Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De Deal – Elle Kennedy

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De Deal – Elle KennedyDe Deal door Elle Kennedy
Serie: Off-Campus #1
Verschenen: 23 mei 2018 bij Uitgeverij Volt, Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 388
Genre: Contemporary, New Adult, Romantiek
Lees ook: De Fout, Het Einde, Het Doel, De Jacht, Anders dan je dacht, Misfit, Het Graham Effect
Rating: 4 Stars | Goodreads

Hannah Wells heeft een enorme crush op Justin Kohl, de hunk van het footballteam. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?
Garrett Graham is de populaire aanvoerder van het ijshockeyteam. Maar hij kan ijshockey wel vergeten als hij niet snel zijn filosofiegemiddelde verbetert met behulp van bijles. Hij laat zijn oog vallen op de sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen. Het enige probleem: zij heeft helemaal geen zin om hem te helpen.
Garrett is echter niet voor één gat te vangen en bedenkt een sluw plan: zij geeft hem bijles, en hij doet een tijdje alsof hij haar vriendje is. Als Hannah namelijk een paar keer als zijn date op feestjes wordt gezien, zal ze daarmee ongetwijfeld de aandacht van Justin trekken.
In een vlaag van verstandsverbijstering gaat Hannah akkoord met de deal. Dat kan niet misgaan… toch?

Elle Kennedy

Ben je bekend met Erin Watt? Dan ben je stiekem ook bekend met Elle Kennedy. Elle Kennedy is namelijk één van de twee dames achter Erin Watt. Elle Kennedy en Jen Frederick schreven samen de zéér verslavende serie over De Royals. Voordat ik echter bekend was met De Royals, vroeg ik via Goodreads op 2 december 2015 om een recommendation. Ik vroeg naar boeken zoals de Wacht op Mij-serie van Jennifer L. Armentrout. Als aanrader kreeg ik The Deal door Elle Kennedy. Nu, twee en een half jaar later is dit boek vertaald naar: De Deal. Eindelijk, heb ik het boek nu dus ook gelezen.

De Deal - Elle Kennedy

De hoofdpersoon heeft een probleem (nodig)

Als je de cover ziet – die ik trouwens geweldig vind dankzij de vrolijke kleur op de achtergrond – en de subtitel leest, denk je misschien: “Oké, dit gaat voorspelbaar worden”. En stiekem is dit boek ook niet het meest inventief qua verhaallijn. In het begin lijkt het zelfs even alsof de schrijfster vond dat de hoofdpersoon een problematisch verleden moest hebben en zomaar een onderwerp uit de lucht heeft geplukt. Het onderwerp voelde hierdoor ietwat onnodig. Maar dan heb ik het echt over het begin van het boek.

Niet vernieuwend, wel fantastisch

Later in het boek vind ik dat het probleem namelijk veel beter uit de verf komt. Dit komt mede doordat het dan wat beter uitgewerkt wordt en daardoor meer body krijgt. Ook krijgt de op de achterflap genoemde Garrett een diepere laag. Maar weet je, ook al is dit boek niet het meest vernieuwende New Adult boek dat ik heb gelezen, het is toch een fantastisch boek. Waarom? Omdat het zo heerlijk geschreven is. Net als De Royals-serie waar Elle Kennedy aan mee heeft gewerkt, is ook De Deal een boek dat je in één keer uit wilt lezen. Je vliegt door de pagina’s heen en voor je het weet is het einde van het verhaal alweer in zicht.

De Deal - Elle Kennedy

Een serie standalones

De personages springen van de pagina en weten je met gemak voor zich te winnen. De chemie en de humor tussen de personages vond ik heerlijk om over te lezen, en ik vind het dan ook jammer dat het verhaal voorbij is. Wat ik nog niet direct doorhad, is dat dit een serie standalones is. Deel één gaat over Hannah en Garrett (en wordt trouwens ook vanuit beide perspectieven beschreven), en de andere drie delen gaan over onder andere de drie huisgenoten van Garrett. Hier kijk ik zeker naar uit, vooral naar Logan!

Conclusie

De Deal is het eerste deel in de Off-Campus-serie geschreven door Elle Kennedy, die we kennen van de populaire De Royals-serie. Hoewel het verhaal niet bijster vernieuwend is, is dat ook helemaal niet erg. De Deal leest namelijk heerlijk weg. Je vliegt door het verhaal heen  en voor je het weet heb je het boek alweer uit. Ik heb genoten van het verhaal van Hannah en Garrett, en kijk uit naar de vervolgdelen in deze serie. Hopelijk brengt Uitgeverij Q deze snel ook uit.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2488 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Boekrecensie | De Deal – Elle Kennedy

    • Ja, dat raad ik eigenlijk ook altijd aan bij dit soort series. Vind het bij de Wait For You-serie van Jennifer L. Armentrout of de serie van Rebecca Yarros ook veel leuker om ze op volgorde te lezen, ondanks dat je ze los zou kunnen lezen.

  1. Wat een heerlijk boek is dit hè! Ondanks dat het inderdaad voorspelbaar was, was dat totaal niet erg bij dit boek. Ik wist niet dat Elle Kennedy de helft van Erin Watt was, wat leuk! Dat verklaard veel 😉

    • Ah, wat fijn dat je zo ook nog wat hebt geleerd over Elle Kennedy. 😀
      Het verklaart zeker veel, je herkent haar stijl er wel in terug. En een boek hoeft niet perse vernieuwend of onvoorspelbaar te zijn om leuk te zijn. Dit soort boeken zijn juist zo heerlijk. 😀