Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers

Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers
Boekrecensie | Onder de sterren van Montpellier – Marina FolkersOnder de sterren van Montpellier door Marina Folkers
Verschenen: 6 december 2018 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 270
Genre: Feelgood, Roman
Lees ook: Faye en Sean, A love story, Zoektocht Terug, Meer dan ooit, Ik hou je vast
Rating: 5 Stars | Goodreads

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met beide handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij eigenlijk is?

Yay, een nieuw boek!

Wat was het een fantastisch nieuws toen ik hoorde dat Marina Folkers een nieuw boek uit zou laten geven bij één van mijn favoriete uitgeverijen: Zomer & Keuning. Een match made in heaven, denk ik zo, want Marina schrijft heerlijke feelgood boeken. Vanaf haar eerste boek, Faye en Sean, was ik fan. Hierna volgde Zoektocht Terug. En inmiddels, bij haar nieuwe uitgeverij, is Onder de sterren van Montpellier verschenen. Recent heb ik haar ook mogen interviewen, dus kom 24 januari zeker even terug om meer te weten te komen over de persoon achter deze boeken en het ontstaan van deze mooie verhalen.

Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers

Onder de sterren van Montpellier

Natuurlijk is het altijd weer even spannend. Zal het nieuwe boek weer net zo fijn zijn als het vorige? De cover is in elk geval fantastisch en spreekt meteen aan. Mooie kleuren, een romantische achtergrond en een sierlijk lettertype. Het maakt direct nieuwsgierig en ik verwachte hierdoor een lekker romantisch verhaal.

Lekker luchtig

Onder de sterren van Montpellier is heerlijk luchtig geschreven. Als de drukte voor en tijdens de feestdagen en een fikse griep niet in de weg hadden gezeten, had ik het boek met gemak in een ochtend en middag uit kunnen lezen. Onder de sterren van Montpellier is perfect als je zin hebt in feelgood. Een boek waar je gewoon van kunt genieten. Maar met toch wel een lichte mate van diepgang. Met lichte diepgang bedoel ik: Niet het type diepgang zoals bij Voor Jou van Jojo Moyes, en waarbij de tranen je over de wangen stromen. Maar net genoeg diepgang om de personages een verleden te geven en met ze mee te gaan leven.

Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers

Genoten!

Ik heb genoten van Cleo en Luc – en van enkele andere personages. Ik moest ook regelmatig om ze lachen door gekke acties of grappige opmerkingen. In het begin van Onder de sterren van Montpellier is er ook nog het mysterie van Luc. Wat houdt hij verborgen voor Cleo? Dit maakt dat je nog sneller door wilt lezen. Zoals we van Marina Folkers gewend zijn speelt ook locatie een grote rol. Waar haar vorige boeken in Engeland afspeelden, speelt het verhaal nu grotendeels in het prachtige Frankrijk, Montpellier af. Engeland is echter niet compleet verdwenen, Cleo is Engelse. Eén van de hoofdthema’s in het boek is in mijn ogen (zelf)vertrouwen. Gezien dat bij mijzelf ook altijd wel een dingetje is, vind ik het erg interessant om te lezen hoe anderen ermee omgaan.

Conclusie

Onder de sterren van Montpellier is een ideaal boek voor diegenen die zin hebben in een luchtig feelgood verhaal. Niet te zwaar en met voldoende diepgang om interessant te zijn. Van mij had het boek nog véél dikker mogen zijn. Ik had nog wel uitgebreider willen lezen over Cleo, Luc en ook over Pascal. Ik vloog door het boek heen en had het in een mum van tijd uit. Voor degenen die Marina’s eerdere boeken ook hebben gelezen zit er trouwens nog een leuke cameo in. Ik kijk uit naar Marina’s volgende boek, welke we medio oktober 2019 kunnen verwachten bij uitgeverij Zomer & Keuning.

Heb jij al eens een boek van Marina Folkers gelezen?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1462 keer gelezen


Geef een reactie