Categorieën: Boeken, Unboxing / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Unboxing | BookVault Box #1 – By the Fire

BookVault Box

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van BookVault V.O.F. in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over de box of de inhoud van mijn recensie. Bedankt Bo en Jeroen!

Na Celebrate Books en Bookly Bird is er nóg een nieuwe boekenbox in Nederland opgestaan, genaamd de BookVault Box! Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gek op subscription boxen, dus toen ik de vraag kreeg of ik de BookVault box van december (By the Fire) wilde recenseren wist ik niet hoe snel ik terug moest mailen. Vandaag dus alles over de BookVault box!

Wat is de BookVault Box?

De BookVault box is een boekbox opgezet door koppel Bo Vissers en Jeroen van Unen. BookVault is een boekbox met Nederlandstalige boeken die zich met name richt op de YA-doelgroep. De boeken die in de boekbox terecht komen zijn altijd boeken die vallen onder de noemer “het fantastische genre in de brede zin” en samen met minimaal twee accessoires in het thema van de box.

De BookVault box wordt op de eerste dag van de maand verstuurd, en wanneer dit niet mogelijk is, sowieso in de eerste week van de maand. De box van december had ik al op 2 december binnen.

Leuk feitje: Jeroen van Unen is de schrijver van De Nachtuilen welke ik echt ontzettend goed vond en zelfs mijn top 10 boeken van 2015 haalde. Nog altijd wacht ik met smart op het tweede deel.

Hoeveel kost het?

Koop je de BookVault box eenmalig dan kost hij €25,- exclusief verzendkosten. Je kunt echter ook een abonnement afsluiten voor in totaal drie boxen voor de prijs van €72,- exclusief verzendkosten, of zelfs zes boxen voor de prijs van €140,- exclusief verzendkosten.

Je kunt betalen met iDeal, PayPal en Creditcard, en de box wordt ook verzonden naar het buitenland. Verzendkosten in Nederland zijn €5,80. Wat uitkomt op een totaal van €30,80. Verzendkosten naar België zijn €9,- zonder track & trace en €13 met track & trace.

De box van december 2016 – By the Fire

BookVault box By the Fire

Nu we het officiële gedeelte hebben gehad, is het tijd voor de unboxing! Wat zat er in de box van december, met het thema By the Fire? Wat allereerst opvalt als je de box opent, is hoe leuk het verpakt is. De boeken zijn ingepakt met een leuk touwtje eromheen en ook een ander item is ingepakt. Dit versterkt het dit-is-een-cadeautje-voor-mijzelf gevoel enorm en vind ik echt een pluspunt. Ook de BookVault stickers op de ingepakte boeken vind ik erg leuk.

Meraki Candles – Elias

BookVault box By the Fire

BookVault – Geheel in lijn met de boeken van deze maand vind je in jouw box de Elias kaars van Meraki Candles. Wij vinden hem ruiken als koekjesdeeg (en natuurlijk als fire, spice and rain). 

Mijn mening – Deze kaars ruikt echt heel lekker. Hij ruikt naar speculaaskoekjes en dat past natuurlijk perfect bij deze tijd van het jaar. Deze ga ik zeker branden.

Tote Bag Latte’s and Literature

BookVault box By the Fire BookVault box By the Fire

BookVault – Van onze eigen haard, onze tweede woonkamer, Latte’s and Literature zit er een linnen tasje met een bookish citaat in de box. Eigenlijk moet je gewoon even langsgaan om hun cheescake te proberen.

Mijn meningI love totebags, dus ik ben natuurlijk héél blij met deze nieuwe toevoeging aan mijn collectie. Ik vind de quote ook werkelijk geweldig, haha. Wel een beetje jammer vind ik de koffie/theevlek die erin zit. Edit: Superfijne service is dat ik een nieuw tasje toegestuurd krijg! 🙂

Papieren rietjes

BookVault box By the Fire

BookVault – Tot slot zitten er papieren rietjes in de boekbox. Gewoon als extraatje. Omdat je chocolademelk weleens net iets extra’s kan gebruiken.

Mijn mening – Ik heb zelf best wel veel van deze rietjes omdat ik ze zo leuk vind voor in mijn drankjes in de zomer. Voor in de box vind ik het echter niet een heel bijzonder item. Desalniettemin zijn ze welkom.

