Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

We namen afscheid van het promoteam

Afscheid Best of YA Promoteam

Afgelopen vrijdag de 13e was het zover, onze allerlaatste activiteit als leden van het promoteam van Best of YA 2016. We namen namelijk officieel afscheid van het promoteam. We sloten het jaar in stijl af met een workshop illustreren en aansluitend een high tea. Dit keer vond de activiteit speciaal iets dichter bij mijn thuis (Drachten) plaats gezien ik dit jaar telkens naar het midden van het land en zelfs Tilburg ben gereisd. Wat ik echt superlief vond!

Afscheid Best of YA Promoteam

Stadscafé Blij

Helaas moesten Melissa en Jikke op de dag zelf afzeggen en zouden we dus met slechts een half promoteam zijn, maar we zouden er een spetterende dag van maken! Na een uurtje in de auto (de wegen waren verrassend schoon ondanks dat voor veel sneeuw en gladheid gewaarschuwd was) kwam ik aan in Zwolle. Eerst ging ik even langs de Starbucks voor een Signature Hot Chocolate Caramel; ik kom namelijk zelden bij een Starbucks (de dichtstbijzijnde voor mij is op het station in Groningen), en dit is zó lekker. Met de beker in mijn hand liep ik richting Stadscafé Blij, waar de workshop en high tea plaats zou vinden.

Afscheid Best of YA Promoteam

Pop-up

Wegens diverse vertragingen kwam ik uiteindelijk als eerste aan, en vlak na mij kwam ook Marit Wolf aan. We kletsen gezellig totdat we te horen kregen dat we richting de Kornuitkamer mochten. Ze zette alvast wat spulletjes klaar, en ondertussen liet ze een prachtig pop-up boek zien. Wat bleek? We gingen pop-up boekjes maken! Voor we het wisten kwamen ook Kelly en Susanne van Best of YA aan. Nog even wachten tot ook Reza er was en we konden beginnen. Wegens een “jumper” schoven Joost en Jessie (ook van Best of YA) later aan.

Afscheid Best of YA Promoteam

Zo simpel, maar zo leuk

En toen konden we beginnen! Marit liet eerst wat van haar werk zien en vertelde dat ze vaak workshops geeft aan kinderen (vandaar de kleine schaartjes). We kregen allen drie stukken papier, die we dubbel moesten vouwen en waarin we wat knipjes moesten zetten. Als je het papier dan weer openvouwde en het papier naar binnendrukte dan kreeg je een pop-up kaart! Door middel van stiften, fineliners, extra papier, lijm en washitape konden we er een mooi verhaal van maken.

Afscheid Best of YA Promoteam

Perfectionistisch

Het thema waar we mee zouden werken was sprookjes, en we konden drie pagina’s maken voor ons pop-up boekje. Nou ben ik een rasechte perfectionist, en we begonnen iets later, dus slechts mijn eerste pagina is bijna af, maar ik ben van plan hem zeker nog af te maken. Het blijkt zo simpel te zijn om zoiets unieks te maken. Wie weet ga ik dit wel eens doen voor verjaardagskaarten!

Afscheid Best of YA Promoteam

Deze kaart geïnspireerd op Cinderella is trouwens van Reza. Mooi, vind je ook niet?

Afscheid Best of YA Promoteam

High tea

Na de workshop kon de high tea beginnen. We kregen véél te veel, haha. Maar wat hebben we lekker gesmikkeld en vooral ook veel thee gedronken. Het was een heerlijke middag en we hebben vooral lekker gekletst over ons favoriete onderwerp: boeken! Maar ook de nieuwste films hebben we besproken, en we hebben het bovenal gezellig gehad.

Afscheid Best of YA PromoteamAfscheid Best of YA Promoteam

Boekhandel in de kerk

Joost en Susanne zijn uiteindelijk iets eerder weggegaan, maar Kelly en Jessie wilden nog wel graag naar de kerk waar boekhandel Waanders In de Broeren gevestigd is. Reza en ik waren ook wel nieuwsgierig dus zijn we daar gezellig samen naartoe geweest. Een prachtige boekhandel! Wel jammer de de YA-afdeling zo extreem klein was en het daarin een tegenvallend aanbod had. Op de weg terug naar het station en de parkeergarage begon het ineens te sneeuwen en kwamen we zeiknat aan, maar wat hebben we een leuke dag gehad!

Boekhandel Waanders in de Broeren

Bedankt!

Ik vind het zó jammer dat het jaar als promoteam nu echt officieel is afgelopen nu we het afscheid hebben gehad. We hebben een prachtig jaar gehad. Het promoteam was erg gezellig en het team van Best of YA is superlief, superleuk en superchill. Gelukkig zal ik mede dankzij het onderhouden van dit blog nog vaak contact hebben, dus helemaal definitief was het afscheid gelukkig niet. Bedankt voor het mooie jaar en veel succes met de Boekentijgers!

Best of YA is awesome!

Deze post is al 1503 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “We namen afscheid van het promoteam