Categorieën: Winnen! / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Winactie | Of ik gek ben boek + hoodie {Afgelopen}

Winactie Of ik gek ben

Laatst ontving ik een berichtje in mijn mailbox; of ik een winactie wilde doen met het boek Of ik gek ben. Wanneer ik denk dat lezers van Reviews & Roses hierin interesse zouden kunnen hebben zeg ik altijd ja. Maar toen ik vervolgens hoorde hoeveel mensen ik blij mag maken werd ik helemaal enthousiast! Niet 1, niet 2, niet 3, en zelfs niet 4, maar wel 5 exemplaren mag ik weggeven van de filmeditie van het boek Of ik gek ben door Michiel Stroink. En één gelukkige winnaar krijgt ook nog een originele hoodie uit de film erbij.

Of ik gek ben - Michiel StroinkOver het boek

Of ik gek ben (filmeditie) door Michiel Stroink
Verschenen: mei 2016
Aantal pagina’s: 235
Uitgeverij: Meulenhoff
Format: Paperback
Genre: Roman
Goodreads

Benjamin, een succesvolle jonge kunstenaar, is verbijsterd als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij kan niet geloven dat hij schuldig is aan wat hem ten laste wordt gelegd – maar door te veel drank en drugs kan hij zich van de bewuste avond niets meer herinneren.

Het leven als tbs’er is absurd en meedogenloos, en hoe hij zich ook probeert af te schermen, de confrontaties in de kliniek laten hem niet onberoerd. Langzamerhand krijgt Benjamin weer grip op zijn eigen werkelijkheid, en geschokt kijkt hij terug op de asociale narcist die hij was in zijn vorige leven.

Stap voor stap wordt Benjamin weer mens en verandert hij in een man die schijnbaar met beide benen stevig op de grond staat. Maar dan krijgt hij een brief die zijn wereld wederom op zijn grondvesten laat schudden. Wat is nu eigenlijk de waarheid?

Over de film

De bioscoopfilm ‘Of ik gek ben’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Michiel Stroink, vertelt het verhaal van de succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin die compleet de weg kwijt is als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van het gewelddadige vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

De rol van Benjamin wordt vertolkt door Mike Weerts (Voetbalvrouwen, De Bende van Oss, Het Bombardement, Flikken Maastricht). Andere acteurs zijn onder andere Monic Hendrickx, Matteo van der Grijn, Bianca Krijgsman, Fedja van Huêt, Maarten Heijmans, Cees Geel en Kees Boot.

Voor meer informatie: http://ofikgekben.nl/ | Trailer

Wat kun je winnen?

Winactie Of ik gek ben

 • 4x Filmeditie van het boek Of ik gek ben
 • 1x Filmeditie van het boek Of ik gek ben + de originele hoodie uit de film (zie foto)

Hoe maak je kans?

Laat hieronder een reactie achter met waarom jij dit boek wilt winnen (en geef ook aan welke van de extra winkansen je hebt benut).

Extra winkans

Voor elk van onderstaande handelingen gaat jouw naam één keer extra in de pot.

 • Like Reviews & Roses op Facebook;
 • Like Reviews & Roses op Twitter;
 • Like Reviews & Roses op Bloglovin’;
 • Deel de winactie op één van bovenstaande social media kanalen (let op: deel wel openbaar en tag Reviews & Roses, anders kan ik het niet zien).

De winactie loopt tot en met 21 juni 2016 23.59 uur. De winnaars worden bepaald aan de hand van het rad van fortuin. De winnaars krijgen 22 juni bericht per mail en dienen binnen een week te reageren.

Deze winactie is mede mogelijk gemaakt door Your Media Wave.

Liefs Jessica

 

Deze post is al 3490 keer gelezen


Geef een reactie

47 responses to “Winactie | Of ik gek ben boek + hoodie {Afgelopen}

 1. Lies

  Ik heb zoveel positieve dingen gelezen over dit boek, dat ik nu wel heel erg benieuwd ben! En ik kan de film natuurlijk niet kijken voor ik het boek gelezen heb ;-). (ik volg je al lang op bloglovin natuurlijk 😉 )

 2. Inmiddels hebben alle vijf winnaars een mail van mijn ontvangen. Gefeliciteerd!
  Niet gewonnen? Ik organiseer regelmatig winacties dus er komt binnenkort vast weer één voorbij. Pssst… het is ook al bijna september!

 3. Sylvia

  Lijkt mij een bijzonder boek, zo’n kijkje in iemands denken! Zou hem graag lezen!
  Heb alle extra punten gedaan.
  Volg op FB onder mijn eigen naam en twitter, Bloglovin’ onder (@)TurtleBookwurm, ook getweet.

 4. Femke Waijers

  Het lijkt me echt een super mooi boek! Daarnaast zou het een leuke prijs zijn met de trui aangezien ik op stage naar Duitsland ga op stage! Waar een warme trui voor de winter en goed leesvoer natuurlijk niet mag ontbreken!

 5. Liesbeth

  Ik doe mee voor mijn man! Die houdt van dit soort boeken! En dan kan ik lekker in mijn eigen boek lezen op vakantie!

