Categorieën: Activiteiten / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Online Escape Room | Ga op zoek naar Miss Whistledown

Online escape room Miss Whistledown

Ja, je leest het goed: er is een online escape room in de sfeer van Bridgerton en deze heet Wie is Miss Whistledown! Toen ik de oproep tegenkwam waarin Influencers gevraagd werden de online escape room gratis uit te proberen en recenseren werd ik meteen enthousiast. Want:

 1. Ik ben gek op escape rooms en heb ze dan ook al in bijna alle vormen en maten gespeeld, alleen nog geen online variant.
 2. Ik ben verslááfd aan Bridgerton. Zowel de tv-serie als de boeken. Nadat ik seizoen één gebinged had, heb ik ook alle delen in de boekenserie verslonden.

Ik was dan ook megablij dat mijn inzending geaccepteerd werd en kon beginnen met het optrommelen van vriendinnen die samen met mij deze online escape room mochten uitproberen. Maar voordat ik daarover verder ga, laat ik je eerst eens wat meer vertellen over deze online escape room.

Escape Room Miss Whistledown - Bridgerton - Escape Room Egmond

Wie is Miss Whisledown?

De online escape room Wie is Miss Whistledown is ontworpen door Escape Room Egmond uit Egmond aan den Hoef (Noord-Holland). Het spel is gebaseerd op de populaire tv-serie Bridgerton (die weer gebaseerd zijn op de gelijknamige populaire boekenserie). Volgens de omschrijving duurt het spel ongeveer 90 tot 120 minuten en kan het gespeeld worden met twee tot vier spelers. Je kan het ook met meer personen spelen, maar dan dien je het spel vaker aan te schaffen. De kosten zijn €19,95 per spel. Wanneer je het met vier personen speelt kost het dus slechts €5,- per persoon.

Beschrijving zoals op de website van Escape Room Egmond

“We gaan terug naar het jaar 1817 in Londen. De Koningin heeft je hulp nodig! Het seizoen staat op het punt te beginnen en er is een mysterieuze schrijfster opgedoken die zichzelf “Miss Whistledown” noemt. Deze schrijfster verspreid allerlei roddels en schandalen over de “ton”. De Koningin heeft je hulp nodig om deze mysterieuze schrijfster te ontmaskeren. En je negeert een bevel van de Koning niet, toch?

De serie is geïnspireerd op de boeken en Netflix serie Bridgerton. Het is niet nodig om de serie gezien te hebben. Uniek aan deze online escape room is dat je daadwerkelijk rond kunt lopen in verschillende prachtige ruimtes. Je kunt het spelen met 2 tot 4 personen. Ontdek het snel!”

De voorbereidingen

Via de website koop je het spel heel gemakkelijk. De besteller ontvangt dan een mail met een toegangscode voor het spel. Je deelt deze mail met je medespelers en spreekt een dag en tijd af waarop je deze online escape room gaat spelen.

Je speelt deze escape room op afstand, dus er is een verbinding nodig tussen jou en je medespelers. Dit kan op veel verschillende manieren, zoals groepsbeeldbellen via Whatsapp, je iPhone of via een medium als Skype, Microsoft Teams of Zoom. Tijdens de vele lockdowns hebben we hier allemaal wel eens mee te maken gehad, dus hier ben je vast al wel bekend mee.

Voordat we gingen spelen

Online escape room Miss Whistledown

Voorafgaand aan het spelen waren er nog een paar zaken onduidelijk. Hoelang is de code geldig nadat je het spel hebt gekocht? En gaat de tijd direct lopen zodra je de code hebt ingevuld? Ik wilde namelijk even testen of de code goed werkte, maar durfde dit dus niet te testen haha.

