Categorieën: Beauty, Boeken, Films, Unboxing / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Uit den ouden doosch #3 | Unboxings van een subscription box

Uit den ouden doosch

Inmiddels bestaat Reviews & Roses al ruim vier jaar. In die tijd zijn ruim 1000 artikelen online gekomen. Door de jaren heen heeft Reviews & Roses ook vele nieuwe lezers gekregen. De kans is dus groot dat je enkele – zeer leuke/handige/grappige/etc. – artikelen hebt gemist. Daarom heb ik deze rubriek – Uit den ouden doosch – in het leven geroepen. Elke keer zal ik er een thema aan hangen en een aantal artikelen delen die binnen dit thema passen. Dit keer? Unboxings van een subscription box. Ik heb wel een kleine verslaving aan het bestellen van subscription boxen, dus ik heb al vele verschillende getest. Vandaag vertel ik je welke ik allemaal heb getest. Heel veel leesplezier!

p.s. klik op de titel om naar alle unboxings van die subscription box te gaan.

Sterren

StyleTone Box / VipBox

StyleTone Box Juli 2016

De aller allereerste subscription box die ik ooit bestelde, bestelde ik al vér voordat ik erover begon te bloggen (of überhaupt een blog had). Dit was de VipBox. Zowel mijn moeder en ik waren lid en kregen elke maand voor €12,50 allerlei leuke beautyspulletjes toegestuurd. En wanneer we allebei een andere kleur van iets hadden gekregen, konden we eventueel ook met elkaar ruilen.

Toen ik in september 2014 begon te bloggen begon ik ook met het vastleggen van de unboxing. Vanaf januari 2015 werd VipBox omgedoopt tot StyleTone Box. Inmiddels hebben mijn moeder en ik allebei ons abonnement opgezegd. De StyleTone Box is echter nog steeds gewoon verkrijgbaar.

Sterren

ZBOX

Time Traveler ZBOX November

Ik werd in oktober 2015 door Zavvi zelf benaderd. Of ik ook interesse had in het recenseren van de Time Travel ZBOX. Natuurlijk wilde ik dat wel, want deze zou in het teken staan van Back to the Future. Hierna heb ik de box nog regelmatig zelf gekocht. Maar op een gegeven moment ben ik er toch mee gestopt. Het was erg lastig inschatten wanneer ik de items in de box wel of niet leuk zou vinden. En Funko Pops – die er af en toe in zaten – bleek ik achteraf gezien ook vrij weinig mee te doen. Al twijfel ik nog steeds wel eens om nog weer eens een box te kopen. De box is namelijk toch best wel uniek en specifiek voor de comic- en film-/serienerds. De box bestaat nog steeds.

Sterren

THREADS

Threads maart 2016 - Threads issue 1

Naast ZBOX bedacht Zavvi ook de THREADS box. Een box met een t-shirt en boek of graphic novel. Dit heb ik eenmalig ontvangen. En hoewel ik het wel leuk vond, sprak de ZBOX mij meer aan, en wilde ik ondertussen ook op de centjes letten. De THREADS box bestaat ook nog steeds.

Sterren

Owlcrate

Owlcrate April - Dystopia

Nadat ik de geekbox van Zavvi had geprobeerd, kon een boekenbox natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Ik ging voor een box van Owlcrate. De tweede box die ik van hun bestelde was ge-wel-dig. Ik was helemaal fan van de onderzetter, en vroeg ze of ik ze kon nabestellen. Ja, dit kon! Ik helemaal blij. Totdat de communicatie van hun kant opeens stopte en ik ze maar bleef vragen om meer informatie. Helaas. In totaal heb ik drie Owlcrates besteld, maar de conclusie die ik moest trekken is dat de algemene stijl van de box niet bij mij paste. Daarom ben ik gestopt met het kopen van Owlcrate. De box is echter nog steeds gewoon verkrijgbaar.

