Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | People We Meet on Vacation – Emily Henry

People We Meet on Vacation - Emily Henry

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | People We Meet on Vacation – Emily HenryPeople We Meet on Vacation door Emily Henry
Vertaler: Erica Disco
Verschenen: 6 juni 2023 bij The House of Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 368
Genre: Feelgood, Roman
Lees ook: Toen winter zomer werd / Het Stranddagboek, Book Lovers
Rating: 4.5 Stars | Spicy: two-flames
Goodreads

Twee beste vrienden. Tien zomervakanties. Een laatste kans om verliefd te worden.

Poppy en Alex. Alex en Poppy. Ze hebben niets gemeen. Zij is impulsief. Hij is bedachtzaam. Zij heeft een onverzadigbare reislust. Hij blijft liever thuis met een boek. En toch zijn ze de allerbeste vrienden. Het grootste deel van het jaar wonen ze ver uit elkaar - zij in New York en hij in hun geboortedorpje - maar elke zomer gaan ze samen op vakantie. Tot het één zomer helemaal misloopt en ze elkaar niet meer spreken...

Nu zit Poppy in een sleur. Als iemand vraagt wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was, antwoordt ze zonder twijfel dat het die noodlottige, laatste zomer met Alex was. En dus besluit ze haar beste vriend te overtuigen om nog één keer samen op vakantie te gaan en alles bij te leggen. Wat zou er mis kunnen gaan?

Fan van Emily Henry

Zijn jullie al bekend met Emily Henry? Zij is echt enorm aan populariteit aan het winnen de laatste tijd. Nadat ik vorig jaar Toen Winter Zomer Werd (ook bekend als Het Stranddagboek) las, was ik meteen fan. Ik keek dan ook erg uit naar haar volgende boek. Dit werd People We Meet on Vacation. Nog iets dat hip is in boekenland: titels niet meer vertalen. Hoewel ik niet alle vertalingen van titels altijd even goed vond, ben ik persoonlijk minder fan van helemáál niet vertalen. Maar dat doet natuurlijk niks af aan de inhoud. Laten we daar eens naar kijken.

People We Meet on Vacation

People We Meet on Vacation draait om Poppy en Alex. Twee beste vrienden die elkaar leerden kennen tijdens de introweek van hun universiteit. Ze kunnen niet meer van elkaar verschillen, maar blijken uit hetzelfde dorp te komen. Alex is als oudste van vier broers rustig, verantwoordelijk en stabiel. Poppy is als jongste telg van de familie chaotisch, uitgesproken en impulsief. Maar toch zijn ze voor elkaar de eerste persoon waarbij ze echt zichzelf kunnen zijn. Ze sluiten een pact: elke zomer gaan ze samen op vakantie. Tot twee jaar geleden… Maar deze zomer krijgen ze een nieuwe kans.

People We Meet on Vacation - Emily Henry

Heden en verleden

People We Meet on Vacation lees je vanuit het perspectief van Poppy en begint met een leuke introductie tijdens vijf zomers geleden. Je komt direct achter de dynamiek tussen Alex en Poppy en het is een lekkere binnenkomer. Hierna lees je afwisselend hoofdstukken vanuit zowel het heden, als, op chronologische volgorde, elke zomer startend bij tien zomers geleden. Ik heb gemerkt dat ik dit een erg fijne type opbouw van een verhaal vind. Je bent continu nieuwsgierig naar wat er is voorgevallen dat ze elkaar niet meer spreken. Stukje bij beetje leer je meer. Over hoe hun band is opgebouwd. Over hoe ze omgaan met de gebeurtenissen van twee jaar geleden. En ondertussen geniet je van alle leuke dingen die ze meemaken op hun vakanties. Welke de schrijfster extra leuk maakt door ze net dat extra laagje te geven.

Oké, als ik dan toch iets moet noemen..

Voordat ik zo direct nog meer veren in de kont van de auteur ga steken: waar is dat halve puntje aftrek dan voor? Het einde van People We Meet on Vacation ging toch wel ineens heel snel. Waar ze overal, op een goede manier, de tijd heeft genomen om het verhaal te vertellen, ga je er op het einde ineens heel snel doorheen. Dat had van mij iets rustiger gemogen om in balans te zijn met de rest van het verhaal. En hoe typisch is het dat de man die gek op lezen is, toevallig ook een fantastisch lichaam heeft? Niet dat ik het erg vind, maar het is wel weer bijzonder. Verder heb ik absoluut geen minpunten kunnen vinden.

People We Meet on Vacation - Emily Henry

Goed uitgewerkt

Wat ik al mooi vond aan Het Stranddagboek, bewijst ze ook met PPeople We Meet on Vacation. Allereerst zijn de personages enorm goed uitgewerkt. Als lezer leer je ze echt op een dieper niveau kennen en Poppy en Alex zijn erg gelaagd neergezet. Het is leuk om ze steeds beter te leren kennen, en om te ontdekken waarom ze bepaalde dingen wel of niet hebben gedaan of gezegd. Toch leest het verhaal ook nog eens lekker luchtig.

Ten tweede bouwt ze haar verhalen erg mooi op. In het heden zie je hoe ze aan de ene kant hun vriendschap graag weer op willen pakken. Maar tegelijkertijd zijn ze ook wat ongemakkelijk bij elkaar. Ondertussen zie je in het verleden hoe ze naar elkaar toe zijn gegroeid en vraag je je af hoe het heeft kunnen gebeuren dat ze elkaar twee jaar niet hebben gezien. Als lezer ZIE je gewoon hoe perfect ze voor elkaar zijn en wil je ze door elkaar schudden. Maar op hetzelfde moment snap je ook zo goed waarom ze doen wat ze doen.

Eindoordeel

Tjah, ik kan alleen maar zeggen dat ik nóg meer van Emily Henry, haar schrijfstijl en haar personages ben gaan houden. People We Meet on Vacation is een prachtig boek over twee hele bijzondere personages, hun band en tien zomervakanties. Misschien dat ze het einde iets minder snel had kunnen beschrijven, dan was dit boek echt perfectie. Ik heb het verhaal met een lach en een traan gelezen. Als ze nog niet op mijn lijst met autobuy authors stond, dan staat ze dat nu in elk geval absoluut. Ik kan letterlijk niet wachten tot ik weer een boek van haar hand kan lezen!

Van welke auteur ben jij fan?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 421 keer gelezen


Geef een reactie