Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Lekker geregeld – Marijke van den Elsen

Lekker geregeld - Marijke van den Elsen
Boekrecensie | Lekker geregeld – Marijke van den ElsenLekker geregeld door Marijke van den Elsen
Serie: Vamp on Heels #6
Verschenen: 21 december 2021 bij Ellessy
Format: Paperback, aantal pagina's: 316
Genre: Chicklit
Lees ook: Vamp on Heels, Vamp in Love, Lekker Fout, Lekker Stoer, Lekker Gevaarlijk
Rating: 4 Stars | Goodreads

Fleur is blut, platzak en kan de huur niet meer betalen. Een vriendin van haar weet nog wel een manier om snel veel geld te verdienen. Fleur is wanhopig en zegt ja. Gelukkig staat, precies op het goede moment, Mathijs voor haar neus. Hij biedt aan om haar te helpen.

Sanne heeft een paar weken vrij genomen om aan haar blog te werken. Daarnaast wil ze ook een last minute boeken naar een warm oord. Vivian, haar beste vriendin, haalt haar over om met haar en haar vrienden vakantie te vieren; gewoon in Nederland. Sanne heeft haar bedenkingen, maar die verdwijnen wanneer ze wordt opgehaald door Mathijs, de super knappe broer van Vivian. Sanne vindt het fijn om Vivian weer te zien. Ze leert Fleur en Vivians andere vrienden kennen. Het is super gezellig, maar er gebeuren ook veel rare dingen. Vivian is niet haar oude vertrouwde zelf. Wat houdt ze voor haar achter? En wat is er met Fleur aan de hand? Sanne weet niet meer wie ze wel en wie ze niet kan geloven.

Het laatste deel

Het is alweer zeven jaar geleden dat ik voor het eerste een boek van Marijke van den Elsen las. En niet zomaar een boek. Nee, het eerste deel in de Vamp en Lekker-serie: Vamp on Heels. Ik raakte verslaafd en bleef de serie volgen. Ook toen de ene uitgeverij stopte met het uitgeven van Marijkes boeken en een andere de serie oppakte. Hoewel ik qua redactie en vormgeving duidelijk merk dat de serie van uitgeverij is gewisseld, blijf ik wél genieten van de verhalen van deze bijzondere groep vrienden en familie. Eind 2021 verscheen Lekker geregeld, alweer het zesde – en laatste – deel.

Lekker geregeld

In Lekker geregeld staan de perspectieven van Fleur en Sanne centraal. Fleur is de zus van Raoul en Sanne de beste vriendin van Vivian. Fleur heeft het financieel lastig en dit blijkt niet zonder reden. Raoul heeft vijanden en deze gebruiken zijn zus om hem dit te laten voelen. Vrienden van Raoul staan voor hem klaar en helpen hem haar te beschermen. Vooral de knappe broer van Vivian, Mathijs, staat voor haar klaar. Vivian heeft echter een laag zelfbeeld van zichzelf en gaat gebukt onder de gedachte dat ze dik is. Vivian denkt dat diëtiste Sanne hierbij kan helpen. Maar dan raakt ze betrokken bij de vete tussen Raoul en zijn vijanden…

Lekker geregeld - Marijke van den Elsen

Fijne serie

Hoewel er wordt gezegd dat dit deel op zichzelf te lezen valt, raad ik dit niet aan. Ikzelf heb alle delen gelezen en zelfs ik vind alle verschillende banden lastig te onthouden. Wie was ook alweer familie van wie? En wat had die ene ook alweer te maken met die andere? Inmiddels kent de serie zoveel personages en zijwegen dat ook ik het tijdens het lezen niet de hele tijd allemaal op een rijtje had. Een soort stamboom zou zeker geen overbodige luxe zijn. Daarnaast zijn we zes boeken verder en bevat de serie inmiddels zoveel verhaal dat het je bij het los lezen van Lekker geregeld waarschijnlijk allerlei verwijzingen niet helemaal zou volgen. Lekker bij deel één beginnen zou ik dus zeggen!

Romantiek en misdaad

De dialogen in Lekker geregeld zijn niet altijd om over naar huis te schrijven en hadden een betere redactieronde mogen krijgen vanuit Ellessy, en ook er zijn een paar stukken in het verhaal waar ik nog iets meer aan zou hebben geschaafd. Van iets te kort door de bocht uitleggen tot iets te uitgeklede scènes. Toch vind ik elk deel in deze serie weer genieten. Hetgeen mij al sinds het begin aantrok is de combinatie van romantiek en misdaad en dat is een rode draad die bij elk deel is gebleven. Maar zoals jullie weten houd ik ook van boeken met veel personages die samen een hechte familiale groep vormen. De mooie stelletjes en het door dik en dun voor elkaar klaarstaan zijn altijd fantastisch om over te lezen.

Lekker geregeld - Marijke van den Elsen

Dankjewel Marijke

In slechts twee dagen las ik Lekker geregeld uit. Ik zat in een leesdipje, maar dankzij Marijke van den Elsen ben ik hier weer volledig uit. Ik heb genoten van de personages en van het verhaal. Omdat ik enkele boeken geleden al dacht dat de serie ten einde was – en toen toch niet – heb ik de schrijfster gevraagd of dit dan wel echt het einde is. Helaas is dat wel het geval. Al denk ik dat het ook goed is dat een serie niet teveel uitgemolken wordt. Door in dit deel alle belangrijke personages samen te brengen, merk je dat toegewerkt wordt naar een einde. Hoewel ik heel benieuwd ben naar de toekomst en ik stiekem hoop dat er ooit nog een epiloog volgt, ben ik content met hoe het is geëindigd.

Conclusie

Lekker gevaarlijk is het laatste deel in de Vamp en Lekker-serie. Stuk voor stuk heb ik genoten van alle delen. We nemen afscheid van de Ridderorde met de afsluiting van het misdaadverhaal en genietend van de liefde en vriendschap tussen de personages. Ik heb genoten van Fieke, Jaap, Kim, Erik, Vivian, Daniël, Fleur, Mathijs, Sanne en Raoul. Gelukkig hoef ik ze niet voor eeuwig te missen, want deze serie komt zeker in aanmerking voor een toekomstige re-read.

Welke serie heeft jou verrast?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1125 keer gelezen


Geef een reactie