Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Tv-serie recensie | Younger – Seizoen 1

Younger still

Younger posterTitel: Younger
Bedenker: Darren Star
Première: 24 februari 2015 (VS)
Zender: TV Land (VS)
Genre: Komedie | Romantiek
Hoofdpersoon: Sutton Foster
Bijpersonages: Debi Mazar, Hilary Duff, Miriam Shor, Nico Tortorella, Molly Bernard, Peter Hermann
Speelduur per aflevering: 22 minuten
Tagline: It’s only a lie if you get caught
Kijkwijzer: 14+ (onofficieel)
Te zien bij Videoland

SterSterSterSter

Liza is een pas gescheiden moeder die zich weer in het leven probeert te storten maar door haar leeftijd gaat het erg stroef. Wanneer een jongen haar in de kroeg 26 jaar schat, trekt ze de stoute schoenen aan, geeft zichzelf een make-over en doet zich in het dagelijks leven voor als twintiger. Hoe zal het haar bevallen om voor de tweede keer aan het begin van haar leven te staan? En nog belangrijker, kan ze haar geheim bewaren of raakt ze verstrikt in haar eigen leugens?

Younger is een nieuwe hippe serie van de maker van Sex And The City en gebaseerd op het boek Younger door Pamela Redmond Satran.

Younger

Een leuke komedie met Hilary Duff als regular? Dat leek mij wel leuk toe! Hilary Duff speelde vroeger in vele van de romantische komedies waar ik van houd, dus ik was wel blij met deze comeback.

Younger still

26 is het nieuwe 40

Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik voor het eerst van deze serie hoorde ik dacht dat Hilary Duff de veertigjarige met het jonge uiterlijk zou spelen. Wat op zich logisch zou zijn, want zij is daadwerkelijk nog in haar twintiger jaren en zou dus geloofwaardig overkomen.

In werkelijkheid bleek dat Sutton Foster de rol van de veertiger Liza op zich neemt. Een vrouw die ook werkelijk 40 plusser is. Jammer genoeg vind ik haar niet geloofwaardig als 26-jarige overkomen. Je ziet duidelijke gezichtskenmerken van een veertigjarige. Dit doet af aan de geloofwaardigheid van wat de serie wil bewerkstelligen. Jammer.

Got a secret… Can you keep it?

Gelukkig is dat meteen voor mij ook het grootste minpunt. De afleveringen duren slechts een minuut of twintig en kijken heerlijk weg. Als je eens een lui dagje hebt, kijk je het hele seizoen in slechts een paar uur tijd. Je blijft daarnaast geïnteresseerd omdat je nieuwsgierig bent naar hoe het uiteindelijk zal aflopen. Hoelang zal ze de leugen vol kunnen houden en hoe zullen ze reageren als het uitkomt? Voor boekliefhebbers zoals wij is het natuurlijk ook leuk dat de premisse de uitgeverswereld is.

Younger still

Ideaal voor een dag bingen

Younger is grappig, luchtig, de personages spreken genoeg aan om met ze mee te leven en de serie bevat een goede cast. Je moet de serie niet kijken voor de geloofwaardigheid, en er wordt ook gebruik gemaakt van overdrijving en stereotype twintigjarigen en veertigjarigen. Maar hé, het is wel vermakelijk en elke aflevering duurt slechts twintig minuten. De serie is bij uitstek dan ook geschikt om even mee te ontspannen na een dag hard werken.

Conclusie

Younger is een heerlijke komedieserie die je er dankzij de slechts twintig minuten durende afleveringen en de vermakelijkheid in slechts een dagje doorheen jast. Er is inmiddels ook al een tweede seizoen van Younger, een derde begint binnenkort in Amerika en een vierde seizoen is al aangekondigd. Nog genoeg kijkplezier te gaan dus!

Videoland

Videoland kun je in mijn ogen heel makkelijk vergelijken met Netflix. Je kunt de eerste twee weken gratis kijken waarna je verder kunt met een abonnement van €8,99 per maand. Net als bij Netflix kun je het abonnement delen door het aanmaken van meerdere profielen binnen het account. Ik had er nog nooit eerder naar gekeken, maar het bevat een verrassend groot aanbod, en je kunt er diverse series kijken die via Netflix niet te zien zijn (andersom ook natuurlijk en soms is er overlap), waaronder Agents of S.H.I.E.L.D., Switched at Birth, The Night Shift, The Fosters en een zeer groot schala aan films.

RTL Nederland gaf mij de kans het hele seizoen gratis bij Videoland te bekijken.

Deze post is al 3241 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Tv-serie recensie | Younger – Seizoen 1

  1. Ik vind Younger ook een heerlijke serie voor tussendoor! Hopelijk komt er nog een derde seizoen, want het einde van seizoen twee vraagt daar echt om 😉 wat een cliff hanger!