Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijk ik uit #1

Naar deze boeken kijk ik uit

Je ziet het goed: een nieuwe rubriek! Elk kwartaal maak ik al een overzicht van bioscoofilms waar ik naar uitkijk. En laatst vroeg ik mij af: waarom doe ik dat niet ook voor boeken? Ik bekijk altijd enthousiast de najaars-, voorjaars- en zomerbrochures, dus waarom niet?

Vanaf nu zal je dus drie keer per jaar op Reviews & Roses kunnen lezen welke boeken ik in de brochures heb gespot en naar welke boeken ik hiervan uitkijk. Vanaf februari zullen de eerste boeken uit de voorjaarsbrochures verschijnen, dus laten we snel gaan kijken wat we kunnen verwachten!

Sterren

De waarheid - Colleen HooverDe Waarheid – Colleen Hoover

Verschijnt: 11 februari 2020
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik ben fan van Colleen Hoover en zal alles lezen dat ze schrijft.

Flaptekst | De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? ‘De waarheid’ is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover.

Pre-order het boek hier

Sterren

De bromance boekenclub - Lyssa Kay AdamsDe bromance boekenclub – Lyssa Kay Adams

Verschijnt: 26 februari 2020
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Een boekenclub met alleen maar mannen? Leuk! Ik ben zeer benieuwd wat ze zouden bespreken.

Flaptekst | Gavin Scott heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat – dit is ‘pak je spullen, stap in de auto en verdwijn uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromanceboekenclub.

In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over boeken te praten. Het boek van de maand? De romantische klassieker De gunsten van de gravin. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters. Maar zijn de tips van de boekenclub genoeg voor deze hopeloze Romeo om de liefde van zijn leven terug te winnen.

Pre-order het boek hier

Sterren

Huis van aarde en bloed - Sarah J. MaasHuis van aarde & bloed – Sarah J. Maas

Verschijnt: 3 maart 2020
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 832

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Het is geschreven door Sarah J. Maas. Dat is voor mij reden genoeg.

Flaptekst | Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Pre-order het boek hier

Sterren

Havenfall - Sara HollandHavenfall – Sara Holland

Verschijnt: 3 maart 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Everless vond ik heel goed, Evermore iets minder. Ik ben zeer benieuwd wat ze met dit nieuwe verhaal gaat doen.

Flaptekst | Een veilige plek tussen vier magische werelden. Een meisje dat belooft het te beschermen – tegen elke prijs.

Diep in de bergen van Colorado ligt Havenfall, een plek waar eeuwenoude werelden met elk hun eigen magie samenkomen. De herberg daar beschermt iedereen die zijn toevlucht zoekt binnen de muren, en iemand die de vrede verstoort kan nooit meer terugkeren.

Maddie hoopt dat ze ooit de rol van Innkeeper erft van haar oom. Voor Maddie Marrow zijn de zomers in de herberg namelijk meer dan een kans om magie van dichtbij te zien. Havenfall is een ontsnapping uit de werkelijkheid, waar haar moeder in een dodencel zit en beschuldigd wordt van de moord op Maddies broertje. Havenfall is ook de plek waar ze verliefd werd op de knappe soldaat Brekken, uit de Fiorden-wereld.

Maar dan gebeurt er iets waar niemand ooit rekening mee had gehouden: er wordt een lijk gevonden, en de fragiele vrede van de herberg is daarmee onmiddellijk verstoord. Tot overmaat van ramp wordt Brekken vermist, is haar oom ernstig gewond, is er een levensgevaarlijk wezen ontsnapt en is Maddie plotseling verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen in Havenfall. Ze zal er alles aan moeten doen om de moordenaar op te sporen, zelfs als ze daarvoor moet samenwerken met haar mysterieuze collega Taya, die meer lijkt te weten dan iedereen denkt. Als er duistere geheimen aan de oppervlakte komen, wordt een ding duidelijk voor Maddie: niemand is te vertrouwen, en niemand is veilig.

Pre-order het boek hier

Sterren

Stiefzus - Jennifer DonnellyStiefzus – Jennifer Donnely

Verschijnt: 17 maart 2020
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Hertvertellingen zijn nog steeds hip, en deze spreekt mij enorm aan.

