Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Ik wil niet voor je vallen – Christina Lauren

Ik wil niet voor je vallen - Christina Lauren
Boekrecensie | Ik wil niet voor je vallen – Christina LaurenIk wil niet voor je vallen door Christina Lauren
Verschenen: 1 februari 2019 bij Xander Uitgevers
Format: Paperback, aantal pagina's: 351
Genre: Roman
Lees ook: Ik ben je niet vergeten
Rating: 4 Stars | Goodreads

Carter en Evie ontmoeten elkaar op een Halloweenfeestje en hebben meteen een klik. Het feit dat ze allebei agent zijn bij twee concurrerende bedrijven in Hollywood schrikt ze niet af. Maar wanneer die twee bedrijven gaan fuseren en er maar één baan overblijft, slaat de sfeer om. Carter en Evie moeten strijden voor dezelfde positie.

Wat een mooie, nieuwe liefde had kunnen zijn, verandert in een totale oorlog. Ze halen alles uit de kast om elkaar te overtreffen. Welke emotie gaat het winnen in deze bijzondere haat-liefdeverhouding?

Een tweede succes?

Herinneren jullie nog mijn recensie van Ik ben je niet vergeten? Het was mijn eerste introductie met schrijversduo Christina Lauren, en het was meteen een succesvolle kennismaking. Ik had genoten van het boek en kon niet wachten om nog een boek van hun te lezen. De kans om mee te doen aan de blogtour van hun nieuwe boek, Ik wil niet voor je vallen, nam ik dan ook met twee handen aan. En nu ben je de recensie aan het lezen. 🙂

Ik wil niet voor je vallen - Christina Lauren

Een concurrentiestrijd

In Ik wil niet voor je vallen, vallen Carter en Evie voor elkaar. Maar dan worden ze concurrenten en wordt het opeens wel érg ingewikkeld. In Ik wil niet voor je vallen lezen we vanuit hun beider perspectieven hoe ze deze ontwikkelingen ervaren. Meestal zie je juist dat personages elkaar eerst haten en dan verliefd worden; hier vinden ze elkaar echter al leuk, en word het leven ineens erg ingewikkeld gemaakt. Leuk is om te zien hoe de personages met de verschillende tegenslagen omgaan.

Leest als een romcom uit de jaren 90

Ik wil niet voor je vallen doet mij enorm denken aan die heerlijke feelgood romcoms van eind jaren 90 en begin 2000. Het type films waarin haat-liefde relaties centraal staan, enorme concurrentiestrijden (inclusief hilarische acties) en een baas die niet helemaal te vertrouwen is. Ik vind het jammer dat dat soort films nog zo weinig gemaakt worden. Maar nu heb je het in boekvorm met Ik wil niet voor je vallen. Heerlijk waren die momenten dat ze elkaar het leven zuur proberen te maken, haha. De verwijzingen naar popcultuur passend bij mijn leeftijdsgroep zijn erg leuk. De personages zijn dan ook nog eens van mijn leeftijd, waardoor het inleven nog makkelijker werd.

Ik wil niet voor je vallen - Christina Lauren

Lekker relaxen

De manier waarop Evie en Carter met de situatie omgingen is best realistisch neergezet.Clichés zal je ook zeker tegenkomen, al zal je dat vast niet verrassen na mijn beschrijving in de vorige alinea. Waren die clichés erg? Nee, totaal niet. Het maakt, in combinatie met de prettige schrijfstijl, juist dat het een heerlijk boek is om lekker mee te relaxen. Ook de setting vond ik interessant. Evie en Carter zijn allebei agenten (niet de blauwe versie, maar die van celebrities) in Hollywood. Tot slot speelt ook discriminatie van vrouwen op de werkvloer, en de daarbij behorende ongelijkheid tussen man en vrouw, een rol in dit boek. Wat nog net weer een wat diepere laag aan deze roman toevoegt.

Conclusie

Ik wil niet voor je vallen is een heerlijke roman om mee te relaxen. Het is een heerlijk luchtig feelgood verhaal waarbij je kunt lachen en zwijmelen. Qua soort roman zit er zeker een verschil tussen Ik ben je niet vergeten en Ik wil niet voor je vallen – die eerste heeft een wat diepere laag en die tweede is wat luchtiger -, maar beiden worden ze gekenmerkt door de heerlijk vloeiende zinnen van Christina Lauren. Ook Ik wil niet voor je vallen is een aanrader, en ik kijk er naar uit nog meer van hun hand te lezen.

Heb jij al een boek gelezen van Christina Lauren?

Deze recensie is onderdeel van een blogtour. Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Xander Uitgevers in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1291 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Boekrecensie | Ik wil niet voor je vallen – Christina Lauren