Sterren

Celebrate Books

Celebrate Books - Bad Boys

De allereerste Nederlandse boekenbox was Celebrate Books. Enkele jaren hebben we van deze leuke boekenbox mogen genieten. Helaas zijn ze per september 2018 gestopt. Echt helemaal weg zijn ze niet, want Celebrate Books is nu een webshop voor bookish goodies. Ik heb het huis vol met goodies die door de jaren heen in de Celebrate Books box hebben gezeten, en heb heel veel leuke boeken aan mijn collectie toe kunnen voegen op deze manier. Ik heb ervan genoten.

Sterren

BookVault

BookVault box By the Fire

Ook BookVault is een Nederlandse boekenbox die inmiddels helaas gestopt is. De boekenbox was opgericht door schrijver Jeroen van Unen en zijn vriendin (inmiddels vrouw). De box was leuk en had een unieke stijl, maar mocht nog wat afwisselender zijn. Wat de reden is dat ze gestopt zijn, is bij mij niet bekend. Toch jammer, dat de Nederlandse boxen voor een groot deel net zo snel leken te verdwijnen als ze verschenen.

Sterren

Bookly Bird

IMG_2752 - Bookly Bird Augustus 2016

Nog een boekenbox van Nederlandse bodem, maar dan met Engelse boeken. Ik heb in totaal twee boxen van Bookly Bird besteld. Eerlijk gezegd weet ik niet of er nog meer boxen zijn geweest. De box bestaat in elk geval inmiddels niet meer. Toch jammer, want die eerste box vond ik echt heel mooi. Al was de tweede wel erg teleurstellend.

Sterren

Fairyloot

FairyLoot - Rebels in Ballgowns

Nadat ik Owlcrate had geprobeerd, en diverse Nederlandse boxen, wilde ik nog wel eens een andere boekenbox proberen uit het buitenland. Mijn oog viel op de Fairyloot box. Eerst bestelde ik de box heel af en toe. Uiteindelijk nam ik afgelopen juni “per ongeluk” opeens een abonnement, haha. Dus ja, deze box bevalt mij erg goed. Er zitten vaak hele leuke items in, en leuke boeken die vaak met een gesigneerde bookplate en persoonlijke noot komen. De laatste tijd zijn de boeken zelfs met de hand gesigneerd!

Sterren

Illumicrate

Illumicrate Hidden Talents

De Illumicrate is de boekenbox die ik het meest recent heb getest. Wat ik fijn vind aan deze box is dat Illumicrate elk kwartaal komt in plaats van elke maand. Zo zijn de kosten iets meer gespreid over het jaar, haha. De box zit elke keer weer bomvol. Af en toe vind je ook een Advanced Reading Copy in de box. Dat is natuurlijk helemaal geweldig! Zo kon ik dankzij deze box het nieuwste boek van Kass Morgan al drie maanden eerder lezen. De Illumicrate box is wat mij betreft dus absoluut een aanrader.

Sterren

Goodiebox

Goodiebox - 4 Elements - Augustus 2018

De laatste subscription box die ik heb uitgeprobeerd is de Goodiebox. De nieuwste beautybox in Nederland. Ze bestaan echter al veel langer, en zijn gestart in Denemarken. Ik ontvang de box elke maand, dus je kunt nog veel meer unboxings van mij verwachten. De box bevalt mij tot nu toe ook erg goed. Stiekem vind ik het hartstikke leuk dat er elke maand weer leuke nieuwe beautyproducten op mij liggen te wachten.

Sterren

Ben jij ook fan van subscription boxen?

Deze post is al 1251 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Uit den ouden doosch #3 | Unboxings van een subscription box

  1. Merel

    Ik heb er geen geld voor (skeere student) maar ik zou het wel graag willen. De enige box die ik ooit hebt besteld is de GeekGear Wizardry box en die beviel erg goed! Leuk artikel 🙂