Categorieën: Accessoires / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Draadloos opladen met de Samsung Wireless Charger

Samsung Wireless Charger mini-blackSamsung Wireless Charger mini-black

Nog niet zo lang geleden kreeg ik bericht dat mijn abonnement zou verlopen en dat ik kon verlengen. Vorig jaar koos ik voor een goedkoper Sim Only abonnement en geen fancy mobieltje, maar mijn Samsung Galaxy S4 deed het steeds minder goed, dus ik wilde overgaan op de Samsung Galaxy S6. Terwijl ik over het mobieltje las, stuitte ik op de kreet “draadloos opladen”. Dat leek me wel wat. Toen ik door Smartphonehoesjes.nl benaderd werd voor een samenwerking, wist ik al snel welk product ik graag wilde testen en reviewen. Want is de Samsung Wireless Charger mini-black net zo ideaal als het klinkt?

Over Smartphonehoesjes.nl

Smartphonehoesjes.nl is zoals ze zelf ook zeggen “de grootste online aanbieder van telefoonhoesjes- en accessoires en hebben een breed aanbod.” Van telefoonhoesjes (bijvoorbeeld LG G5 hoesje) en sinds kort ook Macbook hoezen (bijvoorbeeld Macbook pro 13 inch hoes of Macbook pro 15 inch hoes), tot houders, laders, kabels tot zelfs activity trackers!

De service is super; gratis verzending en voor 21.00 uur besteld, dezelfde dag nog verzonden. Ik mocht de oplader zelf bestellen en heb het bestelproces ook kunnen ervaren. Het is net zo simpel als bestellen op bol.com en voor je het weet heb je een bevestiging in je mailbox dat je het product besteld hebt. Hij is onderweg!

Over de Samsung Wireless Charger Mini-Black

Samsung wireless charger

Productomschrijving op Smartphonehoesjes.nl

Leg uw toestel op deze draadloze oplader en binnen 180 minuten kunt u weer genieten van een volledig opgeladen smartphone! De Samsung Wireless Charger Mini is slechts 1 cm dik en is erg licht van gewicht. Ideaal voor thuis, op reis of op vakantie!

Specificaties

 • Let op: om gebruik te maken van draadloos opladen moet uw toestel Qi ondersteunen. Indien dit niet geïntegreerd is in uw toestel, heeft u een Qi-ontvanger of Qi-telefoonhoesje nodig.
 • Samsung Wireless Charger Mini
 • Input: 5V 2.0 ampère
 • Output: 5V 1 ampère
 • Om uw smartphone draadloos op te laden
 • Laadt uw toestel in 180 minuten volledig op
 • Heeft een slank en compact ontwerp
 • Ideaal om mee te nemen
 • Uitgerust met een LED-indicator
 • Met anti-slip onderzijde
 • Bevat een Micro-USB poort
 • Op te laden middels een Micro-USB lader
 • Let op: een Micro-USB lader wordt niet meegeleverd
 • Afmetingen: 7,3 x 7,3 x 1,0 cm
 • 1 jaar garantie

Wat een Qi-ontvanger was wist ik niet, maar helemaal onderaan de pagina stond een overzicht met toestellen en merken waarvoor het product geschikt is, en daar stond de Samsung Galaxy S6 gewoon tussen. Hij is trouwens ook geschikt voor diverse Apple, Huawei, Sony, Microsoft, Nokia toestellen en nog veel meer merken!

Samsung Wireless Charger 2

Mijn ervaringen

Nadat ik het product supersnel ik huis had moest het natuurlijk nog even getest worden. Dat testen liet even op zich wachten omdat ik het ontving terwijl ik net zou vertrekken naar Yalfest, maar dat zou de week erna helemaal goed komen.

Klein en compact

Het is een heel klein, compact formaat – er staat ook niet voor niks mini in de omschrijving – maar dat zorgt ervoor dat je hem altijd makkelijk mee kan nemen en dat hij niet in de weg ligt thuis.

Kabeltje

Zoals in de specificaties al staat, wordt er geen kabeltje meegeleverd, maar de oplader die bij mijn telefoon zit kan gewoon gekoppeld worden aan de wireless charger, dus dat is geen probleem!

Niet echt draadloos

Waar ik echter bij draadloos denk aan het totaal niet nodig hebben van een kabeltje, is dat hier niet waar. Om draadloos op te laden, moet de wireless charger zelf wel aangesloten zijn op het stopcontact. Het werkt niet zoals een powerbank die je kunt opladen. Helemaal draadloos is het dus niet.

Vervanger

Toch is de wireless charger nu goed in gebruik thuis. Mijn oplader heb ik standaard in mijn wireless charger geplugd, dus als ik wil opladen steek ik simpelweg de stekker erin en leg ik mijn mobieltje op de wireless charger. In eerste instantie lijkt het niet veel verschil te maken, maar het voelt veel makkelijker in gebruik dan dat je de stekker er in doet en het kabeltje in je mobieltje plugt.

Extra pluspunten

Om mijn mobieltje heb ik altijd een hoesje, en waar ik bang voor was, was dat ik elke keer als ik draadloos zou willen opladen ik het hoesje eraf zou moeten doen. Maar dat is niet nodig! Je legt je mobieltje op de wireless charger, inclusief hoesje, en hij laad toch gewoon op. Ook heb ik niet het gevoel dat het opladen langzamer gaat, het gaat nog net zo snel als wanneer hij gewoon gekoppeld is.

Wat ik daarnaast ook een voordeel vind, is dat als ik mijn mobieltje snel even nodig heb, ik heb eraf pakt zonder dat ik eerst weer een kabeltje eruit moet trekken. En als ik klaar ben leg ik hem er weer op zonder hem weer in te moeten pluggen. Ja, het opladen wordt dan wel even onderbroken, maar dat zou ik ook hebben als ik het kabeltje uit de telefoon trek omdat ik met mijn mobieltje weg wil lopen.

Als laatste nog de LED indicator. Zodra je aan het laden bent gaat de indicator blauw oplichten en weet je dus direct dat hij bezig is. Hieronder nog een foto van mijn mobieltje terwijl ik hem net op de draadloze oplader heb gelegd. Er komt een rondje met het percentage in beeld op mijn Samsung Galaxy S6 en eronder staat vermeld dat het draadloos is.

Samsung Wireless Charger

Conclusie

De Samung Wireless Charger mini-black is ideaal. Nee, hij is niet 100% draadloos, dat is wel jammer. Maar ondanks dat, maken wij nu wel veelvuldig gebruik van de wireless charger – mijn vriend vindt het ook echt een geweldig snufje en wil hem de hele tijd gebruiken. Het opladen gaat niet langzamer, en het werkt zelfs door mijn telefoonhoesje heen. Wanneer ik even snel wil appen en weglopen met mijn mobieltje hoef ik hem niet te ontpluggen, ik pak hem op, loop er gewoon mee weg en leg hem daarna weer makkelijk terug zonder iets te hebben gedaan met het kabeltje. Ja, wij zijn tevreden.

Zou jij een draadloze oplader willen aanschaffen?

 

Ik heb voor deze review een gratis product ontvangen van Smartphonehoesjes.nl

Deze post is al 2304 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Draadloos opladen met de Samsung Wireless Charger