Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Ik was bij de Best of YA Brainstorm!

Unieboek Het Spectrum

Een tijdje geleden kwam op Facebook een oproep voorbij waarbij aangekondigd werd dat er een Best of YA Brainstorm plaats zou vinden en dat je je hiervoor op kon geven. Er was plek voor maximaal 30 brainstormers en ik was nogal laat met aanmelden, dus ik was extra blij toen bleek dat er nog plek was! Nou zal ik niet inhoudelijk ingaan op álles dat besproken is, maar ik vond het wel leuk om jullie over de dag te vertellen. Dit keer wat minder foto’s, want ik heb maar één foto gemaakt vrijdag.

Beroemde boekbloggers

Ik was, uiteraard, weer eens te vroeg, maar het was prachtig weer dus ik besloot buiten te wachten op een aantal anderen. Niet veel later kwam er in één keer een hele grote groep aan. Waarvan ik gelukkig een groot deel al eens eerder had gezien, maar ik ontmoette ook nieuwe gezichten waaronder Tim, die nog op mijn lijst boekbloggers die ik ooit nog wil ontmoeten stond en een aantal bloggers die ik al wel eens gezien had maar nog nooit gesproken (en die heb ik dit keer eens gesproken). Stiekem zijn bloggers voor mij namelijk, net als auteurs en filmsterren een soort beroemdheden. En ook al ben ik zelf ook een blogger, het wordt niet minder leuk weer één van de bloggers die je graag volgt te ontmoeten.  Het zijn zulke leuke mensen en we zitten ook allemaal ongeveer in dezelfde leeftijdsgroep. Ik heb altijd zoveel energie na zo’n bijeenkomst omdat het altijd zo gezellig is.

Voorstelrondje

Maar goed, terug naar de brainstorm. Hier en daar druppelde er nog iemand binnen, waarna nog een tweede grote groep aan kwam zetten en ook schrijver Buddy Tegenbosch die deze dag bij de brainstorm aan zou schuiven. Rond een uur of twee stelden Sandra en Susanne zich voor en deden we eerst een soort kennismakingsrondje. Hoe heet je? Wat is je favoriete boek? (Die vraag zette grote ogen op. Mijn favoriete boek? Uhm… allemaal?) Lees je het liefst Nederlands of Engels? En gaat je voorkeur uit naar een fysiek of een e-book. Voor het geval jullie nieuwsgierig zijn hierbij nog even mijn antwoorden in steekwoorden. Jessica (dûh). Dat verschilt van tijd tot tijd maar ik ben momenteel nog erg gek op de Selectie serie. Ik lees beide. En tenslotte: mijn voorkeur gaat uit naar het fysieke boek.

Twee teams

Hierna werden we in twee teams opgesplitst waarbij de groep waar ik in zat begon met het bespreken van allerlei dingen rondom covers, promotie, non-books, waar we nog behoefte aan hadden. Dit was echt enorm interessant en er zijn hele leuke dingen genoemd. Ook hoorden we dat ze bezig zijn een samenwerking te realiseren met de Bruna waarvan ik hoop dat dit er echt van komt, want waar ik woon zijn al die leuke non-books dingen niet verkrijgbaar (maar we hebben dus wel een Bruna). Allemaal even gaan duimen dus!

Wisselen!

Na ongeveer drie kwartier wisselden de groepen. Had ik trouwens al gezegd dat het heel goed verzorgd was en dat ze ons vol wilden proppen met veel te lekkere, maar o-zo-slecht-voor-de-lijn koekjes en chocola? Onze groep ging nu sparren met schrijver Buddy Tegenbosch. Vooraf hadden we zijn nieuwste boek al als PDF ontvangen, maar helaas had ik slechts de tijd gehad om alleen de eerste paar bladzijden te lezen. Gelukkig is het verder spoilervrij gebleven en was ik niet de enige die het boek nog niet uit had.

Oog om oog

Wat wel duidelijk was is dat er niets dan lof is voor Oog om oog zoals zijn tweede boek zal heten. Zoals ik al zei heb ik de eerste paar pagina’s al wel gelezen en ik kan je hier en nu vertellen dat alleen de eerste pagina er al voor zorgt dat je het boek wilt uitlezen. Het maakt nieuwsgierig en daarnaast viel mij ook op hoe ontzettend fijn zijn schrijfstijl is. (Een recensie volgt uiteraard, medio september/oktober) We mochten ook de cover beoordelen, discussiëren over winacties en promotie, en met Buddy in gesprek gaan. Hij wilde graag ook de kritiek horen, maar zijn boek is zo goed ontvangen dat er amper kritiek was. Wat ik overigens ook nog even op wil merken is hoe leuk Buddy Tegenbosch als persoon is. Ik word meestal een nog grotere fan van een boek wanneer ik erachter ben gekomen hoe sympathiek en aardig een auteur is. Hij vertelde ook nog een leuk verhaal over hoe hij John Green (TFIOS) tegen was gekomen en had aangesproken, en dat hij zijn boek toen aan hem heeft gegeven. (Het is trouwens leuker dit verhaal te horen van Buddy zelf, want hij vertelde het echt heel leuk!) Uiteindelijk is hij in een filmpje terechtgekomen van John Green en zijn er minstens vijf exemplaren van Pokerface door verkocht.

