelijk een beetje laten verwateren. Niet expres. Nee, ik kreeg het drukker en drukker met werk waardoor ik geen tijd meer had elke nieuwe serie uit te proberen en keek ik bewust één serie per keer zodat het verhaal beter bleef hangen. De laatste tijd heb ik echter weer wat “nieuwe” – sommige zijn inmiddels al wat ouder – series uitgeprobeerd. Vandaag wil ik jullie over een aantal daarvan vertellen. De echte “flops” houd ik dit keer buiten beschouwing, onderstaande series horen allemaal bij de “tops”, op één na die een beetje een twijfelgeval is. Deze maand in de rubriek Nieuwe Series: Speechless, This is Us, Beyond, The Good Place en Conviction.

Stripes

SpeechlessSpeechless

Premièredatum: 21 september 2016 (VS)
Zender: ABC
Genre: Komedie
Speelduur per aflevering: 23 minuten
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 13

Wie speelt erin: Minnie Driver, John Ross Bowie, Cedric Yarbrough, Mason Cook, Micah Fowler, Kyla Kenedy

Waar gaat het over: Maya DiMeo is een moeder met een missie, die alles zal doen voor haar man, Jimmy, haar kinderen, Ray, Dylan en JJ, haar oudste zoon met Cerebral Palsy. Terwijl Maya zowel echte als ingebeelde onrechtvaardigheden aanvecht, probeert de familie een nieuw thuis te maken voor zichzelf en zoeken ze naar de juiste persoon om JJ zijn “stem” te geven.

Top of flop: Deze serie is zowel grappig als hartverwarmend tegelijk. Het is soms lastig te bevatten dat de acteur die JJ DiMeo speelt net als het personage cerebral palsy (hersenverlamming) heeft. Hierdoor zit hij in een rolstoel en kan hij niet praten. De acteur zelf heeft het in minder extreme vorm dan in de serie, hij kan nog korte stukken lopen en redelijk duidelijk praten. Het is aandoenlijk omdat je ziet hoe hij ondanks alles zo normaal mogelijk wil zijn, en hoe dit soms hilarische situaties oplevert. Mede dankzij zijn eigen familieleden – die overigens een tikje gestoord zijn, maar vol goede bedoelingen. Nja, meestal dan. Een leuke komedie over een familie welke met de afleveringen leuker wordt. Ik zal echter nooit fan worden van Minnie Driver.

Stripes

This is UsThis is US

Premièredatum: 20 september 2016 (VS)
Zender: NBC
Genre: Komedie | Drama
Speelduur per aflevering: 43 minuten
Tagline: This is real. This is love. This is life.
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 13

Wie speelt erin: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Crissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan, Ron Cephas Jones, Jon Huertas

Waar gaat het over: Soms zal het leven je verrassen. Deze verfrissend eerlijke en provocerende serie volgt een uniek ensemble. Wanneer hun paden kruisen en hun levensverhalen met elkaar vervlochten raken op een merkwaardige manier, komen we erachter dat ze dezelfde verjaardag delen, en zoveel meer dan iedereen zou verwachten.

Top of flop: De eerste aflevering vond ik héél sterk – en de twaalfde ook! Het legt de lat meteen erg hoog, en daardoor blijft de eerste aflevering wat mij betreft ook de beste aflevering van de eerste elf. De serie in het geheel blijft echter erg sterk. Gezien ik de eerste aflevering zo sterk vond wil ik het eigenlijk niet verpesten door iets over de serie te zeggen, maar daardoor kan ik ook niet ingaan op de personages of de daaropvolgende afleveringen. Ik raad je aan de eerste aflevering te bekijken (helemaal!) en daarna te bepalen of het iets voor je is. Als de eerst aflevering bevalt, zal de rest van de serie je ook aanspreken. Ga er zo open mogelijk in en laat je verbazen. This is Us is al vernieuwd met een tweede en derde seizoen! Dit baart mij wel zorgen, want ik denk dat hij vooral sterk zou zijn als gelimiteerde serie.

Stripes

BeyondBeyond

Premièredatum: 2 januari 2017 (VS)
Zender: Freeform
Genre: Drama | Fantasy | Mysterie
Speelduur per aflevering: 43 minuten
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 7

Wie speelt erin: Burkely Duffield, Jonathan Whitesell, Dilan Gwyn, Michael McGrady, Romy Rosemont, Alex Diakun, Jeff Pierre, Peter Kelamis

Waar gaat het over: Een man wordt wakker na twaalf jaar in een coma te hebben gelegen en ontdekt dat hij krachten heeft die hem rechtstreeks naar een gevaarlijke samenzwering leiden.

