Persberichten #14

Geplaatst op 31 januari 2017 door Jessica in Boeken / 9 Comments

Persberichten

Dagelijks ontvang ik vele interessante persberichten. Voor deze maandelijkse vaste rubriek screen ik al deze persberichten en kijk ik welke mogelijk interessant zijn voor jullie of waar ikzelf enorm enthousiast over ben. Deze licht ik uit in dit persberichten overzicht.

Stripes

Series Verschijnt op DVDBlu-ray banner persberichten

Stripes

Vermaak voor de hele familie met de februari releases van Universal Pictures

Vermaak voor de hele familie met de februari releases van Universal Pictures

Kubo en het Magische Zwaard – 1 februari – DVD en Blu-ray
Van de gerenommeerde animatiestudio LAIKA (Coraline) komt dit originele epische avontuur met in de Nederlandse versie de stemmen van o.a. Roman Derwig, Kim van Kooten, Benja Bruijning en Noortje Herlaar. De slimme en goedhartige jonge verhalenverteller Kubo roept per ongeluk een wraakzuchtige geest uit zijn verleden op. Om zijn familie te redden moet hij het mysterie van zijn overleden vader, de beste samurai die ooit heeft geleefd, zien op te lossen. Tijdens zijn gevaarlijke zoektocht krijgt Kubo hulp van Monkey en Beetle. Bewapend met zijn shamisen – een magisch muzikaal instrument – moet Kubo strijden tegen goden en monsters, waaronder de vijandige Moon King en de boze tweelingzussen.

Thomas de Stoomlocomotief: Start de motoren – 1 februari – DVD
Thomas en zijn vrienden racen op de rails! De tijd tikt voor Thomas, Bertie en Spencer om op tijd bij het kasteel aan te komen. Philip laat aan Gordon zien hoe hard hij kan gaan en Langzame Steven bewijst dat hij een redder in nood kan zijn. James en Thomas nemen het tegen elkaar op tijdens de Grote Wedstrijd en Caitlin geeft Emily een onverwachtse boost. Race samen met Thomas en zijn vrienden op de rails!

Blaze and the Monster Machine: Rev Up & Roar – 15 februari – DVD
Er wachten grote verrassingen in de 4 wilde afleveringen van Blaze en de Monsterwielen! Van een dino-redding tot een duel op Drakeneiland, Blaze is klaar om gas te geven en te brullen! Inclusief bonusmateriaal: Zegg en het ei, Gasquatch!, Duel op Drakeneiland en Het Dino-spel.

Chicago Med seizoen 1 – 15 februari – DVD
Van de Emmy® Award winnende uitvoerend producent Dick Wolf (Law & Order) enhet team achter Chicago Fire en Chicago P.D. is Chicago Med het volgende deel van de franchise. De doctoren, verplegers en andere ziekenhuiswerknemers nemen de moeilijkste medische zaken op in het beste traumaziekenhuis van de stad. Naast de hoge druk op de werkvloer krijgen zij ook te maken met persoonlijke drama’s waar altijd een leven op het spel staat. Naast de bekende gezichten uit Chicago Fire en Chicago P.D. bestaat de cast uit Oliver Platt (The Big C), S. Epatha Merkerson (Law & Order), Nick Gehlfuss (Shameless), Yaya DaCosta (The Kids Are All Right), Colin Donnell (Arrow), Brian Tee (Jurassic World), Torrey DeVitto (The Vampire Diaries) en Rachel DiPillo (Jane the Virgin).

Colony S1 – 15 februari – DVD
Producenten Carlton Cuse (Lost) en Ryan Condal (Hercules) komen met een sci-fi thriller die jouw nieuwe obsessie gaat worden! Colony speelt zich af in de nabije toekomst en vertelt het verhaal van een familie die probeert te overleven in een bezet Los Angeles. Het is een gevaarlijke wereld met verschillende ideologieën. Sommigen kiezen er voor om de bezetters te helpen en profiteren van de nieuwe orde, anderen gaan er tegen in en moeten leven met de gevolgen. Will Bowman (Josh Holloway – Lost), een voormalig FBI- agent en zijn vrouw Katie (Sarah Wayne Callies – The Walking Dead) zijn gescheiden van hun zoon tijden de invasie, nu doen zij er alles aan om herenigd te worden.