Op die eerste vraag kreeg ik het antwoord door contact op te nemen met de ontwerper, en de tweede vraag beantworde zichzelf toen we de escape room gingen spelen. Er zit namelijk geen tijdslimiet op het spel. Je start met een scherm met een filmpje, en daar kun je zo lang blijven staan als je wilt. Ook kan je het spel gerust later nogmaals opstarten. Uiteraard heb ik ook antwoord ontvangen op de vraag hoelang de code geldig is. Je kunt er vanuit gaan dat de code ongeveer twee jaar geldig is. Genoeg tijd om even een leuke ochtend, middag of avond met je vrienden, familie, collega’s, etc. te plannen!

En toen was het eindelijk zover. Ik had binnen mijn leesclub gevraagd wie Bridgerton allemaal leuk vonden, en nodigde hen uit om de escape room met mij te spelen. We hadden allemaal thuis wat lekkers en wat te drinken klaargezet. Iedereen was ingelogd en de connectie was gelegd. We konden officieel op zoek naar Miss Whistledown!

Onze eerste reactie

Online escape room Miss Whistledown

We telden af van drie tot één en drukten toen allemaal tegelijk op het play knopje. De introductie startte en het spel was begonnen. We kregen dé opdracht om Miss Whistledown te ontmaskeren van de koningin. Spannend! Zou het ons lukken?

We begonnen al goed, not, door eerst apart van elkaar aan de slag te gaan, haha. We hadden allemaal de uitleg wel gelezen waarin stond dat je goed moest samenwerken en dat de één andere dingen zou zien dan de ander, maar in ons enthousiasme vergaten we het net zo snel weer. Toen we ons dat beseften bespraken we wat we in beeld zagen en waarin dat per persoon verschilde. Plotseling ging het stuk een makkelijker en was alles veel logischer. Goh, hoe zou dat nou komen? Haha.

We zaten lekker in het spel en de samenwerking was fantastisch. In deze samenstelling hadden we nog nooit eerder een escape room gedaan, maar na deze dag lijkt het mij een goed idee om dit vaker te doen. We vullen elkaar supergoed aan.

En toen waren we opeens al bij het einde. We hadden Miss Whistledown ontmaskerd en het spel was voorbij. Gejuich kwam uit mijn luidsprekers en lachende gezichten zag ik op mijn scherm. Tijd om deze escape room na te bespreken.

De pluspunten

Online escape room Miss Whistledown

Laten we beginnen met de pluspunten van deze escape room.

 • Allereerst is het ontzettend leuk dat het mogelijk is een escape room te spelen, terwijl je niet bij elkaar kunt zijn. We zitten natuurlijk allemaal in lockdown, waardoor je niet met velen bij elkaar op visite kunt. Daarnaast was één van mijn vriendinnen positief getest op corona en zat ze quarantaine, en een andere vriendin is zwanger en daarom ook voorzichtig met afspreken. Door de videoverbinding én deze online activiteit konden we toch gezellig samenzijn en iets leuks ondernemen. Het is dus ideaal om te spelen tijdens een lockdown of wanneer je in quarantaine zit. Of zelfs wanneer je in een ander land zit!
 • Je kunt de escape room ook prima als gezin spelen, zolang je maar twee computers hebt.
 • De filmpjes zijn in het Engels opgenomen, maar ze zijn Nederlands ondertiteld. Zolang je kan lezen, kan je het spel dus gewoon spelen. Ontzettend fijn vonden we dit.
 • De opnames zijn geweest in een echt kasteel. Natuurlijk zie je hier en daar wel moderne dingen als stopcontacten, maar het is vrij onmogelijk om met een kasteel volledig terug in de tijd te gaan. De opnames in het kasteel voegden voor ons veel waarde toe aan de sfeer van het spel.
 • Je ziet dat de makers echt hun best hebben gedaan om er een leuke experience van te maken. Van het filmwerk tot het creëren van de juiste sfeer.
 • Je moet echt samenwerken en puzzelen om verder te kunnen in het spel. Dit zorgt voor veel interactie met elkaar, anders kom je er niet.
 • Tussen de tips voorafgaand aan het spel staat dat pen en papier handig zijn. Dit is een goede tip, want we hebben ruim 3 A4’tjes gebruikt tijdens het ontdekken.
 • Als fans van Bridgerton vonden we het natuurlijk extra leuk om een escape room in de sfeer van deze leukte tv-serie en boekenserie te spelen. Het is ontzettend leuk om te zien welke elementen ze hebben gebruikt om er vervolgens hun eigen draai aan te geven.
 • Je hoeft Bridgerton niet gezien of gelezen te hebben om deze escape room te spelen. Het is in de sfeer van. Je hebt echter geen kennis hiervan nodig om tot een succesvol einde te komen.
 • De prijs-kwaliteit verhouding is top. Voor €19,95 (dat is bij een groep van vier personen amper €5,- p.p.) heb je anderhalf tot twee uur speelplezier.

