Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #14

Deze boeken las ik de laatste tijd

Elk kwartaal vertel ik jullie welke boeken ik heb gelezen. De volledige recensies heb je al kunnen lezen of verschijnen binnenkort. Maar in Deze boeken las ik de laatste tijd zie je alle boeken en mijn conclusies nog even mooi op een rijtje.

In het tweede kwartaal van 2021 las ik 12 boeken. Precies het aantal dat ik ongeveer wil lezen in drie maanden. En vooral te danken doordat ik in juni helemaal verslaafd raakte aan de Bridgerton boeken. Kijk je mee naar de boeken die ik heb gelezen in april, mei en juni 2021?

p.s. Klik op de boekcover om mijn volledige recensie te lezen. Let op, van de boeken die ik in juni heb gelezen zullen geen uitgebreide recensies verschijnen. De mini recensies vind je op Goodreads en Instagram.

Lees hier meer over mijn tijdelijke pauze.

Sterren
De Raven - Kass Morgan en Danielle Page

De Raven – Kass Morgan & Daniëlle Paige

The Raven #1 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 3.5 uit 5.

Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.

Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen.

Vivi wist tot voor kort niet eens dat heksen bestaan. Wanneer ze toegelaten wordt tot de universiteit, grijpt ze de kans om haar oude leven achter te laten en zichzelf als Raaf opnieuw uit te vinden.

Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

Mijn eindoordeel | Zoals je al aan het aantal sterren kunt zien heb ik wel genoten van De Raven. Maar ik weet zeker dat ik er als vijftienjarige véél meer van zou hebben genoten. Veel Young Adult boeken zijn voor de oudere lezers (in mijn geval dertigplus) ook superleuk, maar De Raven is voor die leeftijdsgroep denk ik toch wat minder bevredigend. Het idee van het verhaal blijft mij wel aanspreken en vooral in de tweede helft van het verhaal heb ik genoten van de twists. Maar verder is het verhaal iets te makkelijk geschreven en op vele manieren plat.

Sterren
List en Leugens - Leigh Bardugo

List en Leugens – Leigh Bardugo

The Grisha #4Six of Crows #1 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4.5 uit 5.

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…

Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

Mijn eindoordeel | Een verhaal waarvan de personages je hart binnen weten te dringen, heeft direct al één streepje voor. Voel je namelijk niks voor de personages, dan wordt het voor de schrijver moeilijk je nog het verhaal in te trekken. Gelukkig heeft Leigh Bardugo een stel fantastische personages neergezet in List en Leugens die je in je hart sluit en waar je graag nog meer over leest. Het verhaal leest wel ietwat traag omdat duidelijk nog een complete wereld moet worden opgezet en je de personages nog moet leren kennen. Hoewel ik daar soms wel wat van baalde, heb ik in het algeheel enorm van het verhaal genoten en kan ik ook niet wachten om aan Kraai en Koninkrijk te beginnen.

Sterren
De gevallen koning - Holly Black

De Gevallen Koning – Holly Black

The Folk of the Air #2 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4.5 uit 5.

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

Mijn eindoordeel | De Gevallen Koning is een waardige opvolger van De Wrede Prins. Hoewel ik er wat lastig inkwam, kon ik het boek daarna niet meer wegleggen. Er is spanning, een vleugje romantiek, er zijn plottwists en er is intrige. Je zal je niet vervelen. Jude en Cardan zijn een interessant stel personages, en ze worden ondersteunt door bijpersonages die allen zo hun eigen belangen behartigen. Kom maar op met deel drie!

Sterren
De verbannen koningin - Holly Black

De Verbannen Koningin – Holly Black

The Folk of the Air #3 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 5 uit 5.

Verbannen, krachteloos en nog even sterfelijk als altijd probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd, is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Maar Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Als haar tweelingzus Taryn onverwacht op de stoep staat – in levensgevaar en met een afschuwelijk geheim – vormt zich het eerste idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen.

Om haar zus te redden, zal Jude opnieuw moeten doordringen tot het hof van de elfen en haar gevoelens voor Cardan onder ogen zien. Maar Elfhame is niet meer zoals ze het heeft achtergelaten. Het land balanceert op het randje van oorlog en zodra Jude een stap over de grens zet, raakt ze verstrikt in een bloederig politiek conflict. Terwijl een krachtige vloek wordt ontketend en de spanningen een hoogtepunt bereiken, moet Jude voor eens en voor altijd kiezen tussen haar ambitie en haar hart.