Andere releases in februari:

Bridget Jones’s Baby – 8 februari – DVD & Blu-ray
Shimmer & Shine V1 – 15 februari – DVD
Madam Secretary S1 – 15 februari – DVD

Notitie van Jessica: Chicago MED is een absolute aanrader! De recensie van Bridget Jones’s Baby volgt binnenkort.

Lees ook: Nieuwe series #7
Lees ook: Nieuwe series #8 | De extra grote editie

Stripes

Films Verschijnt op DVDBlu-ray banner persberichten

Stripes

Jack Reacher - Never Go Back
Koop op DVD | Blu-Ray | 4K Ultra HD Blu-Ray

Jack Reacher: Never Go Back

Release: 22 maart 2017

Paramount Home Media Distribution“Tom Cruise is better than ever” (Pete Hammond, Deadline) in de “breathlessly exhilarating” (Simon Thompson, Forbes) actie-thriller Jack Reacher: Never Go Back van Paramount Home Media Distribution. De film is op DVD, Blu-ray, 4K Ultra HD™ en On Demand verkrijgbaar vanaf 22 maart.

Jack Reacher (Tom Cruise) keert terug om gerechtigheid af te dwingen in het actievolle vervolg op Jack Reacher: When the Man Comes Around (2013), gebaseerd op de goed verkochte boekenserie van auteur Lee Child. Wanneer Major Susan Turner (Cobie Smulders) beschuldigd wordt van verraad, ontdekt Reacher dat zij het doelwit is van een massale samenzwering van de regering. Met de hulp van Turner en een mysterieuze nieuwe bondgenoot riskeert Reacher alles om een krachtige organisatie, die er alles aan doet om haar geheimen te beschermen, neer te halen.

Jack Reacher: Never Go Back op 4K Ultra HD en Blu-ray bevatten meer dan 80 minuten te gek bonusmateriaal, waaronder diepte-interviews met de cast en crew, alles over Jack Reacher, het iconische personage van Lee Child, het filmen op locatie in Louisiana, de intense actiescènes en nog veel meer.

Bonusmaterialen blu-ray: Reacher komt terug | Een onverwachte familie | Meedogenloos: Op locatie in Louisiana | Neem Als Eerste Wraak: Dodelijk Gevecht | Geen Kans Gegeven: Battle op het dak | Reacher in Focus: Met Tom Cruise en fotograaf David James
Bonusmaterialen DVD: Reacher komt terug | Geen Kans Gegeven: Battle op het dak

Stripes

Boeken verschenen of te verschijnen banner

Stripes

Er is geen vorm waarin ik pas - Erna Sassen
Koop als Paperback

Er is geen vorm waarin ik pas

Indringende jeugdroman over liefde, woede en vertrouwen

Leopold – Tot en met de vierde ging alles eigenlijk vanzelf maar sinds ik in de vijfde zit is er een hoop veranderd.
Volgens mijn mentor heb ik TE lange tijd TE hard gewerkt en volgens mijn moeder ben ik TE perfectionistisch.
Jajaja.

Dat is een van de grootste nadelen van volwassenen: ze denken altijd beter te weten dan jijzelf wat er met jou aan de hand is. Daarbij vergeten ze voor het gemak maar even dat tachtig procent van ons leven zich afspeelt buiten hen om. En dat ze dus meestal geen flauw idee hebben.
Dat laatste ligt ook een beetje aan ons. Want wij vertellen niks.

Maar dan nog.
Er zijn dingen die je niet kan vertellen. Aan niemand.
Over liefde bijvoorbeeld.
En hoe stom je bent geweest.

Erna Sassen (1961) is actrice, theatermaker en auteur. De laatste jaren schrijft ze vooral jongerenromans die voelbaar maken hoeveel pijn het kan doen om volwassen te worden. Dit is geen dagboek was onder meer genomineerd voor de Grote Jongerenliteratuur Prijs (de voorloper van de Gouden Lijst) en voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis. Tot en met voorjaar 2017 is er ook een toneelbewerking van Dit is geen dagboek te zien: Jij bent de enige niet.

www.ernasassen.nl | www.leopold.nl
Erna Sassen | Er is geen vorm waarin ik pas | ISBN 978 90 258 6971 7 | € 14,99 | verschenen: 11 januari 2017

Stripes

Vier nieuwe titels voor echte YA-fans!