Top of flop: Beyond is het twijfelgeval in dit rijtje. Aan de ene kant zit er wel potentie in en ben ik benieuwd naar hoe het verder gaat. Aan de andere kant vind ik sowieso de special effects behoorlijk slecht en weet de serie mij nog niet genoeg te pakken. Dit ligt denk ik ook deels aan de personages/acteurs die het niet helemaal weten over te brengen. Sommige ontwikkelingen tussen de personages vind ik ook niet helemaal realistisch. Beyond is al wel vernieuwd met een tweede seizoen, dus mocht de serie beter worden of je goed liggen, dan kun je dus in elk geval een vervolg verwachten. Ik heb nu in elk geval zeven afleveringen gezien en zal nog een paar afleveringen kijken in de hoop dat we meer gaan ontdekken in het verhaal.

Stripes

The Good PlaceThe Good Place

Premièredatum: 19 september 2016 (NL)
Zender: NBC
Genre: Komedie
Speelduur per aflevering: 23 minuten
Tagline: Welcome to The Good Place. Everything is fine.
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 13

Wie speelt erin: Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil, D’Arcy Carden, Manny Jacinto, Ted Danson, Tiya Sircar

Waar gaat het over: De serie volgt Eleanor Shellstrop, een gewone vrouw die het hiernamaals binnenkomt en, dankzij een soort van fout, op de goede plek terecht komt in plaats van de slechte plek waar ze zeker hoort. Terwijl ze zich in het zicht verbergt van Michael, de wijze architect van The Good Place (die niet weet dat hij een fout heeft gemaakt), is ze vastbesloten om haar oude manier van leven te verwerpen en de geweldige (of in ieder geval vrij goede) persoon binnenin te ontdekken.

Top of flop: Deze serie is écht verrassend leuk. Doordat het een komedieserie is van 23 minuten per aflevering zet je snel een aflevering even tussendoor op. Maar de serie is ook echt vermakelijk. The Good Place moet je niet kijken voor realisme. The Good Place is absurd, kranzinnig, maar o zo grappig. En bonuspunten voor het feit dat de serie ook echt twists heeft die ik niet zag aankomen. Ik kijk met veel plezier uit naar het tweede seizoen.

Stripes

ConvictionConviction

Premièredatum: 3 oktober 2016 (VS)
Zender: ABC
Genre: Drama
Speelduur per aflevering: 43 minuten
Tagline: For the wrongly convicted, they’re the last hope.
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 13

Wie speelt erin: Hayley Atwell, Shawn Ashmore, Eddie Cahill, Emily Kinney, Merrin Dungey, Manny Montana

Waar gaat het over: Voormalig First Daughter Hayes Morrison wordt geblackmaild om zo het hoofd van de CIU (Conviction Integrity Unit) te worden. Een afdeling van de officier van justitie, bestaande uit advocaten, detectives en forensisch experts die cases herzien waarbij een vermoeden is van een onterechte veroordeling.

Top of flop: Voor mij is deze serie top. Ik moet wel zeggen dat ik sceptisch was. Ik startte de eerste aflevering en dacht dat het de zoveelste procedural zou zijn. Wat het ook is, maar met een interessante twist en een leuke cast. Het is leuk dat ze oude cases opnieuw bekijken om te zien of de uitkomst klopt of dat het anders had moeten zijn. Het feit dat ze slechts vijf dagen hebben om de case te herzien voegt niet perse iets toe.

De cases zelf vind ik ook goed in beeld gebracht en interessant. Je probeert zelf ook uit te vogelen hoe het echt zit. Alle personages hebben ook een eigen verhaal maar dat is meer bijzaak. Vooral Hayley Atwell als Hayes vind ik sterk. Een personage dat aanspreekt omdat ze zowel hard is alsook een zachte kant heeft, en ik vind haar vooral ook erg grappig. Jammer genoeg hebben ze de serie al na een paar afleveringen onofficieel gecanceld, maar zonden ze wel alle dertien afleveringen uit.

Stripes

Ben jij al begonnen aan deze series, of ga je eraan beginnen?

Deze post is al 2106 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Nieuwe Series #11

  1. Wordt Conviction niet renewed? 🙁 Zo jammer, want hij is zo leuk! Ik heb de eerste aflevering van This is us gezien en vond m heel erg leuk. Geen idee waarom ik nooit verder ben gaan kijken, snel maar eens doen!

    • Het is nog niet officieel gecanceld, maar ze hebben al wel vrij vroeg aangegeven geen extra afleveringen te bestellen, wat meestal betekent dat het geen nieuw seizoen krijgt.