 6. Heel spannend verhaal! Is hij gek of zijn het de andere? Af en toe voel ik me ook zo. 😂 Dus, ik doe graag mee en volg je op Facebook (gedeeld), Twitter en Bloglovin.

 7. Marcella

  Ik wil graag willen omdat ik gek op lezen ben, zelf in de psychiatrie werk en wie weet wat herkenning zie (vind ik altijd leuk!) en omdat ik erg benieuwd ben naar de waarheid achter dit verhaal! Wat is er daadwerkelijk gebeurd, spannend!

  Ik volg je op Facebook : eigen naam.
  Bloglovin : marcella872
  En twitter (MarsOfzo), daar heb ik het ook gedeeld!

  Nu duimen!! 🙂

 8. Willemine

  Dit boek lijkt me super, niet alleen omdat ik ook wel eens de weg kwijt ben, maar ook omdat ik de titel “of ik gek ben” ontzettend leuk vind!
  Ben zeer nieuwsgierig naar dit boek. Gedeeld op facebook en twitter!

 9. Sabrina

  Dat lijkt me een heel bijzonder boek. Jaren geleden heb ik eens een boek gelezen over een aantal personen die onterecht opgesloten waren. Heel aangrijpend. Met tbs komt daar in dw buurt, lijkt me erg interessant! En die hoodie super! Ik heb alles gedaan!

 10. Yentl

  het lijkt me echt een super tof boek en ik denk dat mijn moeder dat ook vindt.
  ik eigenlijk nog nooit echt zo´n soort boek gelezen aangezien ik eigenlijk alleen maar de fandom boeken lees om ze zo maar even te noemen. maar het lijkt me een heel aangrijpend boek.

 11. Laurens

  Kijk dit lijkt me nou ook eens een stoer boek voor de mannen om te lezen! Ben erg benieuwd! En die hoodie, heel Tof! Ik heb alleen Facebook en daar volg ik je!

 12. Mariska

  Lijkt me een bijzonder boek met andere en zwaardere onderwerpen als in heel veel andere boeken. Keer iets anders!! Soort van uniek! Zou het boek enorm graag willen lezen, erg nieuwsgierig ernaar!!
  Ik volg via bloglovin en Facebook.

 13. Anneliese de Waal

  Ik hou erg van lezen, ik ben erg nieuwsgierig naar het boek !.
  Volgde je al overal, op Facebook, Twitter en Bloglovin, alle drie geliked en gedeeld 🙂

  Groetjes Anneliese

 14. Grete Karina

  Ik vind de hoodie en het boek allebei mooie prijzen!
  Ik heb een fascinatie voor mensen die anders leven en denken dan ikzelf en duik graag in hun wereld door een boek te lezen of een film te kijken.
  Ik volg en deel op FB, twitter en Bloglovin.
  Nu maar duimen….
  Groeten, Grete Karina

 15. Wat een toffe actie! De hoodie is heel leuk, maar het boek lijkt me geweldig. Ik wil graag winnen. omdat ik ergens een rare fascinatie heb met TBS klinieken en hun inwoners. Je weet dat ze niet deugen, maar je wil toch meer weten.

  Ik volg overal en ik heb gesaved, gedeeld en getweet. (FB Tamara Mara Großmaul, Twitter @paramara1982)

 16. Inge van den Berg

  ik ken de schrijver niet noch het boek of de film. Ik ben wel benieuwd hoe de hoofdrolspeler zijn leven verloopt, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde.Hoe het zich verder ontwikkelt ben ik benieuwd naar en ik doe graag mee. Ik volg op Facebook.

 17. Regina

  Wat een mooie actie! Zelf zou ik al ontzettend blij zijn met het boek maar hoop stiekem ook op de hoodie zodat ik heerlijk weg kan kruipen in mijn leesstoel en kan genieten van dit interessante boek.

 18. Cora Meijer

  Een boek winnen is voor mij het mooiste cadeau. Wat is er mooier dan een goed boek lezen en zeker van een onbekende schrijver of schrijfster!! 😘

 19. Inge Brunnekreef

  Ik zou wel gek zijn dat ik niet mee doe aan deze mooie actie. Ik ben heel erg benieuwd en volg jullie op fb en op twitter

 20. Joke Peekstok

  Super actie. Ik heb het geliked op facebook en twitter en ben je meteen op twitter gaan volgen. Heb je ook een instragramaccount?

 21. Dit lijkt me een leuk boek! Ik hou de laatste tijd echt van boeken met een creatieve hoofdpersoon, en dat heeft ook dit boek, dus dat is helemaal perfect!

  En die sweater lijkt mij echt super fijn! Mocht ik dit winnen lijkt het mij echt grappig om in die sweater naar de bios te gaan, naar die film (als die nog draait dan haha). Dan kan ik de zaal uitlopen zovan: “hehe zagen jullie de sweater in de film die ik nu draag, jaaah dat hebben jullie lekker niet”

  Ik volg je trouwens op alle 3 de opties, en ik heb het bericht via alle 3 de social media even gedeeld!

