Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | A Touch of Darkness – Scarlett St. Clair

A Touch of Darkness - Scarlett St. Clair
Boekrecensie | A Touch of Darkness – Scarlett St. ClairA Touch of Darkness door Scarlett St. Clair
Serie: Hades x Persephone Saga #1
Verschenen: 26 juli 2023 bij Zomer & Keuning
Format: Hardcover, aantal pagina's: 383
Genre: Fantasy, Griekse Mythologie, Romantiek
Rating: 3.5 Stars | Spicy: two-half-flames
Goodreads

Persephone is de godin van de Lente, maar ze doet haar geboorterecht geen eer aan: bloemen verwelken wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar New Athens en hoopt daar een onbezorgd leven te kunnen leiden als doodgewone journalist. Dan ontmoet ze Hades, de god van de Dood. Hij stelt haar voor een onmogelijke keuze: leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Haar geheimen staan op het punt onthuld te worden wanneer haar gevoelens voor Hades sterker worden…

Hades x Persephone

Met de verschijning van A Touch of Ruin afgelopen oktober en het eerste deel nog altijd op mijn TBR, nam ik afgelopen september de tijd om eindelijk aan A Touch of Darkness te beginnen. Ja, deze recensie heeft inderdaad een tijdje op de plank gelegen – oeps. Een verhaal geïnspireerd door de Griekse goden Hades en Persephone. Zou ik deze auteur in hetzelfde rijtje kunnen noemen als Sarah J. Maas en Jennifer L. Armentrout? Lees mijn recensie om daar achter te komen.

A Touch of Darkness

A Touch of Darkness speelt zich af in een fictieve hedendaagse wereld in Nieuw Athene. Persephone, de godin van de lente, heeft tot haar teleurstelling geen krachten. Jarenlang heeft ze moeten wonen in de kas van haar moeder, godin Demeter. Na wat overredingskracht mag ze in Nieuw Athene als een normaal mens journalistiek studeren. Met de boodschap: blijf uit de buurt van andere goden! Toch gaat ze met haar vriendin naar de nachtclub van Hades en maakt ze per ongeluk een deal met hem. Nu moet ze binnen zes maanden leven creëren in de onderwereld, anders verliest ze haar vrijheid en zal ze voor eeuwig bij hem in de onderwereld moeten blijven.

A Touch of Darkness - Scarlett St. Clair

Lekker vlot

A Touch of Darkness leest lekker vlot weg. Ik heb het verhaal deels op mijn e-reader gelezen op vakantie en later thuis de hardcover erbij gepakt. Daar viel het mij vervolgens op dat het lettertype extreem groot is. Of ligt dat aan mij? Ik vind het leuk wanneer wanneer mythen of goden in boeken voorkomen, want onbewust krijg je dan een stukje geschiedenis mee. Af en toe pakte ik Google erbij om te zien hoe bepaalde goden, die genoemd worden in het boek, in de Griekse oudheid bekend waren. De schrijfster heeft er een leuke eigentijdse twist aangegeven. Ergens las ik dat dit een hervertelling moet zijn, maar daarvoor wijkt het verhaal echt teveel af van het oorspronkelijke verhaal.

Insta-love

Toch heeft A Touch of Darkness niet het recht verdient om genoemd te worden tussen toppers als Hof van Doorns en Rozen en Uit Bloed en As. De liefde tussen Hades en Persephone had bijvoorbeeld wat overtuigender gemogen. Eigenlijk vallen ze al voor elkaar zonder elkaar gesproken te hebben. Een typisch gevalletje insta-love. Het jammere is echter dat dit helemaal niet nodig was geweest. In de loop van het verhaal zijn namelijk genoeg mogelijkheden gecreëerd waardoor de liefde op een realistische manier had kunnen groeien. De spicy scènes vond ik af en toe ook een beetje cringe-worthy. Ze waren net niet helemaal lekker uitgeschreven en er kwamen soms echt bijzondere woorden voorbij.

A Touch of Darkness - Scarlett St. Clair

Tot slot

Dit reken ik nooit mee in het aantal sterren dat ik geef, maar kan ik niet onbenoemd laten: het was geen overbodige luxe geweest als er nog een extra redactieronde voor dit boek was geweest. Het bevat veel typfouten en zinnen waarin duidelijk een woord mist.

Eindoordeel

Met A Touch of Darkness heeft Scarlett St. Clair een leuk en eigentijds verhaal neergezet rondom Griekse oudheden Hades en Persephone. Het verhaal leest vlot, heeft leuke personages en een interessant verhaal. Wel is er een typisch gevalletje insta-love, terwijl dit absoluut niet nodig was geweest als je kijkt naar de rest van het verhaal. Ze mag daarnaast wat mij betreft nog wel even in de leer bij Maas en Armentrout voor het schrijven van spicy scènes, en het is jammer dat deze vertaling zoveel typfouten bevat. Hoewel het verhaal voor mijn gevoel vrij goed afgesloten is, bestaan er nog minimaal twee vervolgdelen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe ze die verhalen gaat opzetten.


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 196 keer gelezen


Geef een reactie