Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | The Diabolic – S.J. Kincaid

The Diabolic - S.J. Kincaid

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | The Diabolic – S.J. KincaidThe Diabolic door S.J. Kincaid
Serie: The Diabolic #1
Verschenen: 20 oktober 2016 bij Young & Awesome
Format: Paperback, aantal pagina's: 406
Genre: Sciencefiction, Young Adult
Rating: 4 Stars | Goodreads

‘Als ik iemand uit het universum mocht kiezen om mijn plaats in te nemen,’ fluisterde Sydonia aarzelend, 'dan ben jij het wel, Nemesis.'

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is…

To Read

Hoe ik voor het eerst over The Diabolic hoorde weet ik niet meer zeker, maar ik denk dat ik hem begin 2016 gewoon toevallig voorbij zag komen op Goodreads. Onwetende dat het boek überhaupt nog uit moest komen en dat het boek op 20 oktober 2016 uit zou komen bij een nieuwe imprint van Uitgeverij Leopold: Young & Awesome. Ik klikte in elk geval op “To-Read”. In september 2017 kwam het boek weer op mijn radar toen schrijfster Jenny Han erover vertelde in een interview dat ik met haar mocht houden. Mijn interesse was wederom gewekt. Inmiddels heb ik The Diabolic gelezen en kan ik je vertellen wat ik ervan vond.

The Diabolic - S.J. Kincaid

Teveel lastige termen

Eerlijk is eerlijk, het begin lag mij totaal niet. Er werd gestrooid met allerlei termen waarvan ik de betekenis een paar pagina’s verder alweer vergeten was, of die misschien ook wel niet goed uitgelegd waren. Hierdoor moest ik teveel nadenken, waardoor ik weer uit het boek getrokken werd. Terwijl het voor een verhaal zo belangrijk is dat je ín het verhaal zit. Ook had ik aanvankelijk niet door dat het verhaal zich in de ruimte afspeelt. Dit was voor het verhaal ook niet perse nodig. Het had net zo goed op de aarde kunnen afspelen gezien de reden dat ze in de ruimte wonen niet een hele grote, tot geen, rol speelt.

Verrassende wendingen

Het heeft hierdoor behoorlijk lang geduurd voordat ik lekker in het verhaal zat, máár het is uiteindelijk wel gelukt! Ik vond The Diabolic ook verrassend uit de hoek komen door de onvoorspelbare wendingen die erin zaten. Meerdere keren dacht ik te weten hoe het verhaal zou gaan verlopen, maar zat ik helemaal verkeerd. Er zijn natuurlijk wel dingen die voorspelbaar waren; Zo had ik al vanaf het moment dat Nemesis als Sydonia met haar drie dieners bij de Keizer kwam, direct door wat voor persoon Tyrus zou zijn. Ook wist het verhaal mij niet altijd even goed vast te houden. Maar ik prijs de schrijfster voor de vele onverwachte wendingen.

The Diabolic - S.J. Kincaid

Origineel

De cover vind ik goed gekozen. Het weergeeft eigenlijk heel duidelijk hoe je Nemesis kunt zien (niet dat ze een vlinder is, het is symbolisch). Fijn is ook dat je in het begin van het boek kort geïntroduceerd wordt aan het bestaan van een Diabolic. Zo heb je al iets meer achtergrondinformatie. Het idee van een Diabolic vind ik origineel en ergens ook een vrij realistisch beeld voor de verre toekomst. De liefde die een rol speelt in het boek vond ik af en toe wat te snel gaan, maar uiteindelijk sta ik wel achter de ontwikkelingen.

Conclusie

The Diabolic is een boek met een lastig begin door verschillende benamingen waar je teveel bij na moet denken. Jammer is ook dat het boek in de ruimte blijkt af te spelen, maar dat er niet genoeg mee gedaan wordt, waardoor het verhaal net zo goed op aarde af had kunnen spelen. Hoewel er wel elementen waren – zoals het personage Tyrus – die voor mij voorspelbaar waren qua hoe ze in elkaar steken, vind ik dat de schrijfster geprezen mag worden voor de onverwachte wendingen. Relatief vaak wist S.J. Kincaid mij te verrassen met een wending die ik niet aan zag komen. Diabolics vind ik een interessant concept en vind ik dan ook goed uitgewerkt. The Diabolics is geen boek dat ik de hemel in prijs, maar ik durf het wel aan te raden aan sciencefiction fans.

Leuk weetje: De filmrechten zijn inmiddels verkocht. En er is een tweede en derde deel aangekondigd in de boekenserie, welke in het Engels verwacht worden in de herfst van 2017 en 2018.

Dit artikel is ook verschenen in Bol.coms Lees Magazine.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1842 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | The Diabolic – S.J. Kincaid

  1. Do

    Fijne en uitgebreide recensie. Naar dit boek ben ik al een tijdje benieuwd, maar ik wist eigenlijk helemaal niet echt waar het over ging. De samenvatting spreekt me wel aan, alleen jammer dat er veel moeilijke termen worden gebruikt. Ik denk dat ik deze ooit nog wel eens ga lezen, maar het boek heeft op dit moment nog geen voorrang. Wel leuk dat er een film van komt 🙂