 22. Voor mij een onbekend boek of film maar na het lezen van de korte inhoud spreekt het mij wel geweldig aan.
  Ik volg je op alle kanalen en deel je actie graag via mijn fb-pagina Boeklovers

 23. Marije Meijndert

  Het verhaal intrigeert me. Het doet me denken aan de werkelijkheid; wat is de waarheid? Ben ik gek? Ik zou het boek heel graag willen lezen om erachter te komen wat zijn gedachtegang is, hoe hij zich bewust wordt van zijn leven en natuurlijk ben ik benieuwd naar hoe het verhaal afloopt! Daarbij like ik de pagina op fb.

 24. Barry

  Ik ken de film & het boek nog beide nog niet, maar wat in mij opkwam bij bovenstaand verhaal: impressive!
  Indrukwekkend verhaal lijkt me, wil het boek zeker gaan lezen.. Getweet dus ook!
  #enzo’nhoodiestaatmijookgoednatuurlijk 😉

 25. TamaraD

  Heel jammer dat er social media voor nodig is. Ik heb ook alleen pinterest..toch zou ik het heel graag willen winnen, de neef van een vriendin van mij zit momenteel in een tbs kliniek heb nooit durven vragen waarom. Maar het lijkt me erg boeiend om een verhaal vanuit de tbs-er te lezen!

 26. Wow wat een super mooie actie.
  heel benieuwd/nieuwsgierig naar dit boek. Wil graag weten wat zijn waarheid nu is.
  Hou van boeken met een psychologische achtergrond en zeker als deze zich binnen een (TBS)kliniek afspelen
  Ik volg je al geruime tijd op FB en BLoglovin. Heb geen Twitter 🙁
  Liked & shared.

 27. Femke

  Jaa, wat leuk! Eindelijk een winactie met dit boek en supervette hoodie! Ik ben ook superbenieuwd wat er gebeurt is en waarom hij in de tbs-kliniek beland is! En tja, die vragen blijven natuurlijk onbeantwoord als ik het boek niet in handen heb, dus ik hoop dat ik één van de gelukkigen mag zijn!

  • Femke

   Ik volg je nu op twitter, heb de tweet geretweet en geliked onder @femkeleestx! Ook heb ik de pagina op Facebook leuk gevonden en het bericht geliked en gedeeld! Helaas heb ik geen Bloglovin’, anders had ik dat ook gedaan!

 28. Jan

  Ik laat me graag verrassen door dit spraakmakende boek.
  Ben benieuwd wat er uit zijn black-out valt te ontdekken.
  Wat kan ik leren van het begrip narcisme.

 29. Nakita

  Ik ben benieuwd naar het verhaal en ga binnenkort naar de film! Ik ben ook altijd benieuwd naar het boek. Ik volg je overal onder nakita veltman of nakita’s library. Gedeeld via Twitter!

 30. Melanie zon

  Jaaaa deze zou ik zooo graag willen hebben. Het boek en de hoodie!
  Hoodie aan en boekje lezen, wat wil je nog meer?!
  Mij zou je hier onwijs blij mee maken!
  Het boek is al top, dan kan de film editie alleen maar beter zijn

  Geliked op twitter en facebook, geretweet op twitter!

 31. Chantal Schalkx

  Op Twitter heb ik het bericht gedeeld. Ik wil graag winnen omdat ik ooit schrijfles van Michiel Stroink heb gehad en het originele boek toen heb gekocht (en in een mum van tijd heb uitgelezen), maar uiteraard niet de filmeditie. Ik ben erg benieuwd wat de verschillen zijn. En die hoodie lijkt me een prettige aanwinst voor in mijn kast 🙂

 32. Ik zou dit boek graag willen winnen! Laatst nog de boeken van Myrthe van der Meer gelezen, waarbij de hoofdpersoon wordt opgenomen op een psychiatrische afdeling. Ik vind het erg interessant om te lezen dat er zulke verschillen kunnen zitten tussen wat iemand zelf denkt dat de waarheid is en hoe de omgeving daarover denkt… Ik heb je geliked op alle 3 media kanalen.

 33. Karina

  Ik zou het boek heel graag winnen omdat ik het altijd heel interessant vind hoe het menselijk brein werkt, dat je blijkbaar soms geel anders bent dan je denkt en dat er soms andere gebeurtenissen nodig zijn om je dat internet laten zien. Ik heb de link gedeeld op Facebook en Twitter 😊

 34. Ans Stier

  Wow wat gaaf. Ik loot graag mee, ik vind die hoody wel stoer en het boek is uiteraard ook van harte welkom. Ik volg en like op bloglovin en facebook

 35. mi van neer

  Verhalen die beginnen met een black-out, zijn altijd spannend en interessant omdat ze vertellen hoe de hoofdpersoon zichzelf ziet en hoe hij gezien wordt. Ik doe graag mee.
  Ik volg je op FB, twitter en Bloglovin.

 36. Ik wil winnen omdat ik dit boek heel graag wil lezen maar er geen tijd voor heb want het is bijna toetsweek. Dus ik wil heel graag winnen zodat ik na de toetsweek even lekker relax aan dit leuk boek kan beginnen. 🙂