Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Evermore – Sara Holland

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. Everless.

Boekrecensie | Evermore – Sara HollandEvermore door Sara Holland
Serie: Everless #2
Verschenen: 20 januari 2019 bij Blossom Books
Format: Hardcover, aantal pagina's: 304
Genre: Fantasy, Young Adult
Lees ook: Everless
Rating: 3 Stars | Goodreads

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.

Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.

Dit is het tweede deel in de Everless duologie.

Een recensie

Wauw, wat slecht van mij! Evermore las ik afgelopen juni/juli tijdens onze zomervakantie in Lanzarote, en op de één of andere manier ben ik vergeten hier een recensie over te schrijven. Zo raar! Ik kan echt zweren dat ik de recensie naar mezelf heb gemaild – tijdens vakanties typ ik die op mijn telefoon en mail ik ze naar mezelf – maar ik kan nergens iets terugvinden. Ik heb zelfs een zomerleesclub gehost met dit boek. Dus het blijft gek. Toch wil ik jullie nog graag vertellen over Evermore!

Evermore - Sara Holland

Evermore

Deel één had ik gelezen in het Engels, maar uiteindelijk heb ik besloten de serie te gaan sparen in het Nederlands. Zo heb ik  Evermore dan ook in het Nederlands gelezen. Ik hoopte in Evermore vooral MORE te zien van Liam. En gelukkig gebeurt dat ook. Maar ook wilde ik gráág meer leren over de geschiedenis van De Alchemist en Tovenares. En ja, ook dat vond ik in Evermore. In Evermore gaat Jules op zoek naar de herinneringen van De Alchemist, waarbij het heden en verleden met elkaar verweven worden. Tegelijkertijd is ze ook op de vlucht, gezien zij beschuldigd wordt van de moord op de koningin en Roan.

Gemengde gevoelens

Ik had echter gemengde gevoelens bij deze zoektocht. De manier waarop een specifiek iets gepreserveerd is vond ik erg leuk en origineel. Maar de zoektocht zelf vond ik in totaliteit iets te langdradig. Het was een héle lange reis van de ene naar de andere clue. Enkele bevindingen had ze best achterwege kunnen laten om zo de pace van het verhaal wat sneller te maken. Of, ze had het verhaal nog iets meer kunnen uitdiepen en daarmee een grotere lading aan de stappen kunnen geven. Dat had ook gekund. Gelukkig was er ook nog genoeg leuks te vinden in Evermore. Zo vond ik de plottwist in hoofdstuk 26 érg leuk en zag ik die totaal niet aankomen.

Evermore - Sara Holland

Personages

Van enkele personages vroeg ik mij af of ze er écht in hadden moeten zitten. Bijvoorbeeld Stef. Ja, het verhaal heeft haar nodig voor een bepaalde wending, maar dat was volgens mij ook haar enige nut. Ze deed mij verder ook niet zoveel. Elias in tegenstelling vond ik een leuke toevoeging. Hier had ik wel meer over willen lezen. Hij zorgde voor wat extra humor in het verhaal en maakte het iets luchtiger. Ik miste de chemie tussen Liam en Jules. Je weet dat ze zich tot elkaar aangetrokken voelen, vooral ook door mijn herinneringen aan boek één. Maar in Evermore voelde ik het totaal niet. Erg jammer.

Conclusie

Evermore is een leuk boek, maar helaas niet bijzonder genoeg om een topper te zijn. Het verhaal was vrij langzaam en te langdradig, maar tegelijkertijd niet diepgaand genoeg. Everless was duidelijk sterker, ook al heeft Evermore ook wel pluspunten. Het einde was niet helemaal gesloten, en op het moment dat ik het las wist ik niet zo goed wat ik daarvan vond. Inmiddels ben ik dus al een paar maanden verder, en weet ik eerlijk gezegd niet eens meer precies wat er ook alweer niet helemaal afgesloten was…

Hebben jullie deze duologie gelezen?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Blossom Books in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1445 keer gelezen


Geef een reactie