Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De Fout – Elle Kennedy

Boekrecensie | De Fout – Elle KennedyDe Fout door Elle Kennedy
Serie: Off-Campus #2
Verschenen: 26 februari 2019 bij Uitgeverij Volt, Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 333
Genre: Contemporary, New Adult, Romantiek
Lees ook: De Deal, Het Einde, Het Doel, De Jacht, Anders dan je dacht, Misfit, Het Graham Effect, Het Geheim, Zeg ja
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

John Logan lijkt het perfecte leven te hebben: hij is een van de sterren van het succesvolle ijshockeyteam, hij haalt goede cijfers en over aandacht van dames hoeft hij zeker niet te klagen. Met zijn goeie looks en vrolijke persoonlijkheid pakt hij iedereen in. Op een avond klopt hij in een studentenflat aan, op zoek naar het feestje van Danny. Maar Danny blijkt daar helemaal niet te wonen. Wie er wel woont is Grace, een mooi meisje met lichtbruin haar.
Het draait er uiteindelijk op uit dat hij een film blijft kijken en ze hebben het ontzettend gezellig. Logan denkt alleen dat hij beter bij Grace uit de buurt kan blijven, omdat hij gevoelens heeft voor iemand anders. Dit vertelt hij haar op het slechtste moment ooit. Wanneer hij zich realiseert dat hij een grote fout heeft gemaakt omdat hij gek is op Grace, is het al te laat. Ze wil hem zijn fout niet vergeven. Of kan hij haar toch overhalen?

Van De Deal naar De Fout

Ik was al fan van de boeken van Erin Watt, waarvan Elle Kennedy één van de schrijfsters is. Vervolgens las ik De Deal en is Elle Kennedy officieel één van mijn autobuy authors geworden. Het vervolg op De Deal kwam in het Nederlands uit in februari 2019. De Fout is, hoewel een vervolg, echter los te lezen. Al zal ik je natuurlijk altijd aanraden om boeken gewoon op volgorde te lezen. Dat is meestal wel zo leuk bij boeken in een serie, waarbij elk boek een andere hoofdpersoon heeft. Immers, het verhaal van de personages uit het vorige boek gaat gewoon verder en dat krijg je natuurlijk ook mee.

De Fout - Elle Kennedy

Logan en Grace

In De Fout staat Logan centraal (daar keek ik na De Deal al naar uit!). De beste vriend van Garrett, wiens verhaal we hebben kunnen lezen in De Deal. Logan is een player en pakt alles dat los en vast zit. Maar hij is verliefd op Hannah. De vriendin van Garrett! Zijn missie? Haar uit zijn hoofd zetten. Ook centraal, staat Grace. Een eerstejaars op Briar University. Ze is de brave girl next door, maar daar wil ze voor het einde van het schooljaar verandering in brengen. Het “lot” a.k.a. Elle Kennedy, zorgt ervoor dat ze elkaar ontmoeten. De vonken spatten eraf, maar onderweg komen ze enkele hobbels tegen en groeien ze als personages.

Simpel, maar héérlijk om te lezen

Dit klinkt allemaal best oppervlakkig, maar er zit ook huis nog wel wat diepgang in het verhaal. Hoewel ze de verhaallijn misschien iets te makkelijk afrond met betrekking tot het deel met diepgang, vond ik het wel een ontzettend mooi einde. Net als De Deal is ook De Fout hier en daar wat voorspelbaar. Maar weet je wat? Dat kan mij helemaal niks schelen. Dit boek is gewoon zo leuk, en zo lief, en zo schattig, en zo zwijmelwaardig. En grappig; de grap met de seriemoordenaar, is stiekem best hilarisch. De Fout is een héérlijk boek dat je in no-time uitleest. Elle Kennedy heeft een fijne en vlotte schrijfstijl waardoor je door het boek vliegt. Maar daarnaast weet ze de personages ook ontzettend leuk neer te zetten. Ik hou van Logan, van de band die hij heeft met zijn huisgenoten en hoe ze grappen met elkaar maken.

De Fout - Elle Kennedy

Het enige minpuntje

Er was wel een dingetje dat van mij weggelaten hadden mogen worden. Ik vond het niks toevoegen aan het verhaal, en vond het ook niet bijzonder leuk om erover te lezen. View Spoiler » Gelukkig was dit maar één klein dingetje, en heb ik van de rest van het boek genoten. In het begin van het verhaal kon ik wel echt merken dat Logan geschreven is door een vrouw: “… omhelst me op de machomanier waarbij je elkaar op de rug klopt.” Ik denk niet dat een man dit zo zou omschrijven. Maar dat vind ik ook wel weer grappig, haha.

Conclusie

De Fout is een héérlijk boek met fijne personages. Elle Kennedy heeft een kenmerkende vlotte schrijfstijl waardoor je alles dat ze schrijft in een mum van tijd uitleest. Ik had zin in een boek waarvan ik wist dat ik ervan zou genieten, waarbij ik niet teveel na zou hoeven denken en dat lekker vlot geschreven is. De Fout bleek een uitermate goede keuze. Ik heb genoten van De Deal, maar in deze serie is De Fout nu absoluut mijn favoriet. Hierdoor ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar de vervolgdelen. Zal elk boek beter en beter worden?

Heb jij al een deel uit deze serie gelezen?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Volt in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1529 keer gelezen


Geef een reactie