Goodiebag

Toen de Brainstorm eindigde kregen we allemaal nog een fantastische goodiebag met de mok die ik al eeuwen op mijn lijstje heb staan (Thanks Best of YA ^^), Pokerface (die ter plekke gesigneerd is, yay!), This is not a book (sommigen hadden een andere), het Best of YA Magazine, twee fantastisch leuke kaartjes voor op mijn wandbord, nog een foldertje en één van die leuke buttons (en ik had ook echt precies mijn favoriet, ik ben zo blij nu!).

Goodiebag Best of YA Brainstorm

Gishwhes en balonnen

Naderhand zouden we Emmy nog helpen met een opdracht voor Gishwhes en heb ik mijn angt voor knappende ballonnen opzij gezet. Vijf mensen kregen een ballon op hun buik geplakt en vijf anderen moesten de ballon kapot zien te krijgen zonder gebruik te maken van handen, tanden, etc. Niet makkelijk dus. Ik moest de ballon van Marjolein laten knappen, maar dat ding was net van rubber en wilde niet knappen (heeft overigens vast voor hilarische beelden gezorgd). Uiteindelijk is Marjolein op advies van Esmee gaan liggen en moest ik erop gaan zitten. Eerst had ik geen idee hoe ik dat moest doen omdat ik bang was op haar gezicht te vallen als ik mijzelf zomaar op die ballon zou laten ploffen. En toen ik eindelijk op die ballon zat dacht ik dat die van mijn gewicht zo wel zo knappen maar nee hoor, ik moest een paar keer op en neer hopsen voordat dat ding eindelijk knapte. Hierna had ik het overigens behoorlijk warm van het lachen haha.

Terugreis

Hierna ben ik weer richting huis vertrokken gezien ik nog een twee uur durende reis voor de boeg had. Het was echt een hele interessante brainstorm met veel gezelligheid en ik hoop dat ik iedereen snel weer een keer zie!

Best of YA Events

Best of YA organiseert trouwens ook heel veel leuke activiteiten en evenementen. Het is dat ik er helaas niet bij kan zijn, maar ze organiseren ook de Best of YA Academy met op 29 augustus de eerste workshop “In deze workshop maak je een filmpitch voor een boektrailer, gebaseerd op een bestaand boek. … De filmprofessional helpt je op weg en geeft tips en tricks voor een goede boekverfilming.”

In het najaar is er ook nog de Best of YA Sleepover waar ik wel bij zal zijn! Ik hoorde dat er echt nog maar een paar kamers over zijn dus wees er snel bij als je ook heen wilt.

Welk non-book item zou jij nog graag op de markt willen zien?

Deze post is al 2775 keer gelezen


Geef een reactie

18 responses to “Ik was bij de Best of YA Brainstorm!

    • Dankjewel! 😀 Had ik niet ergens gelezen dat je toen op vakantie was? Ook fijn toch? 😀
      Maar jij staat ook nog op mijn lijstje boekbloggers-die-ik-ooit-nog-wil-ontmoeten, dus er moet nodig even een event plaatsvinden waar we beide bij zijn haha.

      • Ja ik was idd op vakantie ja, vorige keer ook al haha. Ik heb bijna altijd iets als er een tof evenement is xD Ook met die borrel van Z&K, toen kreeg m’n broertje z’n diploma, haha. Maar ik hoop ook dat we elkaar snel een keer mogen ontmoeten ^^

  1. Leuk om je verslag te lezen 😀 En haha beroemde boekbloggers, mijn zusje en vrienden denken vaak dat ik één of andere beroemdheid ben maar dat vind ik altijd reuze mee vallen 😛 Ik vond wel de eerste keer bloggers zien in het echt wel spannend haha, ik keek vorig jaar heel erg tegen iedereen op. Nu weet ik dat iedereen gewoon onwijs tof is 😀 En leuk dat je naar de sleepover gaat! Ik kan zelf jammer genoeg niet (week erna tentamens…), anders was ik zeker gegaan!

  2. Jaaaa je bent ook op de sleepover! Gezellig! Ik vond het echt heel gezellig om je eens te ontmoeten. En ik heb dat stiekem ook wel een beetje hoor, dat boekbloggers bijna een soort sterren zijn die je wilt ontmoeten.