Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | In the Likely Event – Rebecca Yarros

In the likely event - Rebecca Yarros
Boekrecensie | In the Likely Event – Rebecca YarrosIn the likely event door Rebecca Yarros
Verschenen: 1 augustus 2023 bij Montlake
Format: Paperback, aantal pagina's: 350
Genre: Contemporary, Militaire Fictie, Roman
Lees ook: Onverminderd, Onbereikbaar, Onverwacht, Wilder, De Laatste Brief, De Kleur van Colorado, The Things We Leave Unfinished
Rating: 5 Stars | Spicy: two-flames
Goodreads

When Izzy Astor gets on a plane to go home, she isn’t expecting much. It’s the usual holiday travel experience: busy, crowded, stressful.

Then she spots her seatmate, who is anything but ordinary. Nate Phelan sports dark hair, blue eyes, and a deliciously rugged charm that Izzy can’t resist. Their connection is undeniable. Izzy never believed in destiny before, but she does now.

Just ninety seconds after takeoff, their plane goes down in the Missouri River.

Their lives change. They change. Nate goes on to a career in the military while Izzy finds her way into politics. Despite a few chance encounters over the years, the timing never feels right.

Then comes a high-stakes reunion in Afghanistan, where Nate is tasked with protecting Izzy’s life.

He’ll do anything to keep her safe. And everything to win her heart.

Fantastische auteur

Dat Rebecca Yarros een fantastische auteur is heb ik jullie al meermaals verteld. Het begon al bij haar eerste boek, Onverminderd. Toen wist zij mij als lezer al zo goed aan het verhaal te binden, dat ze mij op pagina negen al aan het huilen bracht. Op 1 augustus 2023 is haar nieuwste boek, In the Likely Event, in het Engels uitgekomen en wat een heerlijkheid is dit weer. Ik ga je er vandaag alles over vertellen in deze recensie.

In the likely event - Rebecca Yarros

In the Likely Event

We lezen In the Likely Event vanuit twee perspectieven, namelijk Nate en Izzy. Nadat ze samen een vliegtuigcrash overleven, scheiden hun wegen, maar niet voorgoed. Wat is er gebeurd tussen dat moment en het heden? Nate en Izzy ontmoeten elkaar in Afghanistan en er is duidelijk veel voorgevallen. De manier waarop het verhaal is opgebouwd is erg mooi. Je wisselt af tussen heden en verleden, maar leest beide tijdlijnen wel op chronologische volgorde. Elk hoofdstuk in het heden grijpt terug naar het hoofdstuk daarvoor uit het verleden, en stukje bij beetje krijg je steeds meer duidelijkheid over wat er die laatste keer is gebeurd tussen Nate en Izzy.

Dickface

In In the Likely Event is Nate op opdracht in Afghanistan dat aan het vallen is. Tot Nates verbijstering staat opeens Izzy voor zijn neus. Izzy’s zus Serena is fotojournalist in Afghanistan en Izzy hoopt haar te vinden en te kunnen overtuigen naar huis te komen. In de tien dagen dat zij er is worden wij lekker gemaakt met allemaal vragen waarop we het antwoord willen weten. Als lezer wéét je gewoon: Nate en Izzy zijn voor elkaar gemaakt. Hoe kan het dan dat ze in het heden niet bij elkaar zijn? Je blijft gissen. Je voelt die drang om te ontdekken hoe het nu echt zit, en je zal pagina na pagina verslinden. Verwacht naast romantiek, prachtige personages en zowel seksuele spanning als de spanning die bij het militaire leven hoort, ook humor. Ik bedoel, wacht maar tot je het woord ‘dickface’ tegenkomt, haha.

In the likely event - Rebecca Yarros

Emotionele diepgang

Zoals altijd kan je ook in In the Likely Event prachtige emotionele diepgang vinden. Izzy en Nate en hun verleden is zó goed uitgewerkt. Zeker ook tegen het einde krijg je een brok in je keel en tranen in je ogen. Het verhaal is niet alleen fantastisch opgebouwd, maar tegen het einde zal je ook ontdekken hoe prachtig het verhaal zelf werkelijk in elkaar steekt. Ook de herkomst van Izzy’s naam, Isabeau, is een mooi parallel met het verhaal van Izzy en Nate. Fantastisch hoe zij zoveel prachtige details in het verhaal weet te stoppen. Fans van de Flight & Glory-serie van Rebecca Yarros zullen dit verhaal opeten. Het verhaal voelt net iets volwassener, al bestrijkt het verhaal natuurlijk ook tien jaar en worden ze steeds volwassener.

Eindoordeel

In the Likely Event is wederom een knaller van Rebecca Yarros. Ik mag hopen dat Zomer & Keuning dit boek naar Nederland gaat brengen, want dit verhaal gun ik al haar Nederlandse fans ook. Het verhaal is ontzettend goed opgebouwd, bevat prachtige details en hele mooie personages. De wisseling tussen de perspectieven en het heden en verleden maakt dat je de pagina’s alleen maar sneller omslaat omdat je MOET weten hoe het verder gaat. Het verhaal is iets volwassener dan de Flight & Glory-serie, maar als je al fan was, dan ga je ook extreem veel van dit verhaal houden.

Welke boeken van Rebecca Yarros heb jij al gelezen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Jessica Dillema

Over Jessica: Jessica (1990) is de oprichter en eigenaar van Reviews & Roses. Ze is woonachtig in Friesland, samen met haar vriend en twee langharige katten, Fred & George waar ze in 2022 eindelijk een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven is werkt zij als HR medewerker in een ziekenhuis, maar in haar vrije tijd blogt ze fanatiek en heeft ze een eigen fotografiebedrijf. En alsof dat nog niet genoeg is, host ze ook nog eens één keer in de zes weken een leesclub (The Awesome Book Club).

Jessica’s favoriete boek op dit moment is In the Likely Event door Rebecca Yarros.

Deze post is al 238 keer gelezen


Geef een reactie