Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Verraad – Erin Watt

Verraad - Erin Watt

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Verraad – Erin WattVerraad door Erin Watt
Serie: The Royals #2
Verschenen: 31 oktober 2017 bij De Fontein
Format: Paperback, aantal pagina's: 327
Genre: New Adult, Young Adult
Lees ook: Verleiding, Geheimen, Tarnished Crown, Verlangen
Rating: 5 Stars | Goodreads

Reed Royal heeft alles: looks, status, geld. De rijke meiden op zijn eliteschool staan voor hem in de rij, maar sinds Ella in zijn leven is, interesseren die hem niet meer. Ella is anders: zij laat zich niet inpakken door een gigantisch landhuis en geld. Voor haar gaat Reed door het vuur.
Wanneer hij een domme fout maakt en Ella wegjaagt, stort zijn rijkeluisleventje in. Hij moet en zal haar vinden; alleen met haar kan Reed zijn leven vol geheimen en verraad achter zich laten.

Verraad

Tijdens mijn vakantie afgelopen zomer las ik het boek Verleiding door Erin Watt, welke twee maanden eerder in de Celebrate Books box had gezeten. Mijn vriend had die dag niks aan mij, want Verleiding was zó verslavend, dat ik naar niets en niemand meer omkeek. Verliefd was ik geworden op De Royals, en Ella was gewoon superstoer. Ik heb echt wel vijftig keer op het punt gestaan stiekem toch de Engelse boeken te lezen. Ik móést weten hoe het verder zou gaan. Dat ik uiteindelijk netjes heb gewacht, bewijst hoe goed ik mijzelf in bedwang heb kunnen houden (en had ook te maken met mijn grote TBR-stapel). Langzaam kroop de tijd verder, tergend langzaam. Maar nu is hij er: Verraad! Ik verwachte dat ik het boek in no-time uit zou lezen, en dat deed ik vervolgens ook.

Verraad - Erin Watt

Waarom de serie zo goed is

Ik heb mijzelf oprecht afgevraagd: waarom vind ik dit boek nou eigenlijk zo geweldig? Wat voor ingrediënten heeft deze serie dat het zo intens verslavend is? Het eerste dat in mij opkwam zijn de personages. Zij zijn voor mij vleesgeworden mensen en ik leef enorm met ze mee. Het heerlijke gekibbel en de sexy aantrekkingskracht tussen Reed en Ella. Maar ook de vriendschappelijke band tussen Ella en Easton is zo enorm vertederend. En dan nog gewoon alle Royals samen als één front, dat is zo mooi om te lezen. Dit keer lees je overigens vanuit het perspectief van Ella, maar ook vanuit Reed.

Daarnaast heb je natuurlijk de ene na de andere schokkende onthulling of ontwikkeling. Het lijkt bijna een soap. Aan het woord soap hang ik altijd een negatieve lading gezien ik dan denk aan de vreselijke acteerkunsten van de mensen in GTST, maar bij deze boekenserie absoluut niet. Het werkt. Ik hou ervan. Echt niet dat ik hierover ga klagen… Nee, ik wil meer!

Heerlijke schrijfstijl

De schrijfstijl van Erin Watt – het geesteskind van Jen Frederick en Elle Kennedy – is ontzettend fijn. Je vliegt met gemak door het verhaal heen omdat het zo prettig en makkelijk is geschreven. Ze trekken je het boek in door alle interessante ontwikkelingen – of ze nou geloofwaardig zijn of niet, dat maakt bij deze serie echt helemaal niks uit. Misschien dat je zou moeten twijfelen gezien geweld in dit boek ietwat verheerlijkt wordt – volgens mij waren er mensen die daarover klaagden namelijk -, maar je moet niet vergeten dat dit fictie is. Al denk ik eigenlijk dat sommige gebeurtenissen best echt in de wereld voorkomen, maar dat we dit niet altijd willen geloven.

Verraad - Erin Watt

NOOOOOOOOO!

Mijn reacties tijdens het lezen van de laatste twee bladzijden van Verraad bestonden uit een dramatische “NOOOOOOOOOOOOOOOO!” (beeld je er gerust zoiets bij in, maar dan dat ik ook nog door mijn knieën zak en mij in een hoekje opkrul om te liggen huilen), en een verbaasde “NO WAY!?” Wie heeft in hemelsnaam bedacht dat deel drie pas uit wordt gebracht in maart 2018? WIE!? Ik heb hem nú nodig. NU! *stort weer in*

Conclusie

Zo-veel-liefde-voor-De-Royals-serie! Verraad is een geweldig vervolg op het ook al verslavende Verleiding. Je vliegt dankzij de fijne schrijfstijl door dit boek heen. Maar de fantastisch beschreven personages zorgen ervoor dat je diep in dit boek duikt en eigenlijk niet even boven wilt komen om adem te halen (of om tussendoor te eten, te plassen, te slapen, of wat je ook maar moet doen om jezelf te onderhouden). Het einde bevat weer een mega cliffhanger en ik baal dan ook oprecht dat het nog geen maart 2018 is. Ik wil nu direct verder in het afsluitende deel: Geheimen. Althans, het laatst deel dat focust op Ella. Want hierna komen nog twee boeken die focussen op Easton en een novelle over Gideon en Savannah! Mijn hart smelt.

O, trouwens nog even een dankbare shoutout naar Uitgeverij De Fontein. Zó fijn dat jullie naar aanleiding van jullie poll hebben besloten om de originele covers aan te houden, in plaats van de tiara op elk deel te plakken. Ik vind ze prachtig!

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2260 keer gelezen


Geef een reactie