Categorieën: Boeken, Films / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Challenges van 2017

Challenges van 2017

2016 is afgesloten, dus het is tijd om vooruit te kijken naar 2017. Ook dit jaar ga ik diverse challenges aan, waarbij ik ook kom met een 100% zelf in elkaar gezette challenge. Hopelijk heb ik jullie nieuwsgierigheid gewekt, lees snel verder!

Goodreads Reading Challenge

Net als elk jaar ga ik ook dit jaar de Goodreads Challenge aan. Vorig jaar stond de challenge op het lezen van 40 boeken in één jaar, en haalde ik uiteindelijk zelfs 46! Volgend jaar ga ik het spannend maken door de challenge te verhogen naar 50 boeken. Dit betekent bijna een boek per week. Gaat het lukken? We zullen het zien. Op de hoogte blijven? Je kunt mij hier als vriend toevoegen op Goodreads.

Boekenbingo

De afgelopen twee jaar heb ik meegedaan aan de Boekenbingo’s die gemaakt zijn door Madelon van The Book Diaries. Ook dit jaar doe ik weer gezellig mee. Madelon maakt altijd hele leuke en zeker ook uitdagende boekenbingo’s die ik altijd nipt haal. Ik ben benieuwd hoe het mij dit jaar zal vergaan. Mijn voortgang kun je checken op mijn Reading Challenge 2017 pagina. Uiteraard zal ik je ook elk kwartaal op de hoogte houden van mijn gelezen boeken en voor welk vakje ik ze invul.

Boekenbingo 2017

Movie Challenge

Eigenlijk probeer ik nu elk jaar in elk geval 100 films te kijken, ongeacht uit welk jaar de film komt, of dat ik hem al gezien heb en hem nogmaals kijk. De afgelopen twee jaar redde ik het allemaal maar net, dus ik ga het niet verhogen. Sowieso vind ik 100 films in één jaar kijken een mooi aantal. Op de hoogte blijven van alle films die ik kijk? Check dan regelmatig de Movie Challenge 2017 pagina. Daarnaast maak ik uiteraard ook elke maand mijn overzicht met mini-recensies van films waar ik geen gehele recensie van schrijf, en vind je tussendoor de volledige recensies van alle andere films die ik kijk.

Blindspot Challenge

In 2016 deed ik voor het eerst mee aan de Blindspot Challenge van De Filmkijker. Het draait er in feite om dat je twaalf filmtitels noteert die in je blindspot zitten en je dit jaar wilt gaan kijken. Wat voor films zijn dat dan? Dat kan voor iedereen anders zijn, het zijn namelijk de al wat oudere films die al jaren op je to-watch list staan, maar die je nog steeds niet hebt gezien maar waarvan je vindt dat je ze eigenlijk wel gezien moet hebben. Vorig jaar haalde ik slechts een schamele drie. Dit jaar ga ik beter mijn best doen. Onderstaande twaalf films zijn mijn Blindspot Films van 2017.

 1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
 2. The Perks of Being a Wallflower (2012)
 3. One Day (2011)
 4. Up in the Air (2009)
 5. Anna Karenina (2012)
 6. Rapunzel (2010)
 7. The Help (2011)
 8. Eat Pray Love (2010)
 9. Extremely Loud & Incredibly Close (2011)
 10. What Maisie Knew (2012)
 11. Singin’ in the Rain (1952)
 12. The Disappearance of Eleanor Rigby: Him & Her (2014)

Movie Bingo

En last but not least introduceer ik aan jullie de Movie Bingo Challenge. Geïnspireerd door de Boekenbingo van Madelon besloot ik een Movie Bingokaart te maken. Het doel is hetzelfde; in één jaar tijd proberen de bingokaart vol te krijgen. Iedereen kan meedoen, dus ook jij!

De regels: 

 • Elke film mag voor slechts één vakje gebruikt worden;
 • Wanneer je eenmaal een film hebt ingevuld, mag je jouw keuze niet meer veranderen.

Deel jouw vorderingen op social media met de hashtag #MovieBingo, of deel het op je eigen blog (als je die hebt). Ik zou het ontzettend leuk vinden als je mij tagged zodat ik ieders vorderingen kan volgen. Ik ben erg benieuwd! Doe je mee? Dit is de kaart van 2017.

Movie Bingo Challenge 2017

Welke challenges ga jij aan in 2017?

Deze post is al 5647 keer gelezen


Geef een reactie

29 responses to “Challenges van 2017

 1. Succes met je challenges! Extremely Loud & Incredibly Close is echt een prachtige film, dus die zou ik zeker kijken als ik jou was. 🙂 En Rapunzel is ook gewoon geweldig!

 2. Ik ga dit jaarvoor 40 boeken. Ik probeer het al jaren, maar telkens haal ik het niet. Rn vorig jaar heb ik nauwelijks gelezen, want stress en stage enzo. Dit jaar ga ik dus weer gewoon voor 40. ^^
  Verder moet ik nog even kijken of ik aan bepaalde andere challenges meedoe. Ik gok van wel.

 3. Kim

  Ik ga voor 50 boeken dit jaar én ik ga ook mee doen met de Movie Bingo. Dat vind ik een leuke manier om meer films te gaan kijken. Bij een aantal categorieën weet ik zelfs al welke film ik ga kijken.

   • Kim

    Ik kijk erg uit naar Beauty and the Beast, maar die kan in meerdere hokjes. De laatste drie delen van Harry Potter staan ook nog op het programma, daarmee kan ik ook wel wat vakjes afstrepen, maar misschien is dat ook een beetje te makkelijk ;).

    • Het lastige is uiteraard welke film je in welk hokje plaatst, gezien je elke film maar 1 keer mag gebruiken. 🙂

     Ik kijk trouwens ook enorm uit naar Beauty and the Beast!

 4. Ik doe mee met Movie Bingo! Moet ik dan nu voor elk vakje al gaan bedenken welke film het gaat worden of als ik bijv. Wonder Woman heb gezien dat ik dan ‘een DC-comics film’ mag afstrepen?

  • Yay!

   Dat laatste inderdaad. Zodra je een film hebt gezien kun je kijken of het toevallig ook een film is die je kunt afstrepen. Maar het is natuurlijk wel mogelijk dat je bewust een film kijkt omdat je daarmee een vakje weg kunt strepen. 🙂

 5. Yayyy daar zijn ze dan. Ik ga er ook voor! De Movie Bingo, de Boeken Bingo, de Goodreads & Hebban Challenge + 30 films en 12 Blindspot films! Ik ben erg benieuwd of ik het allemaal ga halen.

 6. Vijftig boeken? WOW. Ik had voor mezelf besloten vorig jaar zes te lezen en haalde er drie. Behoorlijke faal dus. Die Movie Bingo vind ik een leuk idee en de Blindspot challenge ook. Er zijn echt wel een aantal films die ik nog steeds moet bekijken namelijk. Ik ben alleen zo slecht in dit soort dingen maar wellicht moet ik de poging maar eens wagen.

  • Jaaaa gewoon meedoen! Als je het niet probeert haal je het sowieso niet. 😉

   50 boeken vind ik inderdaad ook veel haha, maar sommigen lezen zelfs met gemak 150… :O

 7. Eternal Sunshine of the Spotless Mind heb ik afgelopen jaar gekeken voor mijn Blindspot Movie Challenge 😉 maar ook ik heb helaas gefaald in deze uitdaging. Toch probeer ik het dit jaar gewoon opnieuw!