Books make your life sparkle

Young & Awesome – Goed nieuws voor YA-liefhebbers. Dit voorjaar verschijnen er vier nieuwe titels bij Young & Awesome. Na Sterrenstof, The Jewel, Verdwenen en The Diabolic komt Young & Awesome opnieuw met vier sterke, diverse young adult titels. Bij deze titels krijgt de lezer het e-book cadeau! De boeken verschijnen tussen februari en mei van dit jaar.

The Jewel – Opgesloten – Amy Ewing
Extra uitgave bij dystopische trilogie The Jewel

Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen. Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt. Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken. Hoe lang kan Raven dit volhouden?

€ 5,00 | ISBN 978 90 258 7216 8 | februari 2017

Titans – Victoria Scott
Een wedstrijd die je leven kan veranderen

Astrids familie dreigt uit huis gezet te worden. Dan krijgt Astrid de kans van haar leven: meedoen aan de race van de Titans! Deze mechanische paarden zijn onbetaalbaar voor het gewone volk. Wie wedt op de juiste ruiter kan al zijn schulden vereffenen. Durft ze haar leven toe te vertrouwen aan een supersnelle machine?

€ 14,99 (introductieprijs, na 3 maanden € 17,50)| ISBN 978 90 258 6575 7 | maart 2017

Kill the boyband – Goldy Moldavsky
Hilarisch, verontrustend verhaal waarin niets is wat het lijkt

Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand…

€ 14,99 (introductieprijs, na 3 maanden € 17,50)| ISBN 978 90 258 7225 0 | april 2017

Donkerblauwe woorden – Cath Crowley
Het ultieme boek voor YA-liefhebbers: een lovestory in een boekwinkel

In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor hem, vlak voordat ze gaat verhuizen. Hij beantwoordt haar brief niet. Jaren later keert Rachel terug naar de boekwinkel. Krijgen Rachel en Henry een tweede kans?

€ 14,99 (introductieprijs, na 3 maanden € 17,50)| ISBN 978 90 258 7267 0 | mei 2017

Stripes

Generatie ei - Rosa Surachno
Koop als Paperback

GENERATIE EI: falen is het nieuwe slagen van Rosa Surachno

Hét handboek voor millennials die o.a. keuzestress en prestatiedruk ervaren.

A.W. Bruna Uitgevers – Vergeleken met eerdere generaties wordt bij generatie Y vaker overspannenheid, een burn-out en depressie vastgesteld. Onderzoekers stellen dat dit onder andere komt door prestatiedruk en bewijsdrang.

Volgens Rosa Surachno geeft haar generatie zichzelf geen ruimte om te falen, verkeerde keuzes te maken en dingen te missen. Haar eigen agenda liep over van de activiteiten en ze snapte niet wat het probleem was met ‘te druk’ zijn. Tot ze zelf overspannen thuis zat.

Waarom doen we onszelf dit aan? Waarom laten we het zo ver komen? Met deze vragen in haar achterhoofd begon ze aan dit boek. Generatie Ei geeft hier niet alleen antwoorden op, maar biedt ook praktische tips en adviezen van professionals en ervaringsdeskundigen.

Over de auteur
Rosa Surachno (1993) woont in Utrecht. In 2015 is ze afgestudeerd aan de kunstacademie met haar scriptie over keuzestress bij jongeren.

Generatie Ei verschijnt op 9 mei 2017.

Titel: Generatie Ei | Auteur: Rosa Surachno | Omvang: ca. 200 pag. | Prijs: € 18,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0765 4 | Verschijnt: 9 mei 2017 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7538 3

Leuk weetje: Ik mag haar in april interviewen. Mocht je dus vragen hebben, laat het mij hieronder weten of mail je vragen.

Stripes

Bijna echt gebeurd - Liane Moriarty
Koop als paperback

Nieuwe bestseller van Liane Moriarty: BIJNA ECHT GEBEURD

A.W. Bruna Uitgevers – Na de bestsellers Grote kleine leugens en Het geheim van mijn man komt Liane Moriarty met een nieuwe bestseller: BIJNA ECHT GEBEURD. Vanaf 18 april verkrijgbaar.