Mijn eindoordeel | Voordat ik aan deze trilogie begon had ik nog nooit iets van Holly Black gelezen. Deels ook omdat ik haar reputatie als schrijfster ken (dit heb ik uitgelegd in mijn recensie van De Wrede Prins). Gelukkig kan ik de boeken hier inmiddels compleet los van zien en heb ik enorm genoten van deze trilogie. De Verbannen Koningin was spannend van begin tot eind en alle eindjes kwamen heel mooi samen. De personages waren goed geschreven en ik heb enorm meegeleefd. Ik ga zeker andere boeken van Holly Black proberen nu deze serie ten einde is gekomen.

Sterren
Ik pleit voor jou - Marijke Vos

Ik Pleit voor Jou – Marijke Vos

Standalone | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4 uit 5.

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze zet zichzelf voor schut, verliest Zeer Belangrijke Documenten van haar aankomende zaak en deponeert tot overmaat van ramp haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: het in goede banen leiden van de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor de Gooische cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Mijn eindoordeel | In het begin wist ik niet zeker wat ik van het boek kon verwachten. De naam Chelsea Valentino vond ik ook niet echt een naam voor een Nederlandse celebrity, en uitgeschreven woorden van iemand die dronken slist vind ik ook niet altijd even geweldig. MAAR eenmaal begonnen ging ik als een speer door het boek heen en viel ik als een blok voor een zekere man met donkere krullen. Marijke Vos heeft een heerlijk vlot feelgood verhaal geschreven waar je werkelijk waar doorheen vliegt en met regelmatig ook een glimlach op je gezicht weet te produceren. En die titel, die is natuurlijk perfect gekozen voor een verhaal in een advocatuursetting!

Sterren
Liefde en ananas - Isabelle Paz Soldan

Liefde en Ananas – Isabelle Paz Soldan

Standalone | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 5 uit 5.

‘Liefde en ananas’ gaat over Anna. Ze is net dertig, maar is bepaald nog niet waar ze wil zijn. Ze is al jaren niet verliefd geweest, woont in een studentenflat en kan op haar werk niet doorgroeien. Via dat werk ontmoet ze wél een aantal leuke mannen. Tenminste, dat denkt ze, want ze ontdekt helaas al snel dat er telkens weer wat mis mee is. Of is er is soms iets mis met háár? Isabelle Paz Soldan schrijft in ‘Liefde en ananas’ grappig en herkenbaar over het leven van een single dertiger.

Mijn eindoordeel | Dit boek is het debuut van schrijfster Isabelle Paz Soldan en ik kan werkelijk niet wachten tot we meer van haar kunnen lezen. Ik was echt even toe aan een luchtig boek. Liefde & Ananas is lekker vlot geschreven en je vliegt dan ook over de pagina’s heen. Anna is een personage waar ik mij goed in kon inleven ook al ben ik zelf geen single dertiger (wel in de dertig, maar niet single haha). Ook heb ik genoten van bijpersonages zoals Maxime en heb ik met regelmaat hardop gelachen tijdens het lezen.⁠

Liefde & Ananas is een fijne feelgood die precies op tijd is voor de zomer. Plottwists zie je wel van mijlenver aankomen zodra de schrijfster de eerste stap naar een twist inzet. Dus als je daar niet van houdt, dan is dit boek misschien niet jouw ding. En hoewel ikzelf twists liever niet zie aankomen, vond ik het in Liefde & Ananas totaal niet storend.⁠

Sterren
De Ongetrouwde Hertog - Julia Quinn

De Ongetrouwde Hertog – Julia Quinn

Bridgerton #1 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 3.5 uit 5.

Londen, 1813. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Daphne Bridgerton heeft geleerd dat ze maar één doel heeft in het leven: het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat. Als de anonieme roddelaarster Lady Whistledown haar afdoet als oud nieuws, lijkt dat desastreus voor Daphnes kansen. Tot de aantrekkelijke hertog Simon Basset in haar leven komt. Simon wordt gek van alle gretige moeders die hem hun huwbare dochters opdringen, en besluit het op een akkoordje te gooien met Daphne. Ze doen net alsof ze verloofd zijn: zo redt Daphne haar reputatie en krijgt Simon wat rust.

Maar hoe langer de schijnvertoning duurt, des te verder nestelt de aantrekkelijke hertog zich in Daphnes hart… en in haar slaapkamer. Kan ze de beruchte vrijgezel ervan overtuigen de zogenaamde verloving om te zetten in een echt huwelijk?