Flaptekst | Stiefzus is een weergaloze en prachtige hervertelling van Assepoester. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly zet in deze fantasy vol girlpower het beroemde sprookje op zijn kop. Voor jongeren vanaf 13 jaar en liefhebbers van youngadultboeken.

Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen.
Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Pre-order het boek hier

Sterren

Blossom BooksTiny Pretty Things – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Verschijnt: 17 maart 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Vroeger was Center Stage één van mijn favo dansfilms, en verhalen met ballet erin verweven trekken mij nog steeds.

Flaptekst | Een exclusieve balletschool in Manhattan, New York. Drie meisjes die er alles aan doen om de top te bereiken, ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren of bedriegen. Dompel je onder in de wereld van spitzen, tutu’s en het gevecht om dé hoofdrol te mogen dansen in De Notenkraker.

Op zoek naar een heerlijk boek dat wegleest als een kruising tussen Black Swan en Pretty Little Liars? Dan hoef je niet verder te zoeken: Tiny Pretty Things is hét boek waar je op gewacht hebt. Een boek dat leest als een thriller vol met valse meisjes, intriges, bedrog, prachtig ballet en zich afspeelt op een exclusieve elite school in New York.

Ook Netflix is fan: medio 2020 zal een serie gebaseerd op de boeken op de streaming dienst te vinden zijn.

Pre-order het boek hier

Sterren

99 procent van mij - Sally Thorne99 procent van mij – Sally Thorne

Verschijnt: 7 april 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Dit lijkt mij echt heerlijke feelgood. Kom maar op!

Flaptekst | Fotografe Darcy Barrett heeft de halve wereld over gereisd en weet het nu zeker: geen enkele man kan tippen aan Tom Valeska. Helaas is hij de beste vriend van haar tweelingbroer Jamie en schijnt hij daardoor verboden terrein voor haar te zijn: ze krijgt misschien 1 procent van hem…

Wanneer Tom het huisje van haar oma gaat opknappen, ziet ze hem na jaren weer terug. Eén ding is er in ieder geval veranderd, stelt ze vast: hij is voor het eerst in tien jaar single. Vervolgens besluit ze dat hij wel wat hulp met klussen kan gebruiken. Er moet toch iemand een oogje in het zeil houden? Zodra de vonken echter als vanouds over en weer springen, beseft Darcy dat die ene procent niet meer genoeg is. Deze keer zal ze zorgen dat Tom Valeska ook voor die andere 99 procent van haar wordt!

Pre-order het boek hier

Sterren

De Jacht - Elle KennedyDe Jacht – Elle Kennedy

Verschijnt: 9 april 2020
Uitgeverij: Volt
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Elle Kennedy schrijft heerlijke boeken. Of ze dit nou samen doet of alleen, ik moet het gewoon lezen.

Flaptekst | Er wordt altijd gezegd dat tegenpolen elkaar aantrekken. Dat lijkt te kloppen, want ik snap echt niet waarom ik me anders zo aangetrokken voel tot Colin Fitzgerald. Hij is niet mijn type: hij zit onder de tattoos, en hij is gek op gamen en ijshockey. En hij denkt dat ik oppervlakkig ben. Maar dat is niet het enige wat tegen hem spreekt:
– Hij is heel goed bevriend met mijn broer.
– Zijn beste vriend is verliefd op me.
– En ik woon met hem in één huis.

Dat maakt op zich niet uit – ik heb genoeg aan mijn hoofd. En hij heeft heel duidelijk gemaakt dat hij me niet ziet zitten, ook al knettert het altijd tussen ons.
Mocht mijn sexy huisgenoot ooit van gedachten veranderen, dan weet hij me te vinden…

Pre-order het boek hier

Sterren

Tegen beter weten in - Charlotte DeMonchyTegen beter weten in – Charlotte DeMonchy

Verschijnt: 16 april 2020
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik heb alle boeken van Charlotte DeMonchy in huis, en inmiddels één ervan gelezen. Eens gegeven las zo lekker weg dat ik al haar andere boeken ook wil lezen. Inclusief deze nieuwe.

