Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Wilder – Rebecca Yarros

Rebecca Yarros - Wilder
Boekrecensie | Wilder – Rebecca YarrosWilder door Rebecca Yarros
Serie: Renegades #1
Verschenen: 1 maart 2019 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 368
Genre: New Adult, Romantiek, Sport
Lees ook: Onverminderd, Onbereikbaar, Onverwacht, De Laatste Brief, De Kleur van Colorado, The Things We Leave Unfinished, In the likely event
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, ‘Wilder’, gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren. Een originele new adult van Rebecca Yarros, de auteur die bekend werd met de Flight & Glory-serie.

Wilder

Rebecca Yarros komt na de Flight & Glory-serie opnieuw met een aantrekkelijke trilogie. Dit keer gaat de trilogie over de Renegades, een groep extremisten op het gebied van diverse sporten. Zowel op de motor als op het water als in de lucht, alles voor die heerlijke adrenaline kick. Ik begon eind april aan het boek, maar kwam toen net in een belachelijke drukke fase die nog steeds voortduurt. Door die drukte kwam ik in een leesdip terecht. Dit komt vrijwel neer op dat ik eigenlijk gewoon te moe was om te lezen en mijn aandacht er niet goed bij kon houden. En dan kan een boek nog zo leuk en interessant zijn, het lukte gewoon niet. Gelukkig haalde een luisterboek mij na zes weken uit deze leesdip en is het mij tijdens een weekendje op de camping gelukt weer eens een fysiek boek uit te lezen. Ja ja, en dat is Wilder van Rebecca Yarros.

Rebecca Yarros - Wilder

Renegades

De Renegades-serie draait om drie vrienden die samen de Original Renegades vormen. Paxton Wilder a.k.a. Wilder, Landon “Casanova” Rhodes a.k.a. Nova, en Penelope “Penna” Carstairs a.k.a. Rebel. Dit maakt samen een trilogie van Wilder, Nova en Rebel. Het zijn de artiestennamen die ze hebben aangenomen voor hun Youtube kanaal waarop ze filmpjes posten van al hun stunts. Maar dat is niet alles dat de boeken omvatten. In Wilder lees je vanuit het perspectief van Paxton en van Leah. Samen met vele andere studenten gaan ze negen maanden op een cruiseschip mee, dat een soort campus moet voorstellen. Ze volgen er lessen, zijn op kamers en hebben bij de diverse stops excursies voor studiepunten. Leah is aangetrokken als bijles lerares om te zorgen dat Paxton goede cijfers haalt. Anders wordt namelijk de stekker uit zijn documentaire getrokken. Maar je raad het vast al wel, ze vinden elkáár ook wel heel erg interessant.

Heerlijk lezen

Dat Rebecca Yarros boeken schrijft waar je doorheen vliegt, dat had ik al gemerkt bij haar Flight & Glory-serie. Gelukkig geldt hetzelfde voor de Renegades-serie. Wilder verveelt ook geen moment. Tijdens een regenachtige dag op de camping kon ik heerlijk de hele dag doorlezen zonder te denken: “Oké, nu moet ik echt even een pauze nemen”. Het verhaal blijft ook spannend door onder andere enkele geheimen waar telkens naar gehint wordt. Enkele kun je al na wat hints gedeeltelijk wel raden, of worden vrij snel uit de doeken gedaan. Maar één ervan had ik zeker niet zien aankomen, en had ook nog een extra twist. Daarnaast blijf je gespannen lezen, want er gaat af en toe iets goed fout met het stuntmateriaal. Is er nou een saboteur aan boort, of niet. En zo ja, wie zou het dan kunnen zijn?

Rebecca Yarros - Wilder

Soapy

Waar ik het verhaal in Wilder leuk en origineel vind dankzij de setting – op een cruiseschip – en de personages – extreme sport liefhebbers -, was er op een gegeven moment wel even twist waarbij ik het soapgehalte nogal hoog vond. Bij een voor de rest origineel verhaal viel dit (View Spoiler ») toch net iets uit de toon. Ook al was het ondertussen wel spannend.

Conclusie

Wilder is weer een heerlijk boek van de hand van Rebecca Yarros. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Ik vind het bijzonder hoe ze zo weer een compleet ander, en uniek, thema aan de Renegades-serie weet te geven. De Flight & Glory-serie ging over militairen, de Renegades-serie over extreme sport en online bekendheid. Die extreme sporten én het gevaar dat op zekere momenten om de hoek komt kijken maken het een spannend boek. Maar ook mooi en vertederend wanneer je leest over het verleden van Leah. Na het verslavende Wilder, kan ik niet wachten tot ik ook Nova en Rebel in handen heb. Wilder heeft al een hele duidelijke voorzet gegeven voor het verhaal van Landon, en ik ben héél benieuwd hoe zich dit verder gaat ontvouwen.

Ben jij ook al fan van de Renegades?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Bol.com (Lees Magazine) namens Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1206 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | Wilder – Rebecca Yarros

  1. Wilder was niet wat ik er van verwacht had en al zeker niet hét zomerboek van 2019. Wat ik dan wel goed vond aan het boek was de originele setting en het concept van het verhaal. Het is alleen de uitvoering ervan dat ik graag anders had gezien. Maar ik begrijp wel waarom mensen het boek goed kunnen vinden, op zich is het een vermakelijk verhaal.