Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Ik hou je vast – Marina Folkers

Ik hou je vast
Boekrecensie | Ik hou je vast – Marina FolkersIk hou je vast door Marina Folkers
Verschenen: 6 oktober 2020 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 318
Genre: Roman
Lees ook: Faye en Sean, A love story, Zoektocht Terug, Onder de sterren van Montpellier, Meer dan ooit
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Fan van Marina Folkers

Dit boek las ik afgelopen oktober al. Helaas is het schrijven van de recensie er nooit van gekomen omdat ik in die tijd overwerkt raakte. Al mijn energie ging op in mijn werk, en daardoor moest Reviews & Roses even op een extreem laag pitje. Gezien ik fan ben van Marina Folkers en haar boeken alle fans van romans aanraad, schrijf ik bij dezen de recensie alsnog. Het gaat natuurlijk om haar nieuwste boek, Ik hou je vast, welke in oktober 2020 is verschenen bij uitgeverij Zomer & Keuning.

Ik hou je vast

Ik hou je vast gaat over Millie. Dat er een geschiedenis is tussen Millie en een man genaamd Ethan, ontdek je al snel. Maar wie het is en wat voor betekenis hij in haar leven heeft (gehad), dat is een groots mysterie. Wanneer op haar werk de mogelijkheid voorbij komt om een artikel te schrijven over het bedrijf waar Ethan werkt, grijpt ze deze met twee handen aan in de hoop het verleden een plekje te kunnen geven.

Ik hou je vast

Minder feelgood

Ook Ik hou je vast is weer een prachtig boek van Marina Folkers. Het is niet mijn persoonlijke favoriet, dat blijven toch echt Meer dan ooit en Faye en Sean, maar dat drukt de pret niet. De reden hiervoor is dat haar andere verhalen mij net iets meer aanspraken dan Ik hou je vast. Daarbij had ik bij het oppakken van dit boek meer een feelgood verhaal verwacht, mede dankzij de cover en haar eerdere boeken. Het is echter wel degelijk een ander / zwaarder verhaal dan we van Marina Folkers gewend zijn. Gelukkig vind je in het boek nog steeds haar vlotte schrijfstijl en vóélt het niet extreem zwaar aan.

Goed onderzoek gedaan

Waarom Ik hou je vast zwaarder is kan ik niet uitleggen zonder spoilers. Wat mooi gedaan is dat ze het verhaal heeft geschreven vanuit Millie en Ethan, en tussendoor terugblikt op het verleden. Hierdoor krijg je steeds kleine puzzelstukjes. Wat ik er wel over kan zeggen is dat Marina Folkers het type schrijfster is dat overal goed onderzoek naar verricht, en waar nodig ook (ervarings)deskundigen benadert. Dat vind ik bij dit soort verhalen namelijk zo ontzettend belangrijk.

Ik hou je vast

Je blijft nieuwsgierig

Die Ethan zorgt ervoor dat je wilt blijven doorlezen. Stukje bij beetje leren we meer over het verleden tussen Millie en Ethan en waarom het boek Ik hou je vast heet, maar in dusdanige mate dat je het gehele boek nieuwsgierig blijft. Je kan gissen, en je krijgt vermoedens, maar je weet het pas zeker wanneer het bevestigd wordt.

Conclusie

Ik hou je vast is een nieuw hoofdstuk in de schrijfcarrière van Marina Folkers. Waar eerdere boeken echt feelgood te noemen waren, heeft Ik hou je vast een wat zwaarder thema en gevoel. Het leest nog steeds lekker vlot weg, maar ik kreeg helaas niet het compleet meeslepende gevoel dat ik wel bij onder andere Meer dan ooit had. Dit is dan ook de reden dat ik het boek geen vijf, maar viereneenhalf sterren geef. Wat nog steeds erg hoog is overigens, haha. O, en zo leuk: de beste vriendin van Millie heet Jess!

Lees dit boek ook

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1898 keer gelezen


Geef een reactie

3 responses to “Boekrecensie | Ik hou je vast – Marina Folkers