Flaptekst | Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Pre-order het boek hier

Sterren

Raak. Me. Niet - Laura KneidlRaak. Me. Niet. – Laura Kneidl

Verschijnt: 28 april 2020
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijst staat: De new adults die Zomer & Keuning uitgeeft lezen altijd lekker weg, dus deze wil ik ook zeker uitproberen.

Flaptekst | ‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Laura Kneidl schreef met ‘Raak me. Niet.’ een meeslepend eerste deel van een new adult-serie, dat eindigt met een grote cliffhanger. Het verhaal van Sage en Luca gaat verder in het tweede deel, ‘Verlies me. Niet.’

Pre-order het boek hier

Sterren

De Beminde - Kiera CassDe Beminde – Kiera Cass

Verschijnt: 4 mei 2020
Uitgeverij: Best of YA
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik heb enorm genoten van De Selectie-serie. Kiera Cass heeft een ontzettend fijne schrijfstijl, en ik kan niet wachten meer van haar hand te lezen.

Flaptekst | Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.
Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Pre-order het boek hier

Sterren

Blossom BooksVerbeeld me – Tahereh Mafi

Verschijnt: 12 mei 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover en e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Het slotdeel! Dit keer echt, als het goed is, haha. Dat wil ik natuurlijk niet missen.

Flaptekst | ‘Hallo wereld. Je zult me niet vergeten.’

Het explosieve einde in de Vrees me-serie is hier! Na vijf boeken en vier novelles is dit dan toch echt het laatste deel van de serie die bijna zeven jaar geleden begon.

Nu Ella weet wie Juliette is en waarvoor ze gecreëerd is, is alles alleen maar ingewikkelder geworden. Terwijl ze worstelt met haar verleden en haar toekomst onzekerder is dan ooit, vervagen de lijnen tussen goed en kwaad. Tussen Ella en Juliette. Met oude vijanden op de loer, lijkt zij niet de enige die kan beslissen over haar lot…

Pre-order het boek hier

Sterren

Onbreekbaar - Lisette JonkmanOnbreekbaar – Lisette Jonkman

Verschijnt: 14 mei 2020
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijst staat: De serie was alleen als e-book uitgebracht en daar baalde ik enorm van. Ein-de-lijk is de serie ook als paperback verkrijgbaar!

Flaptekst | Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?

Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Pre-order het boek hier

Sterren

The Ballad of Songbirds and Snakes - Suzanne CollinsThe Ballad of Songbirds and Snakes – Suzanne Collins

Verschijnt: 19 mei 2020
Uitgeverij: Best of YA
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 592

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik vind het tegelijkertijd heel eng en superleuk dat we meer te lezen krijgen in deze fantastische serie.

Flaptekst | Suzanne Collins maakte in de zomer van 2019 bekend dat er een prequel komt op haar internationale bestsellerserie De Hongerspelen. Het boek zal zich 64 jaar voor de gebeurtenissen in de rest van de reeks afspelen, op de vooravond van de tiende Hongerspelen. Katniss Everdeen, de heldin uit de trilogie, zal dus niet in het verhaal voorkomen, maar Collins legt de focus in dit boek op de zogeheten ‘donkere dagen’ van Panem, vlak na de eerste – en mislukte – opstand tegen het Capitool.

De trilogie van Collins werd succesvol verfilmd met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook deze prequel snel op het witte doek te zien zijn. Filmstudio Lionsgate is namelijk al in overleg met Collins om haar nieuwe verhaal tot leven te brengen.

Pre-order het boek hier

Sterren

Ben ik in jouw ogen een boek vergeten, of heb ik er misschien één gemist? Laat het mij dan zeker weten in de reacties!

Naar welke boeken kijk jij uit dit voorjaar?

Deze post is al 1508 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Naar deze boeken kijk ik uit #1

  1. Sara

    Wat een leuk rubriek! Ik kan echt niet wachten op al deze nieuwe boeken, ze klinken echt geweldig en ik heb ze gelijk op mijn TBR lijst gezet. 😀

    • Ik had De Wrede Prins niet op deze lijst gezet omdat ik nog niet bekend ben met haar boeken. Maar we gaan het boek nu lezen voor de eerstvolgende leesclubbijeenkomst (wanneer dat ook moge zijn in deze gekke tijd).