De verbeterpunten

Online escape room Miss Whistledown

Natuurlijk zijn er altijd wel een paar verbeterpunten, al moet ik zeggen dat het er niet heel veel zijn. Alleen maar een goed teken!

 • Je kunt zolang over het spel doen als je wilt. Hierdoor misten we een beetje de tijdsdruk die escape rooms juist zo spannend maken. Dit is voor ons een verbeterpunt, maar kan voor sommigen juist een pluspunt zijn wanneer je niet houdt van de tijdsdruk.
 • Aan het einde zie je niet hoelang je erover hebt gedaan. We hadden het leuk gevonden als er vanaf het moment dat je start een klok was gaan lopen, zodat je kan zien hoelang je erover hebt gedaan. We vermoeden dat wij er ongeveer 1 uur en 3 kwartier over gedaan hebben. Het was echter leuk geweest om het zeker te weten. Daarnaast was het zeker ook leuk geweest als er een klassement of iets dergelijks zou zijn, zodat je kan zien hoe je het ten opzichte van anderen hebt gedaan.
 • Wijzelf hadden het daarnaast ook leuk gevonden als er meer niveauverschil zou zijn geweest. Wanneer je met twee personen speelt, heb je allebei een ander beeld. Speel je met vier personen, dan zijn er telkens twee personen die hetzelfde zien. Dit ligt aan het feit dat je het spel ook met twee personen kan spelen. Wij hadden het echter ook leuk gevonden wanneer je zou kunnen kiezen tussen de variant met twee verschillende schermen, of een variant met vier verschillende schermen. Dan zou de samenwerking nog dieper gaan.
 • Er zaten een paar kleine foutjes nog in het spel. Deze kan ik hier niet allemaal benoemen gezien enkele van deze zaken ingaat op momenten in het spel die ik niet wil verklappen. Maar uiteraard heb ik ze kenbaar gemaakt bij ontwerper van het spel en inmiddels zijn de foutjes ook al direct aangepast! Een voorbeeld hiervan was dat er bijvoorbeeld 1718 staat in plaats van 1817. Ze reageerden er ontzettend goed op en het is fijn dat ze zo snel actie hebben ondernomen.

Conclusie

De groep - The ABC

Wauw, wat hebben wij een gezellige zondagmiddag gehad! Dit is het unanieme oordeel van mijn vriendinnen en mij. De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten zat het er alweer op. Het is de ideale activiteit om samen met je vrienden te doen wanneer je niet bij elkaar kunt zijn. Zo ben je toch samen, en onderneem je iets leuks met elkaar. Het spel is goed speelbaar zowel wanneer je met twee personen als met vier personen bent en makkelijk begrijpbaar. En extra leuk is het natuurlijk dat er nu dus een online escape room is in het thema van het populaire Bridgerton.

Speel met korting!

Tot en met 31 januari 2022 mag ik jullie €5,- korting geven op de online escape room Miss Whistledown! Je betaalt dus slechts €14,95. Gebruik hiervoor code escapemetjessica tijdens het afrekenen op de website van Miss Whistledown. De komende tijd nog geen tijd om te spelen? Geen probleem! Je kunt het spel alvast kopen en bewaren voor later. De inlogcode is na aankoop namelijk ruim twee jaar geldig.

Ga jij op ontdekkingstocht naar Miss Whistledown?

Deze post is al 1622 keer gelezen


Geef een reactie