Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Serie in de Spotlight | MacGyver – Seizoen 1

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Triple P Entertainment / Universal Pictures Home Entertainment in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over de serie of de inhoud van mijn recensie.

MacGyverTitel: MacGyver (2016) – Seizoen 1
Releasedatum DVD: 19 september 2018 (NL)
Cast: Lucas Till, George Eads, Tristin Mays, Justin Hires, Sandrine Holt, Meredith Eaton
Tagline: No man has done more with less.
Speelduur per aflevering:
Genre: Drama | Actie | Avontuur
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

De klassieke cultserie krijgt een hedendaags jasje aangemeten en is explosiever dan ooit tevoren! De jonge Angus MacGyver (Lucas Till) is een speciaal agent van de Amerikaanse overheid, in dienst van een geheime organisatie die de belangen van het land beschermt. Bij de uitvoering van zijn missies blijken zijn unieke vindingrijkheid en onorthodoxe aanpak steevast van onschatbare waarde. Aangestuurd door geheimagente Patricia Thornton en bijgestaan door voormalig Special Forces-lid Jack Dalton en analist Nikki Carpenter, reist Mac naar Italië om er een biologisch wapen te onderscheppen voor het verkocht kan worden. Helaas verloopt de missie niet zoals gepland…

MacGyver

MacGyver is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit 1985 met Richard Dean Anderson in de hoofdrol. Ik heb denk ik wel eens een aflevering hiervan gezien, maar kan mij er niet zoveel van herinneren. Ik was meer fan van The A-Team, The Dukes of Hazzard en Knight Rider. Echter was ik enorm benieuwd naar deze remake. In de hoofdrol zien we Lucas Till als Angus MacGyver. Het type sexy nerd dat zo vindingrijk is in het veld dat hij alles kan oplossen. Hij wordt bijgestaan door Jack Dalton; de man die ervoor zorgt dat MacGyver rustig zijn ding kan doen. Hiernaast heb je nog hacker Riley en beste vriend Bozer, en natuurlijk hun leidinggevende.

Geen sterk begin

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin van het seizoen dacht dat ik niet uit zou kijken naar seizoen 2. Het was allemaal te simpel, niet goed genoeg uitgewerkt. Laat ik beginnen met de special effects. Die waren teleurstellend. Hieruit blijkt toch wel dat het budget daar helaas niet echt in gestoken werd. Van een vuurtje tot rook tot green screen momenten, het was te duidelijk nep.

Maar dat is helaas niet het enige dat niet geloofwaardig overkomt. Er worden enkele onlogische keuzes gemaakt; MacGyver is niet dom, en Jack heeft ook de nodige training gehad, dus als zelfs jij als kijker al denkt “waarom hebben jullie slechts één uitgang gedekt?” dan zegt dat genoeg. Een ander voorbeeld in een schietscène; letterlijk de hele muur achter Jack zit vol gaten van het machinegeweer, en hij staat daar met een lullig pistooltje vet zichtbaar te zijn. HOE kan hij niet geraakt worden..? Of alles ligt wel héél makkelijk voor het grijpen voor één van MacGyvers kunstjes. Dat is gewoon jammer bij een serie als MacGyver.

Er speelt trouwens ook een aflevering af in Nederland. Dit is opgenomen in Atlanta. En hoewel ze hun best hebben gedaan, is het voor een Nederlander die wel eens in Amsterdam geweest is, overduidelijk dat het absoluut niet in Amsterdam geschoten is, haha.

MacGyver - Seizoen 1 - Still

Maar toch heb ik genoten

Ondanks alle bovengenoemde punten, inclusief enkele die ik nog niet eens heb benoemd, heb ik wel genoten van dit eerste seizoen. In het begin wilden ze denk ik wat teveel laten zien. Dat werkte niet voor mij. Pas later in het seizoen werd het verhaal dieper, kwamen er terugkerende personages en waren de afleveringen in het algemeen sterker opgebouwd. In het begin vond ik het moeilijk een band op te bouwen met de personages, maar ook dit is ze uiteindelijk gelukt. De bromance tussen MacGyver en Jack is 90% van de tijd ontzettend leuk om naar te kijken. Het zorgt voor humor in de afleveringen.

Al is het soms iets teveel waardoor de serie aan geloofwaardigheid inlevert. Maar goed, voor geloofwaardigheid moet je deze serie ook echt niet zien. Zolang je de serie niet te serieus neemt, en gewoon geniet van de personages, de humor en de actie, kun je de serie met plezier kijken. Er is zelfs nog een crossover aflevering voor de fans van Hawaii Five-0. De acteurs doen het prima gezien het materiaal waarmee ze moeten werken. De bijrol van David Dastmalchian vond ik ook erg vermakelijk. Alleen actrice Sandrine Holt wist mij totaal niet van haar rol te overtuigen. Ze leek gewoon te soft.

MacGyver - Seizoen 1 - Still

Extra’s

In Saving the Day gaan we kort door alle afleveringen in seizoen 1 heen. Dit was wel interessant, want zo kom je kleine dingetjes te weten zoals hoe de aflevering die zich in Nederland afspeelt tot stand is gekomen. De deleted scenes vond ik persoonlijk saai en niet zoveel toevoegen. Maar dat heb ik meestal met deleted scenes. Van de fotoshoot had ik meer verwacht. Voor mijn gevoel duurt dit extraatje maar een paar seconden. Het interview met de prop master was interessant, al was het vooral een rondleiding door de trailer. Maar de dingen die ze vertelde over de wapens in de serie was zeker interessant om te leren. Een gag reel is voor mij een verplicht onderdeel in de extra’s. Het is altijd leuk om acteurs los te zien gaan en gek te zien doen.

Conclusie

MacGyver is wat voor jou als je zin hebt in luchtig vermaak. Wil je een serie kijken die geloofwaardig is op de meeste fronten, dan kun je MacGyver beter links laten liggen. Je moet de serie toch wel kijken met een knipoog. De echte critici zullen deze serie dan ook vrijwel meteen afschrijven. Het begin van het seizoen wist mij ook niet direct te pakken. Het was te simpel, de personages wisten mij er nog niet bij te betrekken en het leek alsof de makers wat teveel wilden en dit averechts werkte. Gelukkig worden de afleveringen in de loop van het seizoen sterker, krijg je een betere band met de personages en kun je alles wat beter waarderen.

Koop hier

Ben jij benieuwd naar deze nieuwe MacGyver?

Deze post is al 1121 keer gelezen


Geef een reactie