Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De Spaanse Liefdesleugen – Elena das Armas

De Spaanse Liefdesleugen - Elena Armas

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De Spaanse Liefdesleugen – Elena das ArmasDe Spaanse Liefdesleugen door Elena Armas
Serie: The Spanish Love Deception #1
Verschenen: 4 oktober 2022 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 528
Genre: Contemporary, Roman, Romantiek
Rating: 4 Stars | Goodreads

Eindelijk! Catalina, de hoofdpersoon in 'De Spaanse liefdesleugen', heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Althans, dat denkt haar familie. Vier weken is echter niet veel tijd om een vriend te vinden en hem ervan te overtuigen de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje. Gelukkig biedt de bloedirritante en arrogante Aaron Blackford zich aan als date, tot ongenoegen van Catalina. Helaas heeft ze niet heel veel andere opties… Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde?

Een TikTok-hype

Er zijn dit jaar twee boeken in het Nederlands verschenen die dé TikTok hits van 2022 genoemd worden. En dat zijn De Liefdeshypothese (waarvan je mijn recensie eerder dit jaar al kon lezen) en De Spaanse Liefdesleugen, welke deze maand net in het Nederlands verschenen is. Daarbij spraken beide boeken mij ook nog eens enorm aan. Je begrijpt het wel: deze boeken móést ik lezen. En vandaag ga ik je vertellen of dit boek de hype waard was.

De Spaanse Liefdesleugen - Elena Armas

De Spaanse Liefdesleugen

De Spaanse Liefdesleugen gaat over Catalina (liever Lina genoemd). Enkele jaren geleden is er iets gebeurd waardoor ze heeft besloten naar Amerika te verhuizen en daar haar studie af te maken. Inmiddels heeft ze naam gemaakt en is ze de enige vrouwelijke projectleider op hun afdeling. De afdeling waar ook Aaron Blackford werkt als projectleider. Dé man die ze echt niet uit kan staan sinds hij twee jaar geleden bij InTech kwam werken. Maar over een maand gaat haar zus in Spanje trouwen, en Lina kán niet zonder date verschijnen. En dan blijkt Aaron ook nog eens de enige die haar van een desastreuse thuiskomst kan redden…

Slowburn

Eerlijk is eerlijk, de eerste helft van De Spaanse Liefdesleugen heeft mij niet weggeblazen. Het begin las vlot en lekker en ik genoot op en top. Maar het leek allemaal een beetje voort te blijven kabbelen en ik miste wat vaart (slowburn op z’n langzaamst haha). Iets over de helft kwam dan ineens toch dat kantelpunt waar je als lezer op zit te wachten: meer Lina en Aaron. In mijn ogen had het verhaal in beide helften (maar vooral in de eerste helft) korter gekund zodat het verhaal nog vlotter had gelezen en nergens was ingekakt. Gelukkig zijn de personages, met Aaron Blackford in het bijzonder, echt héérlijk om over te lezen.

De Spaanse Liefdesleugen - Elena Armas

Mooi achtergrondverhaal

Waar Lina af en toe wel iets teveel in herhaling viel over hoe “niet leuk” ze Aaron vond, vond ik haar achtergrondverhaal in De Spaanse Liefdesleugen heel erg mooi. Het is een relateerbare situatie die ongetwijfeld vaker voorkomt dan we doorhebben. Hierdoor kon ik mij haar angsten ook goed inbeelden. Aaron is daarnaast gewoon bijna perfectie. Een aantal zaken had hij misschien wat beter aan kunnen pakken, maar wauw, wat een geduld heeft die man. Ik genoot vooral van het gekibbel tussen Lina en Aaron. Dat is sowieso altijd een zwakke plek van mij haha. Laat twee personages lekker kibbelen terwijl je de onderhuidse spanning voelt, heerlijk!

Eindoordeel

De Spaanse Liefdesleugen – leuk trouwens dat de titel ook echt in het verhaal naar voren komt – is een heerlijk verhaal waarin je zowel luchtigheid, humor, liefde, romantiek als maatschappelijk belangrijke thema’s tegenkomt. Waar ik van mening ben dat dit verhaal misschien wel de helft korter had gekund, waardoor het boek veel vlotter was geweest, de slowburn iets minder slow, en mijn verwachtingen misschien íéts te hoog waren, heb ik met ontzettend veel plezier gelezen over Lina, Aaron, Lina’s drukke familie en collega Rosie. Ik kijk nu alvast uit naar het vervolg The American Roommate Experience, waarin Rosie en Lina’s neef Lucas een hoofdrol spelen.

Welk gehypet boek wil jij nog lezen?


Of koop het boek bij Libris of Boekenwereld

Je kunt de boeken ook lezen via Kobo Plus


Deze post is al 689 keer gelezen


Geef een reactie