Boekenlegger Till & Dill

BookVault box By the Fire

BookVault – Deze maand zit er een prachtige boekenlegger van Till&Dill in de boekbox die nog niet elders verkrijgbaar is, helemaal in de By The Fire sfeer!

Mijn mening – Een mooi geïllustreerde boekenlegger. Zelf ben ik meer fan van boekenleggers die specifiek bij bepaalde boeken horen of met quotes, maar deze boekenlegger past wel echt perfect bij de box en is uniek in dat hij speciaal voor de box ontworpen is.

Twee boeken(!)

BookVault box By the Fire BookVault box By the Fire

BookVault – We hebben ontzettend geboft, en kunnen je in deze box niet één, maar twee boeken aanbieden! De boeken die je in de box vindt zijn In Vuur en As 1: heerschappij van de maskers en In Vuur en As 2: een fakkel tegen het duister van Sabaa Tahir. Wij zaten op het puntje van onze stoel tijdens het lezen van deze twee boeken, en hopen dat jij er ook ondersteboven van zal zijn.

Mijn mening – Oeh! Twee boeken! Wat een verwennerij. Ik moet deel één nog steeds lezen (shame on me, I know, ik weet dat de boeken echt heel goed moeten zijn), dus ik ben zeker blij met deze boeken. De hardcover ziet er ook echt prachtig uit. De perfectionist in mij heeft echter wel een kritische opmerking: de boeken zijn twee verschillende formaten en dat vloekt in mijn boekenkast. Daarnaast is de één ook nog paperback en de ander hardcover. Maar ik zie ook hoe het bedoeld is; het hoofditem van de box is natuurlijk deel twee en deel één is een extraatje (welke je eventueel ook aan iemand cadeau zou kunnen doen).

Promomateriaal + extra

BookVault box By the Fire

BookVault – Als je geen tijd hebt om naar Breda te rijden voor cheesecake kan je gelukkig wel een heerlijke cake-ulaas maken. Een appel kaneel cake met speculaaskruiden. He-le-maal december, en heerlijk om uit te delen (of niet. We zullen je niet veroordelen).

Mijn mening – Dat boekje met een preview van De Da Vinci Code heb ik volgens mij inmiddels al tig keer, maar dat maakt niet uit. Promomateriaal is wat mij betreft altijd prima zolang het niet wordt gezien als officieel item (zoals toen in de Bookly Bird box…). Verder zit er ook nog een recept in voor appel-kaneel cake. Superleuk vormgegeven, maar helaas ging de zon vervelend doen waardoor mijn foto oranje werd en heb ik geen kans gehad een nieuwe foto te maken. Ik vind het echter superleuk (en hij staat hieronder wel op de overzichtsfoto!).

Conclusie

BookVault box By the Fire

Met deze eerste box heeft de BookVault box een succesvolle start gemaakt. De verpakking is een feestje, ik vind het echt heel leuk hoe ze de boeken en ook de boekenlegger hadden ingepakt. De prijs komt redelijk overeen met de prijs van de Celebrate Books box en de Bookly Bird box, dus ook dat is prima. Wat wel een beetje jammer is dat we dankzij de aankondigingen op Facebook al een beetje konden raden wat in de box zou zitten qua producten. Er was namelijk al verteld dat er een Meraki Candle in zou zitten en een boekenlegger van Till & Dill. Mijn advies is om het nog iets mysterieuzer te houden. Ook de koffie/theevlek in mijn totebag vind ik jammer. Maar het is top dat ik een nieuw tasje krijg!

Deze eerste BookVault box vind ik echter zeker een succes. Deze box bevatte twee boeken (waarvan een prachtige hardcover t.w.v. €19,99) en vier items, wat een mooi totaal is. Ik ben zeker nieuwsgierig naar de tweede box (Januari: Winter’s Road) en zal deze nog even snel bestellen!

Had jij al van de BookVault box gehoord?

Deze post is al 2354 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Unboxing | BookVault Box #1 – By the Fire

  1. Lisa

    Hey, misschien een beetje gekke vraag maar weet je ook of er een Nederlandse boekenbox is met Engelse boeken? Ik houd zelf niet van Nederlands lezen en vind Engels fijner.

  2. Merel

    Leuke box, leuke review.
    Beetje suf van die twee verschillende formaten ja, maar goed, als je deel 1 inderdaad als ‘extra’ ziet, kan het wel 🙂