Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Interview met schrijfster Gillian King

Gillian King - Alles of niets!

Dankzij Gillians 60 Dagen pakte ik na lange tijd één van de verloren liefdes in mijn leven weer op: lezen. En ook Zwart-wit, dat een jaar later uitkwam, las ik in een mum van tijd uit. Na anderhalf jaar kunnen we vanaf komende week weer genieten van een nieuwe King. Op 13 oktober is het nieuwste boek van Gillian King, getiteld Alles of niets!, overal verkrijgbaar en morgen zal ze het boek presenteren bij boekhandel Paagman. Ik kreeg de kans Gillian voorafgaand aan de release, 10 vragen te stellen die ze in alle eerlijkheid beantwoorde.

Alles of niets - Gillian KingOver Alles of niets!

Auteur: Gillian King
Verschijnt: 13 oktober 2015
Aantal pagina’s: 240
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Genre: Chicklit

Nikki’s jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past.

Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook.

Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?

De vragen én antwoorden

 

1. De release van Alles of niets! nadert. Maakt het feit dat dit je vijfde boek is je minder of juist meer zenuwachtig?

Het meest zenuwachtig was ik voor de release van 60 dagen, omdat er maar liefst 60 dagen online werd afgeteld en de spanning hierdoor enorm werd opgebouwd. Dat gevoel heb ik nu minder, maar het blijft heel erg spannend wat lezers van je boek zullen vinden. Je wilt de verwachtingen natuurlijk dolgraag waarmaken.

 

2. Als je Alles of niets! in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dit dan zijn?

Feelgoodmeteenrauwrandje of is dat niet één woord?

 

3. Hoe is het idee voor Alles of niets! ontstaan?

Ik wilde graag over jeugdliefdes schrijven omdat ik zelf op de middelbare school verkering kreeg en we nu nog altijd samen zijn. Maar ik denk dat iedereen met een jeugdliefde kan beamen dat het niet vanzelf gaat en je soms fases hebt waarin je hard moet werken om ‘close’ te blijven. Je bent eigenlijk nog maar een kind wanneer je elkaar ontmoet en je wordt samen volwassen. Wat gebeurt er als de onvermijdelijke sleur toeslaat en er een derde verschijnt die jullie relatie bedreigt?

 

4. Hoe bedenk je de namen van de personages in je boek?

Soms weet ik het opeens, zomaar vanuit het niets. Maar meestal zoek ik veel te lang naar een geschikte naam op ellenlange overzichten van jongens- en meisjesnamen.

 

5. Wat vind je moeilijker op papier te zetten: de eerste, of de laatste zin van je boek?

De laatste zin. Ik vind het heel moeilijk om te stoppen met het boek en denk dan steeds: moet ik toch niet nog één zinnetje toevoegen?

 

6. Welk boek ligt momenteel op jouw nachtkastje?

Geen één, erg hè, ik heb het momenteel zo druk met mijn werkzaamheden bij Het Leerhuis, dat ik er niet aan toe kom om te lezen.

 

7. Op welke manier heb je jouw boekenkast ingedeeld? (bijv. gesorteerd op auteur, genre, uitgeverij)

Mijn kast is heerlijk chaotisch. Alles staat kris kras door elkaar, boeken liggen áchter andere boeken of ónder andere boeken en inderdaad, ik kan daardoor ook nooit vinden wat ik zoek.

 

Bij onderstaande vragen heb ik Gillian twee opties voorgelegd waaruit ze haar favoriet moest kiezen.

8. Zomer of winter?

Zomer! Een latte op het strand in de ochtendzon. Een wijntje op het strand in de avondzon. Picknicken in het park. Bbq’en met vrienden. Need I say more?

 

9. Siem of Thijs? (In mijn verslag van de Zomer Books, Blogs & Borrel lees je meer over waarom de naam Siem veranderd is naar Thijs.)

Oef… Ik denk Siem of tóch Thijs? Nee, Siem! Of toch Thijs…? Haha nee hoor, nadat ik definitief voor de naam Thijs gekozen heb, voelt dat helemaal goed aan.

 

10. Twitter of Facebook?

Facebook. Ik vind Twitter soms zo onpersoonlijk en ik hou van de foto’s op Facebook.

 

Ik wil Gillian King bedanken voor het beantwoorden van deze vragen en feliciteer haar met de release van Alles of niets! Uiteraard zal ik Alles of niets! binnenkort lezen waarna jullie de recensie hier op Reviews & Roses terug kunnen vinden.

 

Alles of niets! is verkrijgbaar als paperback (€15,-) en e-book (€7,99).
p.s.
60 Dagen is hier momenteel zelfs verkrijgbaar voor slechts €5,-

Deze post is al 1771 keer gelezen


Geef een reactie

11 responses to “Interview met schrijfster Gillian King

  1. Door het bericht van Zomer & Keunig vandaag, zie ik nu je review. Mooi en helder geschreven. Heerlijk dat je je oude liefde voor lezen hebt hervonden en dan nu een schrijfster interviewen, wat een droom.

    • Je mist echt wat! :p Ik hou echt van haar boeken. 60 Dagen is het eerste boek dat ik van haar las. Hij kost nu ook maar 5 euro (ik denk tijdelijk, maar weet niet tot wanneer), dus ik raad het je echt aan hem in elk geval een kans te geven 😀