Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Love, Theoretically – Ali Hazelwood

Love, Theoretically - Ali Hazelwood

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Love, Theoretically – Ali HazelwoodLove, Theoretically door Ali Hazelwood
Vertaler: Marjet Schumacher
Verschenen: 21 maart 2024 bij The House of Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 400
Genre: Contemporary, Roman
Lees ook: De Liefdeshypothese, Love on the Brain, Check & Mate
Rating: 5 Stars | Spicy: one-half-flames
Goodreads

Liefde is als natuurkunde: hoe geweldig de theorie ook is, je hebt ook praktijk nodig.

Elsie Hannaway leeft in een multiversum: de ene dag is ze een theoretisch natuurkundige, de andere dag biedt ze haar diensten aan als nepvriendin om haar schamele salaris als wetenschapper te compenseren. Maar op een dag botsen haar parallelle werelden: de irritant aantrekkelijke Jack Smith - die haar kent als de 'vriendin' van zijn broer - moet beslissen of ze haar droombaan bij MIT krijgt. Bovendien voert hij als experimenteel natuurkundige een bittere vete tegen de theoretische natuurkunde. Elsie bevindt zich op een wetenschappelijk slagveld en moet zichzelf ook nog verdedigen tegen Jacks zwaartekrachtveld. Of wordt het tijd dat Elsie haar theorieën over liefde in de praktijk brengt?

Wat gaat het worden?

Na De Liefdeshypothese was ik hooked. Met Love on the Brain dacht ik, oei dat gaat teveel van hetzelfde worden. En Check & Mate vond ik haar sterkste boek. Nu is daar recent Love, Theoretically bijgekomen. In welke categorie gaat deze vallen? Je gaat er nu achter komen.

Love, Theoretically

In Love, Theoretically lezen we vanuit het perspectief van Elsie Hannaway. Ze is een theoretisch natuurkundige. Maar waar ze het liefst onderzoek doet, zit ze vast in een positie waarin ze op verschillende locaties moet lesgeven en bijna geen inkomsten heeft. Dus werkt ze voor Faux, een app voor mensen die een date zoeken. Nepvriendinnen noemt ze het ook wel. En dan is daar ineens de uitgelezen kans! Een positie met een enorm uitgebreide sollicitatieprocedure. Tot haar schrik zit Jack, de broer van één van haar nepvriendjes, in de commissie, en hij denkt dat zij bibliothecaresse is…

Love, Theoretically - Ali Hazelwood

Natuurkundige termen

Net zoals altijd bij Ali Hazelwood is ook Love, Theoretically lekker vlot geschreven. Je zit direct in het verhaal en je gaat als een speer door het verhaal heen. Ondanks dat ze ook veel vertelt over het werk als natuurkundige, zijn dat stukken die – als je daar niet in geïnteresseerd bent – makkelijk het ene oor in en het andere oor uit gaan. Je hebt er geen last van, maar het ondersteunt het verhaal ondertussen wel.

Sexy nerds

Hoewel het wel typisch is dat alle nerds met een hoofdrol in haar boeken lang, sexy en gespierd zijn, terwijl ze wetenschappers zijn, kan ik daar een oogje voor dichtknijpen. Het zijn simpelweg zulke heerlijke personages. Zowel Elsie als Jack hebben een mooie extra laag in het verhaal over hoe ze door het leven gekneed zijn tot wie ze nu zijn, met de nodige misverstanden en vooroordelen. Dit levert zowel mooie als pijnlijke als grappige situaties op. Er is zelfs een stuk waarbij ze me aan het huilen heeft gebracht, en dat is haar nog niet eerder gelukt! En altijd belangrijk in de boeken van Hazelwood, er is ook extra aandacht voor vrouwen in de wetenschappelijke wereld.

Love, Theoretically - Ali Hazelwood

Leuke knipoog

Voor de fans van De Liefdeshypothese zit er nog een superleuke knipoog in Love, Theoretically! Adam wordt namelijk enkele keren genoemd, en later komen Adam en Olive zelfs een keer voorbij. Superleuk! Daarbij wil ik overigens ook Greg echt vermelden, want wát een heerlijk bijpersonage is dat. Met hem weet ze nog een extra laag aan het verhaal toe te voegen, en daarbij is hij werkelijk hilarisch. Heerlijk!

Eindoordeel

Als je de gehele recensie inmiddels gelezen hebt, dan denk ik dat je wel weet wat ik van Love, Theoretically vind. Een heerlijk verhaal dat ik alweer te snel uit had. Een verhaal waar ik van heb genoten, om heb gelachen, en zelfs een traan heb gelaten. Ja, leg dit boek maar snel in je mandje. Natuurkunde was nog nooit zo leuk.

Wat vind jij van wetenschap in romantische boeken?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 155 keer gelezen


Geef een reactie