Categorieën: Boeken, Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Ontmoet het Best of YA promoteam 2016

Best of YA Promoteam

De meesten van jullie zullen het inmiddels al wel mee hebben gekregen omdat ik het bijna letterlijk van de daken heb geschreeuwd: ik ben één van de zes leden van het Best of YA Promoteam van 2016! Toen ik mijn brief schreef om mij aan te melden hoopte ik dat ik gekozen zou worden, maar gezien er maar zes leden gekozen zouden worden durfde ik niet teveel te hopen. Ik heb al veel leuke verhalen gehoord van oud-Best of YA Promoteam leden, en de omschrijving van Promoteam 2.0 sprak mij enorm aan. Toen aangekondigd werd dat de promoteam leden bekend zouden worden gemaakt bleef ik de hele dag de Facebook pagina en mijn mail verversen.

Gezien ik eind van de middag visite kreeg heb ik het moment dat ze het eindelijk aankondigden gemist, maar toen ik later even op mijn mobiel keek zag ik dat ik een berichtje had van Joost. Echt het meest lieve berichtje ever, en ik kon mijn geen betere manier bedenken om te horen dat ik dit jaar écht onderdeel van het promoteam zou zijn. Ik stuiterde door de kamer en mijn dag kon werkelijk niet meer stuk. Eigenlijk kan mijn hele jaar niet meer stuk, want ik vind het nog steeds onwerkelijk dat ik dit jaar zoveel toffe dingen mag gaan doen voor deze fantastische uitgeverij. Ik vind het een eer en zelfs nu nog steeds vind ik het moeilijk te geloven dat ik echt in het team zit. Oké, heel leuk Jessica, maar kun je er wat meer over vertellen?

Behind the scenes - Best of YA promoteam fotoshoot

Best of YA

Best of YA is onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en brengt fantastische Young Adult boeken op de markt. Zo hebben ze bijvoorbeeld persoonlijke favorieten The Selection Series, de Divergent Series en The Hunger Games trilogy in het Nederlands uitgebracht, maar ook Fallen, Twilight, The Cage, Seeker, het Nederlandse Oog om oog, binnenkort ook Hof van Doorns en Rozen, en zo kan ik nog eeuwen doorgaan.

Daarnaast organiseert Best of YA ook regelmatig leuke events zoals het Best of YA Event waarbij grote auteurs uit het buitenland, maar ook Nederlandse auteurs aanwezig zijn. De eerste keer wist ik helaas nog niet dat het bestond, maar toen was het met Lauren Kate. De tweede keer ging ik als fangirl heen omdat Kiera Cass kwam, en afgelopen jaar kwam Veronica Roth, maar moest ik het missen omdat ik net geopereerd was (balen!). Wat ik afgelopen jaar echter niet heb hoeven missen was de eveneens fantastische Best of YA Sleepover, en ook was ik aanwezig bij een gezellige brainstorm!

Behind the scenes - Best of YA promoteam fotoshoot

Promoteam 2.0

Voor het derde jaar op rij organiseren ze het promoteam, maar waar het promoteam voorgaande jaren uit vijftien leden bestond, bestaat het team dit jaar uit zes leden. De samenwerking wordt intensiever, we krijgen interessante workshops en meer!

Het promoteam van 2016 bestaat dus uit zes leden, twee mannen en vier vrouwen variërend in leeftijd van 18 tot 26 jaar: Jikke, Nanouk, Joost, Reza, Melissa en ik. Het klikt goed en het is echt een fantastisch team! In het eerstvolgende Best of YA Magazine, dat je binnenkort kunt vinden in je lokale boekenhandel, worden we aan jullie voorgesteld, maar ook online kun je ons al in actie zien.

Het promoteam is inmiddels dus officieel van start en we hebben onze eerste bijeenkomst met taart gehad. We hebben Top Secret informatie ontvangen die ik helaas niet met jullie kan delen (nog), kregen een werkelijk fantastische tas met heel veel leuke goodies (binnenkort een apart artikel daarover omdat ik hem zo gaaf vind), maar we hebben ook de officiële promoteam foto’s laten schieten.

Behind the scenes - Best of YA promoteam fotoshoot 4

Color Pow(d)er!

Gezien we dit jaar promoteam 2.0 zijn werden we al voorbereid op nog iets bijzonders, met hints als: “Belangrijk is dat jullie hiervoor lichtgekleurde bovenkleding meenemen. Ik kan jullie garanderen dat deze niet schoon mee naar huis gaat, maar zeer waarschijnlijk wel weer schoon wordt in de wasmachine.” We hadden via Whatsapp al contact gehad als team en hebben uiteindelijk goed geraden wat we gingen doen: gooien met kleur poeder! Waaaah, gaaf!

We spreidden een stuk plastic over de grond uit, de camera werd gepositioneerd en er kwamen wat extra medewerkers voor het helpen met het gooien van het poeder. Eén voor één werden we ondergegooid met kleurpoeder, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in fantastische slow-motion filmpjes die samen gevoegd zijn tot één geheel.

Hoewel ik dit keer voor de camera moest staan (fotogeniek dat ik ben, ahum…), sta ik nog liever achter de camera en dus heb ik ook lekker veel behind the scenes foto’s gemaakt (waarvan ook een paar in het Best of YA Magazine komen, gaaf!). Een selectie hiervan heb ik op de Facebook pagina van Reviews & Roses geplaatst omdat het er simpelweg teveel zijn om in deze blogpost kwijt te kunnen. Dus check de foto’s hier!

Best of YA Promoteam 2.0

Het eindresultaat

De individuele foto’s hebben ook wij nog niet gezien, maar komen in het Best of YA Magazine te staan binnenkort. Wat ik jullie wel kan laten zien is de uiteindelijke groepsfoto (bovenaan dit artikel, copyright Maral Sahraei) en natuurlijk het fantastische filmpje waarin je kunt zien hoe we ondergegooid worden met kleurpoeder (DO try this at home. Oké misschien niet at home, maar wel ergens, want het is echt heel erg leuk). Tadaa!

Lees ook:

Heb jij al eens in een promoteam gezeten?

Deze post is al 3050 keer gelezen


Geef een reactie

15 responses to “Ontmoet het Best of YA promoteam 2016