Mijn eindoordeel | De familie Bridgerton vind ik fantastisch; ik heb altijd al een zwak gehad voor grote families met een hechte band. Dus dat dit verhaal mij aanspreekt is geen verrassing.⁠ Zelfs al keek ik de tv-serie voordat ik het boek las, toch blijf ik bij mijn mening dat vrijwel altijd het boek beter is dan de film, of in dit geval serie.⁠ Een fijne historische feelgood waar ik doorheen ben gevlogen. ⁠

Sterren
De Verliefde Graaf - Julia Quinn

De Verliefde Graaf – Julia Quinn

Bridgerton #2 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4.5 uit 5.

Londen, 1814. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Anthony Bridgerton maakt volgens Lady Whistledown nog geen aanstalten om zich te verloven. Maar dit keer zit het roddelblad ernaast. Anthony heeft niet alleen besloten te trouwen, hij weet zelfs al met wie! Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, de meest bemoeizieke vrouw die zich ooit in een Londense balzaal heeft gewaagd.

Wat de societydames ook mogen zeggen, Kate is ervan overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot zal zijn. Ze is vastbesloten om haar zus te beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen de invloed van deze verleidelijke graaf?

Mijn eindoordeel | Mensen, wat heb ik genoten, want wie wordt er nou niet verliefd op Anthony Bridgerton?! 😍⁠ Hoewel ik niet weet of het ligt aan het feit dat ik seizoen 1 van de tv- serie al gezien had voordat ik boek 1 las, vind ik boek 2, De Verliefde Graaf, veel leuker om te lezen.⁠ Ik genoot van het gekibbel tussen Anthony en Kate. Daarnaast is Anthony toch een stuk hoffelijker dan ze hem in de tv-serie hebben gemaakt.⁠ Opvallend afwezig, op een enkele scène na, was Benedict. Maargoed, daar krijgen we in deel 3 veel van te zien!⁠

Sterren
Een Vorstelijk Aanbod - Julia Quinn

Een Vorstelijk Aanbod – Julia Quinn

Bridgerton #3 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 5 uit 5.

Londen, 1815. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Benedict Bridgerton heeft zijn oog laten vallen op Sophie Beckett. Sophie had niet durven dromen dat ze ooit zou binnenkomen op een van Lady Bridgertons befaamde gemaskerde bals. Laat staan dat ze daar haar droomprins zou ontmoeten. Hoewel ze de dochter van een graaf is, wordt Sophie door haar afschuwelijke stiefmoeder als een bediende behandeld. Maar nu, zwierend in de sterke armen van de hartverscheurend knappe Benedict Bridgerton, voelt ze zich net een prinses. Helaas weet ze maar al te goed dat de betovering verbroken zal zijn zodra de klok middernacht slaat. Kan ze Benedict voor zich winnen voor het te laat is?

Mijn eindoordeel | Hoewel ik eerst dacht dat dit een verschrikkelijk boek zou worden, heeft Een Vorstelijk Aanbod mij enorm verrast. Het begin is overduidelijk een rip-off van Cinderella en dat vind ik eigenlijk niet passen bij de Bridgerton-boeken. Echter, zodra je door het begin heen bent en Sophie Benedict ontmoet word je helemaal meegesleept in hun prachtige liefdesverhaal.⁠ Dacht ik eerst nog dat ik het verhaal van Anthony het mooist vond, nu heeft Benedict hem met zijn Sophie royaal van de troon gestoten. Een Vorstelijk Aanbod is na drie boeken in de Bridgerton-serie momenteel mijn favoriet. Ik ben benieuwd wat ik van deel 4 ga vinden…⁠

Sterren
Een Nobel Streven - Julia Quinn

Een Nobel Streven – Julia Quinn

Bridgerton #4 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4 uit 5.

Londen, 1824. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Penelope Featherington bewondert de broer van haar beste vriendin al zolang ze zich kan herinneren, maar de kans dat deze knappe graaf haar ziet staan is klein. Bovendien maakt zijn schandalige reputatie hem bepaald geen ideale echtgenoot.

Colin Bridgerton is zwaar beledigd door het beeld dat lady Whistledown van hem schetst in haar roddelcolumn. Hij is helemaal geen charmant leeghoofd! Dat geroddel lijkt misschien onschuldig, maar wat als het Colin de liefde van zijn leven kost?

