Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Where She Went – Gayle Forman

Where She Went - Gayle Forman
Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Boekrecensie | Where She Went – Gayle FormanWhere She Went door Gayle Forman
Serie: If I Stay #2
Verschenen: 17 april 2012 bij Speak
Format: Paperback, aantal pagina's: 260
Genre: Romantiek, Young Adult
Lees ook: If I Stay
Rating: 3 Stars | Goodreads

It's been three years since the devastating accident . . . three years since Mia walked out of Adam's life forever.

Now living on opposite coasts, Mia is a rising star at Juilliard and Adam is a bona fide rock star, complete with tabloid headliines and a celebrity girlfriend.

Then chance brings them togehether again for one night.

As they explore the city that has become Mia's home, Adam and Mia revisit the past and open their hearts to the future - and each other.

Na If I Stay

Na het lezen van If I Stay ben ik direct doorgestoomd naar Where She Went. Na zo’n prachtig einde moet ik eerlijk zeggen dat het als een shock kwam toen ik op de achterflap las dat we drie jaar vooruit zouden gaan en dat ze niet eens meer bij elkaar waren! Nadat ik daarvan bij was gekomen was het ook even omschakelen gezien Where She Went wordt verteld vanuit het perspectief van Adam in plaats van Mia. Dit alles hoeft niet perse slecht te zijn, dus laten we snel gaan kijken wat ik na het lezen van het boek vind.

She Went - Gayle Forman

Adam en Mia

Ook al wordt het verhaal nu vanuit Adam verteld, aan de fijne schrijfstijl van Gayle Forman verandert niks; je vliegt er dankzij de fijne bewoording vliegensvlug doorheen. Al moet ik wel zeggen dat ik wat langer over Where She Went heb gedaan, dan dat ik deed over If I Stay, maar dat had niet met de schrijfstijl te maken. Het was meer dat ik het boek gewoon veel makkelijker aan de kant kon leggen. Het verhaal van Adam boeide mij minder dan het verhaal van Mia deed. Ik had vooral moeite om in zijn verhaal te komen omdat mijn connectie met het personage Mia sterker was.

Gelijkenis

Waar ik wel nieuwsgierig naar was is wat er gebeurd was dat Mia en Adam zo van elkaar vervreemd waren en daar komen we stukje bij beetje achter. Wat overigens wel leuk is, is dat ook dit boek bijna precies een dag beslaat; hetzelfde format als bij If I Stay, al werken ze nu wel met hoofdstuknummers. En ook hier wisselen ze weer op een fijne manier af tussen heden en verleden, en kom je erachter hoe ze zijn gekomen tot waar ze zijn vandaag. Adam heeft hierover ook liedjes geschreven en soms zie je daar teksten van terug als het hoofdstuk begint, maar dat vond ik niet veel toevoegen.

She Went - Gayle Forman

Emotioneel

Tot het einde heb ik getwijfeld of ze uiteindelijk weer bij elkaar zouden komen of dat ze het juist verwerken en achter zich laten. Dat ze beiden veranderd zijn en hierdoor een andere stem hebben is in elk geval een feit. Ze zijn volwassener en hebben inmiddels veel achter de kiezen gehad, dit verandert een persoon. Forman weet deze gevoelens echter wel heel goed over te brengen, ik leefde mee. Vooral het einde wist mij weer emotioneel te maken, maar het begin en het middenstuk waren soms wat te traag denk ik. Ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen, maar die stukken zorgden er niet voor dat ik het boek niet meer weg kon leggen.

Conclusie

Hoewel het even schakelen was dat we plotseling vanuit het oogpunt van Adam lezen en blijkt dat het mooie koppel helemaal niet meer bij elkaar is, herkennen we duidelijk de fijne schrijfstijl van Gayle Forman. Ook dit keer gaan de wisselen de momenten in het heden en verleden elkaar soepel af en beslaat het ongeveer een dag. Hier en daar is het verhaal wat traag in het begin en midden, maar zeker op het einde weet de schrijfster weer voor mooie teksten en emotionele scènes te zorgen. Uiteindelijk vind ik If I Stay beter dan Where She Went, maar het blijft een goed boek en ik heb er zeker van genoten.

Koop bij Bol.com

Deze post is al 2941 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Boekrecensie | Where She Went – Gayle Forman