Categorieën: Beauty / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Getest | Gillette Venus Snap

Gilette Venus Ambassadeur

Cosmopolitan heeft iets leuks: Cosmo’s Beauty Lab. Eén keer in de zoveel tijd doen ze een oproep en dan kun je je aanmelden voor een testpanel. Afgelopen november deed ik al mee met het Mexx Fragrances Testpanel, maar afgelopen januari kwam weer een nieuwe oproep. Dit keer voor het Gillette Venus Snap Testpanel. In februari kreeg ik het leuke bericht dat ik uitgekozen was voor het testpanel en kreeg de Gillette Venus Snap thuisgestuurd. Ik heb het getest en deel hieronder mijn bevindingen.

Gillette Venus Snap

Veel informatie heb ik vooraf niet gekregen over de Gillette Venus Snap. De Gillette Venus Snap is een scheermesje in compact meeneemformaat. Het past makkelijk in je handtas, reistas of sporttas en is daarmee ideaal voor elke gelegenheid. Ze geven aan dat de vijf Venus Embrace-mesjes elke ronding volgen en dat deze samen met de door water geactiveerde vochtstrip zorgen voor een gladde scheerbeurt.

Gillette Venus Snap

 

Vragen van het testpanel

Voor het testpanel kreeg ik een paar vragen toegestuurd die ik na het gebruik van de Gillette Venus Snap in moest vullen. Hierbij deel ik zowel de vragen als de antwoorden met jullie.

Welk product gebruik jij meestal voor het ontharen en waarom? Scheersysteem, Wax, Ontharingscrème?

Ik gebruik altijd een scheersysteem. Natuurlijk zou ik wel een langdurig effect willen hebben, maar wax is simpelweg gewoon niks voor mij. Ontharingscrème heb ik wel eens geprobeerd, maar een scheersysteem werkt over het algemeen voor mij sneller en makkelijker.

Welk merk producten gebruik je meestal voor het ontharen en waarom?

Ik maak al jaren gebruik van de Wilkinson Intuition. Het is een ideaal systeem voor onder de douche omdat je niet én met mesjes én met scheerschuim hoeft te hannesen. Je klikt het scheerblokje vast op het handvat en je begint met ontharen. Lekker makkelijk, gewoon terwijl je al onder de douche staat.

Gillette Venus Snap with Embrace

 

Wat was je reactie toen je je geschoren had met Venus Snap? Was het anders?

Ik begon met scheren en het eerste wat in mij opkwam was: “O, wacht, ik heb scheerschuim nodig, dit gaat niet zo lekker”. Het product geeft de indruk dat je kunt scheren zonder scheerschuim, maar dat zou ik echt niet aanraden. Ja, als je even een paar haartjes bij moet werken omdat je die de per ongeluk blijkt te hebben overgeslagen kan het wel, maar je gehele oksel scheren op die manier zou ik niet doen.

Gelukkig had ik dat in huis en kon ik verder. Ik vroeg mij toen ik het binnenkreeg af of het niet te klein was, maar het bleek echt ontzettend handzaam te zijn en vooral ook handig voor de plekjes waar je met een groter handvat moeilijker bij komt.

Wat vond je fijn aan het scheren met Snap en wat vond je minder prettig?

Het resultaat is heerlijk glad en zacht en ik had geen last van irritatie. Ook lag het handvat lekker in de hand en had ik een goede grip; je zal de Venus Snap niet snel laten vallen. Aan het scheren was eigenlijk niks dat ik niet prettig vond, al was het wel weer even wennen voor mij om gebruik te maken van scheerschuim. Dat is toch wel weer even een extra stap. Als ik snel wil dan kies ik mogelijk toch weer voor de Intuition. Als is de Venus Snap wel erg handig voor de oksels, knieën en bikinilijn.

Gillette Venus Snap 4

 

Zou je dit product aanbevelen aan je vriendinnen?

Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Het is maar net wat zij handig vinden. Iedereen heeft verschillende eisen wat betreft wat zij prettig vinden om mee te scheren.

Zou je dit product kopen?

Nog altijd vind ik de Intuition handiger omdat je slechts een scheerblokje erop hoeft te klikken en je kunt beginnen met scheren, maar er zitten zeker ook voordelen aan de Venus Snap. Het is handzaam. Je komt makkelijker op moeilijkere plekken. Als je niet wilt scheren onder de douche dan is het handiger dan de Intuition (die juist beter werkt en handiger is onder de douche).

Wat betreft het meenemen, bijvoorbeeld op vakantie, dan zou ik hem handig vinden om mee te nemen, maar niet voor het formaat. Het handige bakje dat bij de Venus Snap komt om de Venus Snap mee te nemen had nog compacter gekund en als ik erbij reken dat ik dan ook scheergel mee moet nemen, neemt het nog steeds aardig wat plek in. Net zoveel of misschien wel meer als de Intuition en een paar scheerblokjes.

Wel is het handig dat je bij de Venus Snap de scheerkop eraf kunt halen en kunt vervangen; je hoeft dus geen compleet nieuwe Venus Snap te kopen zodra de mesjes bot zijn. Het zijn de Embrace scheerkoppen.

Al met al denk ik dat ik de Venus Snap deze zomer wel mee zal nemen op vakantie en eventueel nieuwe scheerkoppen voor zal kopen (al vind ik ze niet heel goedkoop)!

Gillette Venus Snap 3

 

Is de Venus Snap een goed alternatief voor jou, als je meestal gebruik maakt van andere ontharingsmiddelen (wax of ontharingscrème)?

Voor mij is het niet zozeer een alternatief, maar meer een aanvulling op het scheersysteem dat ik al gebruikte.

Conclusie

De Gillette Venus Snap is ontzettend handig voor de lastige plekjes en wanneer ik even snel wil scheren zonder onder de douche te gaan staan met de Wilkinson Intuition die ik normaal gesproken altijd gebruik. Hoewel het lijkt alsof je het zonder scheerschuim zou kunnen gebruiken is dat niet aan te raden voor een goed resultaat en geen irritatie. Dit zou echter wel kunnen als je puur en alleen even een paar vergeten haartjes weg wilt halen. De Gillette Venus Snap gaat zeker mee op vakantie, al had de verpakking wel nóg compacter gekund. De Venus Snap is lekker handzaam en heeft een goede grip, dus je zal hem niet snel laten vallen. Je krijgt absoluut een heerlijk glad resultaat!

De Gillette Venus Snap kost €14,99. 

Koop bij bol.com

 

Zouden jullie de Gillette Venus Snap kopen?

 

Deze post is al 2417 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “Getest | Gillette Venus Snap

    • Ik vond het feit dat hij klein is toch reuze meevallen. Misschien heb ik het zelfs wel liever zo compact, zeker in verband met die lastige plekjes 🙂