Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Tarnished Crown – Erin Watt

Erin Watt - Tarnished Crown
Boekrecensie | Tarnished Crown – Erin WattTarnished Crown door Erin Watt
Serie: The Royals #3.5
Verschenen: 18 augustus 2017 bij Geen. Te vinden op Wattpad.
Format: Online, Genre: New Adult, Young Adult
Lees ook: Verleiding, Verraad, Geheimen, Verlangen
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Helaas is er eigenlijk geen synopsis beschikbaar voor dit boek, behalve: "Gideon and Savannah's tortured love story."
Het verhaal is deel 3,5 in De Royals-serie, welke is uitgegeven via de nieuwsbrief van Erin Watt en gepubliceerd op Wattpad. Centraal staan Gideon, de oudste van de vijf Royal-broers en Savannah, zijn grote liefde waarover we in de eerste drie delen in de serie al het één en ander hebben meegekregen.

Tarnished Crown

Na het lezen van Geheimen, wilde ik meer van de Royals. Ik baalde dat het verhaal van Reed en Ella is geëindigd, maar ben blij dat we met nog twee volle boeken kunnen genieten van het verhaal van Easton. Maar ondertussen is er ook nog een kort verhaal – welke met 21 hoofdstukken eigenlijk helemaal niet zo kort is. Namelijk het verhaal van de oudste Royal, Gideon, en zijn Savannah. We hebben in Verleiding, Verraad en Geheimen al meerdere keren gehoord over het verhaal van Gideon en Savannah, maar in dit korte verhaal lezen we meer.

Quote Tarnished Crown Erin Watt

Het verhaal van Gid en Sav

In Tarnished Crown worden terugblikken naar het verleden afgewisseld met stukken uit het heden. De gebeurtenissen in het heden vinden plaats na de gebeurtenissen in Geheimen en voor de gebeurtenissen in het, nog in het Nederlands te verschijnen, deel 4. Ze spelen zich af op de schoolcampus van Gideon. De gebeurtenissen in het verleden vinden plaats in een tijd waarin de moeder van de Royals nog leefde. Het verhaal draait echt om Gideon en Savannah, de andere Royals en Ella komen slechts met mate voor in dit verhaal. We leren echter wel enkele nieuwe personages kennen, die horen bij Gideons leven op de campus. Het is fijn dat Tarnished Crown bestaat, omdat Gideon en Savannahs verhaal eigenlijk nog niet was afgerond na Geheimen.

Heden en verleden

Tarnished Crown is overigens momenteel alleen te lezen als special op het Wattpad account van Erin Watt. Of het ooit als fysiek boek uitgegeven zal worden, en in welke talen, is onbekend, behalve volgens mij in het Duits. Gezien Gideon en Savannah toch duidelijk een rol hebben gespeeld in de eerste boeken, is het fijn dat we nu ook de kans hebben om hun verhaal te lezen. Hoe ze verliefd werden, hoe ze uiteindelijk uit elkaar zijn gegaan, hoe Gideon en Savannah hiermee hebben geworsteld en nu drie jaar later. Maar ook hoe Dinah een basis legde voor wat we in de eerste drie delen hebben ontdekt. De stukken in het heden zijn soms ietwat saaier, maar bevat ook hele grappige momenten. Je kunt dan echt merken dat Gideon een Royal is. Al merk je dat eigenlijk continu wel. Ook zie je eindelijk hoe hij écht is.

Quote Tarnished Crown Erin Watt

Niet zo goed, maar wel leuk

Ik vond Tarnished Crown niet net zo goed als de eerste drie delen in de Royals-serie. Maar het is zeker ook een verhaal waar je doorheen vliegt. Dit komt natuurlijk mede dankzij de heerlijk vlotte schrijfstijl waar we inmiddels aan gewend geraakt zijn. Je wilt ook dit verhaal in één ruk uitlezen. Gideon en Savannah zijn ontzettend lief samen. Het einde voelde wel net ietsje te makkelijk en snel, maar geeft genoeg voldoening. Al was het zeker leuk geweest als ze samen een volledig boek hadden gekregen zodat alles net wat beter uitgewerkt had kunnen worden. Interessant vond ik ook om te zien hoe Gideon en Reed waren toen Gideon nog thuis woonde en ze moesten dealen met hun moeder, en hun broers in bescherming namen. Tot nu toe hadden we er alleen over gehoord, nu konden we het ook “zien”.

Conclusie

Voor de echte fans van De Royals is Tarnished Crown een leuke toevoeging. Je leest net wat meer over Gideon en Savannah in zowel het verleden als het heden, waardoor hun verhaallijn uit de eerdere boeken toch nog een soort van afgesloten wordt. Dit korte, maar toch best nog wel lange, verhaal is niet net zo goed als de eerdere delen in de serie, maar wel een heerlijk verhaal met de herkenbare vlotte schrijfstijl om tussen Geheimen en het nog uit te komen vierde deel, Verlangen, te lezen. Het verhaal is dus wel in het Engels.

Nog wel een tip: lees dit boek echt alleen nadat je Verleiding, Verraad én Geheimen hebt gelezen. Anders word je enorm gespoild.

Je vindt het verhaal hier op Wattpad.

Deze post is al 1818 keer gelezen


Geef een reactie