Mijn eindoordeel | Wanneer je de tv-serie nog niet hebt gezien is dit hét boek waar je op hebt zitten wachten, want in dit boek wordt onthuld wie Lady Whistledown is. Omdat ik de tv-serie al heb gezien weet ik het al wel, en heb ik in afgelopen delen ook diverse subtiele hints voorbij zien komen. Zo leuk om te lezen!⁠

Verder staan in dit boek natuurlijk Colin en Penelope centraal. Wanneer je de tweede epiloog van deel 1 en 2 hebt gelezen weet je al wat er in hun toekomst in het verschiet ligt, dus heel verrassend is het eindresultaat van het boek niet. Toch heb ik wel genoten van het verhaal en de twee epilogen.⁠

Sterren
De Hand van de Gravin - Julia Quinn

De Hand van de Gravin – Julia Quinn

Bridgerton #5 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4 uit 5.

Londen, 1824. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Eloise Bridgerton is achtentwintig en nog altijd ongehuwd. In de negentiende-eeuwse high society maakt haar dat al bijna een oude vrijster. Uit medelijden vraagt weduwnaar Sir Phillip de ‘onhuwbare’ vrouw ten huwelijk. Maar als hij Eloise eenmaal ontmoet en erachter komt hoe slim en aantrekkelijk ze is, vreest Phillip dat hij meer reden heeft om naar haar te verlangen dan zij naar hem.

Mijn eindoordeel | Bij velen las ik dat ze dit vijfde deel in de Bridgerton-serie minder leuk vonden. Hierdoor begon ik met lage verwachtingen aan het verhaal. Zou Philip echt zo’n verschrikking zijn?⁠

Ik vond het reuze meevallen. Hij heeft veel meegemaakt en heeft niet altijd de beste keuzes gemaakt. Maar hij leert al doende. Daarnaast is Eloise natuurlijk een heel ander type dan haar oudere broers en zus. Dit maakt dat dit verhaal een iets andere sfeer heeft. Al met al is dit misschien inderdaad niet mijn favoriet (daarvoor heb ik teveel van Benedict en Anthony genoten), maar ik heb zeker met plezier gelezen over het pad dat Eloise en Philip samen hebben bewandeld. Van de twee epilogen is de tweede, over Amanda, zeker de leukste.⁠

Sterren
Een royale vergissing - Julia Quinn

Een Royale Vergissing – Julia Quinn

Bridgerton #6 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4 uit 5.

Londen, 1820. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Francesca Bridgerton ontmoette Michael Sterling, Londens beruchtste rokkenjager, tijdens een diner. In elk leven doet zich een beslissend moment voor waarna je weet dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Voor Michael was het dat moment: de seconde dat hij oog in oog kwam te staan met Francesca. Het was een wonder dat hij zich staande wist te houden, zo diep was hij getroffen door haar schoonheid. Helaas vond het diner in kwestie plaats op de avond voorafgaand aan Francesca’s huwelijk – met Michaels neef.

Maar dat was toen. Nu is Michael meneer de graaf, en Francesca is weer vrij. Helaas ziet zij in hem nog steeds niets meer dan een goede vriend en vertrouweling. Durft Michael hun vriendschap op het spel te zetten door haar zijn ware gevoelens te tonen?

Mijn eindoordeel | Een Royale Vergissing is alweer het zesde deel in de Bridgerton-serie. En waar ik bij het verhaal van Eloise al zei dat dit iets anders aanvoelde doordat Eloise anders is dan de andere Bridgertons, het verhaal van Franscesca is helemaal anders. Zoals je ook in dit boek zal leren houdt Franscesca wat meer afstand van de familie. Zij houdt van rust en is wat stiller. Oftewel: het totaal tegenovergestelde van de rest van de Bridgertons.

Toch hoef je je ook dit boek niet te vervelen. Je herkent zeker Julia Quinns schrijfstijl en ook dit boek lees je in een mum van tijd uit. Misschien niet net zo snel als voorgaande delen, maar snel genoeg. Ikzelf had wat moeite met ongeveer de eerste helft. Die was af en toe ietwat saai doordat de personages in herhaling vielen. Toch heb ik zeker wel genoten van Een Royale Vergissing en kijk ik uit naar deel 7!

Sterren

Hoeveel van deze boeken heb jij gelezen?

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Deze post is al 5649 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Deze boeken las ik de laatste tijd #14