Details
Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.

Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding.

Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Over de auteur
Liane Moriarty groeide op in Sydney. In 2013 verscheen Het geheim van mijn man in de VS en stond vrijwel direct op #1 in The New York Times-bestsellerlijst. Het bleef daar langer dan een jaar in staan en werd ook in Engeland een succes. Toen in 2014 Grote kleine leugens verscheen, kwam het direct binnen op #1 in de VS – Moriarty was hiermee de eerste Australische auteur die dat ooit gelukt is. Van beide romans zijn de filmrechten verkocht.

Bijna echt gebeurd verschijnt 18 april

Titel: Bijna echt gebeurd | Auteur: Liane Moriarty | Omvang: ca. 528 pag. | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0837 8 | Verschijnt: 18 april 2017 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 14,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7599 4 | Ook leverbaar als audioboek | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 90 461 7089 2

Stripes

Spelletjes banner

Stripes

Wie is de Mol Nederlandse en Vlaamse editie
Koop het Wie is de Mol? Bordspel Nederlandse editie | Vlaamse editie

Ruim 100.000 exemplaren Wie is de Mol bordspel verkocht

Just Games – Nederland kan geen genoeg krijgen van Wie is de Mol. De hooggewaardeerde en met een Televizier-Ring bekroonde serie is 7 januari jl. van start gegaan op NPO1. Ruim 2,8 miljoen kijkers maakten kennis met de deelnemers van het gloednieuwe 17de seizoen. Fans die geen genoeg kunnen krijgen van het razend spannende psychologische spel kunnen thuis de strijd aangaan met familie en vrienden met het Wie is de Mol bordspel, waarvan inmiddels ruim 100.000 exemplaren zijn verkocht.

In dit avontuurlijke bordspel krijgen spelers de opdracht een geheim te ontrafelen. Alleen door samen te werken en elkaar te vertrouwen kunnen de spelers, net als in de serie, de opdracht oplossen. Maar onder het gezelschap van de spelers bevindt zich de Mol. Weet jij de mollenstreken te herkennen en de Mol te ontmaskeren?

Verkoopadviesprijs: €24,99
Leeftijd: 12+ jaar
Aantal spelers: 3 – 6 spelers

In februari 2017 lanceert Just Games de Vlaamse variant van het Wie is de Mol bordspel.

Lees ook: Molboekje 2017 | Ben jij klaar voor Wie is de Mol?

Stripes

Overig banner

Stripes

Handgemaakte kaarsen voor boeklovers; nu ook in Nederland!

Letters and Lights

Letters & Lights – In het buitenland zijn ze ongekend populair; kaarsen geïnspireerd op boeken, series en fictieve karakters. Maar naar Nederland halen is een kostbare aangelegenheid. Denk aan hoge verzendkosten en soms invoerrechten. Illustrator en blogger Emmy van Ruijven heeft daar op ingespeeld door dit soort kaarsen zelf te gaan maken onder de naam Letters & Lights.

Elke kaars van Letters & Lights wordt handgemaakt van soja was, geurolie en kleurstoffen. Zo krijgt elke kaars een eigen sfeer, passend bij het personage of het boek.

De volgende kaarsen zijn momenteel in het assortiment te vinden:

 • Magic
 • Tamlin (Hof van Doorns en Rozen)
 • Rhysand (Hof van Doorns en Rozen)
 • Cinder (The Lunar Chronicles)
 • Six of Crows (List & Leugens)

Het streven is om elke maand twee nieuwe kaarsen uit te brengen. Tevens staat Letters & Lights open voor samenwerkingen. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.lettersandlights.nl

Over Emmy van Ruijven
Emmy van Ruijven is illustrator en heeft een bekende Young Adult boekenblog, www.zonenmaan.net, waar zij haar liefde voor boeken deelt met vele boekenliefhebbers.

Stripes

Waar kijk jij naar uit?

Deze post is al 1150 keer gelezen

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ook interessant:

Tags:


Geef een reactie

9 responses to “Persberichten #14

  • Ik vind het zelf niet echt op het programma lijken. De vragen vind ik meestal ook echt moeilijk. Het is voor mijn gevoel niet echt een gezelschapsspel, maar meer een soort kennisspel.