Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Zomer aan de kust – RaeAnne Thayne

Zomer aan de kust - RaeAnne Thayne

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Zomer aan de kust – RaeAnne ThayneZomer aan de kust door RaeAnne Thayne
Serie: Cape Sanctuary #4
Verschenen: 7 maart 2023 bij Harlequin
Format: Paperback, aantal pagina's: 320
Genre: Contemporary, Roman
Rating: 4 Stars | Goodreads

Zal de zon voor de zusjes Cami en Violet ook weer gaan schijnen?

Als oudere zus van de tweeling Violet en Lily, viel Cami Porter er altijd een beetje buiten. Na de scheiding van hun ouders, toen de tweeling met hun moeder naar Cape Sanctuary vertrok en Cami met haar vader in LA achterbleef, groeiden ze nog verder uit elkaar. Bijna twintig jaar later krijgt Cami het vreselijke nieuws dat Lily is omgekomen terwijl ze een klein meisje het leven redde, en ze reist af naar Cape Sanctuary om bij haar moeder en Violet te zijn.

Als advocaat kan Cami haar moeder bovendien helpen voorkomen dat Lily’s droom, een glamping bij Moongate Farm, om zeep wordt geholpen door een wispelturige huurbaas. Dit blijkt nog niet zo gemakkelijk – helemaal omdat de man in kwestie, Jon, niet alleen bijzonder lastig, maar ook bijzonder aantrekkelijk is.

Ook Violet valt het verdriet om haar zus zwaar. Hoe moet ze verder, nu een deel van haar er niet meer is? Wat het nog verwarrender maakt, is dat het meisje dat Lily redde uitgerekend het dochtertje is van Alex, de man die ooit haar hart brak – maar die steeds lastiger valt te ontlopen…

World of Romance

Dit jaar mag ik meelezen in de World of Romance Boekenlounge. Dit betekent dat we elke zoveel weken een boek toegestuurd krijgen die we gezamenlijk lezen en bespreken. Het eerste boek was Belofte maakt schuld van Gillian King. Ditmaal is het Zomer aan de kust van RaeAnne Thayne. Het los te lezen vierde deel in de Cape Sanctuary-serie. De meningen liepen uiteen, van een grote groep die het boek fijn vond om te lezen, en enkelen die het boek minder vonden. In welk kamp zal ik vallen?

Zomer aan de kust - RaeAnne Thayne

Zomer aan de kust

Zomer aan de kust lees je vanuit de perspectieven van zussen Cami en Violet. Afgelopen jaar hebben ze hun zus Lily door verdrinking verloren terwijl zij twee meisjes redde. Cami de altijd hardwerkende oudste zus is na de scheiding van haar ouders bij haar vader terechtgekomen en is in de advocatuur gaan werken. Violet is docent in het bijzonder onderwijs en heeft na de scheiding samen met haar tweelingzus Lily bij hun moeder in Cape Sanctuary gewoond. Voordat ze overleed was Lily bezig met het opzetten van een glamping op de landtong van de buurman. Maar zijn zoon, Jon, komt roet in het eten gooien. Lilys droom komt in gevaar. Cami wordt gedwongen de zomer door te brengen in Cape Sanctuary om het uit te vechten met Jon. Tegelijkertijd helpt Violet met de glamping en loopt hierbij haar ex Alex tegen het lijf. Het beloofd een interessante zomer te worden…

Supermarktroman

Zomer aan de kust vind je in de supermarkt voor de mooie prijs van €8,99. Gewoonlijk pak ik dit soort boeken niet zo snel op. Ze zijn van goedkopere kwaliteit (floppy door het dunne papier) en hebben in de volksmond een minder goede naam. Maar dat blijkt dus volledig onterecht. Dit boek is namelijk een heerlijke feelgood met heel veel goede elementen. Van (hernieuwde) liefde, verlies tot omgaan met dementie. Alle thema’s zijn op een mooie manier uitgewerkt, waardoor je met de personages mee gaat leven. Je voelt de pijn in je hart wanneer je ziet hoe een geliefd personage steeds verder achteruit gaat. Je voelt verbondenheid wanneer personages samenkomen.

Zomer aan de kust - RaeAnne Thayne

Diepgang

Natuurlijk heb je bij dit soort verhalen clichés. Wanneer Cami in het begin van Zomer aan de kust een sexy onbekende helpt met pech, wéét je gewoon dat diezelfde sexy man degene gaat zijn die het haar moeilijk gaat maken. Echter is niet alles zo voorspelbaar. Bij veel gebeurtenissen had ik wel vermoedens, maar je moest echt afwachten om te zien of het ook echt zo zou gaan eindigen. Deze momenten werden afgewisseld met enkele kleine onverwachte wendingen. Ik kon mij goed vinden in Cami, die een pauze nodig heeft van haar drukke leven, en eens de tijd moet maken voor het toelaten van liefde. Maar ik heb enorm genoten van het verhaal van Violet, die niet alleen om moet gaat met het verlies van haar evenbeeld, maar ook het verleden onder ogen moet zien.

Eindoordeel

Dat supermarktromannetjes heel erg leuk kunnen zijn heeft Zomer aan de kust wel bewezen. Ik vond het een heerlijk verhaal met genoeg diepgang. De personages hebben mij weten te binden waardoor ik nu ook graag de andere delen uit de Cape Sanctuary-serie wil gaan lezen. Deze zijn gelukkig al verschenen (het voordeel dat ik met het vierde deel ben begonnen). Het verhaal is heel goed los te lezen omdat in elk boek andere personages centraal staan. Mogelijk betekent dit dat ik al wel wat spoilers ken wanneer ik de andere delen ga lezen, maar dat zal ik tegen die tijd wel zien. Ik heb in elk geval genoten, en heb stiekem ook alvast wat andere supermarktromannetjes ingeslagen voor deze zomer.

Lees jij wel eens een supermarktroman?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 858 keer gelezen


Geef een reactie