Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe series #8 | De extra grote editie

De afgelopen tijd is geen nieuwe editie van de rubriek Nieuwe series online gekomen. Ik heb echter wel enorm veel nieuwe series gekeken. Als ik die allemaal ga verdelen per drie, en dan slechts één editie per week online zet, dan is het eerste seizoen van sommige series al bijna ten einde gekomen voordat ik jullie vertel welke indruk het begin van de serie op mij heeft gemaakt. Dus ik heb besloten een extra grote editie te maken! In Nieuwe series #8 vertel ik jullie over 11 nieuwe series, namelijk: Superstore, Telenovela, The Magicians, War and Peace, The Shannara Chronicles, Shades of Blue, Angel from Hell, Shadowhunters, Second Chance, Colony en Recovery Road (+ één bonus serie!).

Onder elke serie staat een button naar MijnSerie, waar je onder andere bij kunt houden welke afleveringen je gezien hebt. Je leest meer over deze handige site in mijn blogpost over MijnSerie.

Superstore posterSuperstore

Premièredatum: 30 november 2015
Zender: NBC (Amerika)
Genre: Komedie
Tagline: They’re Getting Their Shift Together.
Speelduur per afl.: 23 minuten

Wie speelt erin: America Ferrera, Ben Feldman, Nico Santos, Nichole Bloom, Colton Dunn, Lauren Ash, Mark McKinney

Waar gaat het over: America Ferrera en Ben Feldman zijn te zien in deze hilarische werkplekkomedie over een unieke familie werknemers van een enorme winkel. Van de nieuwelingen en de veteranen tot de vakantiekrachten en managers, samen gaan zij de dagelijkse routine te lijf. Inclusief uitverkopen die zorgen voor rellen en gestoorde koopjesjagers.

Top of flop: Je moet van de flauwe humor houden, maar deze serie is nu al een guilty pleasure voor mij. De serie beleefde zijn tijdslot première pas in januari, maar de eerste drie afleveringen waren al eerder uitgezonden. Het is leuk om America Ferrera (Sisterhood of the Traveling Pants) weer op het scherm te zien en ze is haar humor in elk geval niet kwijtgeraakt. Ze wordt goed aangevuld door tegenspeler Ben Feldman (uit het geflopte A to Z) en samen dragen ze de serie. De bijpersonages zijn duidelijk karikaturen en dus elk uniek en gek in hun eigen opzicht. Ik geniet van elk van hen en moet regelmatig lachen.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

Telenovela posterTelenovela

Premièredatum: 7 december 2015
Zender: NBC (Amerika)
Genre: Komedie
Tagline: A new comedy…with lots of drama!
Speelduur per afl.: 23 minuten

Wie speelt erin: Eva Longoria, Jose Moreno Brooks, Diana Maria Riva, Jencarlos Canela, Jadyn Douglas, Amaury Nolasco, Alex Meneses, Izzy Diaz

Waar gaat het over: Als je denkt dat stomende seks, sensationele schandalen en hartverscheurende hartenzeer in de latino soaps een beetje over de top zijn, wacht dan maar tot je ziet wat er achter de schermen van die soaps gebeurd! Eva Longoria is de ster in deze nieuwe komedie over Ana Sofia.

Top of flop: Jullie kennen Jane the Virgin inmiddels wel toch? En dus ook Rogelio en de telenovela’s waar hij in speelt? Telenovela is niet vergelijkbaar met Jane the Virgin, absoluut niet, maar wel met de telenovela’s en de attitude van Rogelio! Hoewel het verhaal in de tweede en derde aflevering een beetje inzakt, heb ik wel enorm genoten van de eerste en vierde aflevering en zal ik de serie zeker blijven kijken. Het is een serie vol drama en een grote korrel zout die je makkelijk even tussendoor kijkt. Wat extra grappig is, is dat de hoofdrolspeelster – het personage – totaal geen Spaans kan, maar wel in een Telenovela speelt. Mijn favoriete personage? Gael Garnica (gespeeld door Jose Moreno Brooks), hij is zó grappig.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

The Magicians posterThe Magicians

Premièredatum: 25 januari 2016
Zender: Syfy (Amerika)
Genre: Drama | Fantasy | Horror | Mysterie
Tagline: n.v.t.
Speelduur per afl.: 60 minuten

Wie speelt erin: Jason Ralph, Olivia Taylor Dudley, Arjun Gupta, Summer Bishil, Hale Appleman, Stella Maeve

Waar gaat het over: Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lev Grossman volgt The Magicians Quentin Coldwater (Jason Ralph, Aquarius) die als briljante eindejaarstudent gaat studeren bij Brakebills College voor Magical Pedagogy, een geheime universiteit in Upstate New York die gespecialiseerd is in magie. Hij en zijn vrienden van in de twintig, ontdekken al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen reëel is en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid.

Top of flop: Ik weet niet meer hoe ik hierop kwam, maar ergens in november/december las ik wat over deze serie en toen de eerste aflevering vrijgegeven werd heb ik hem meteen gekeken. Wie houdt er immers niet van magie? Terwijl ik de serie keek kon ik niet anders dan denken, dat diegenen die nooit hun Hogwarts letter hebben ontvangen als tweede keus altijd nog hierheen kunnen. Het heeft wel een donker sfeertje en op het einde kwam ook de horror even om de hoek kijken. Ik ben geen fan van horror op die manier, dus afhankelijk van hoe erg dat erin voor ga komen blijf ik wel of niet kijken. Ik vond de eerste aflevering in elk geval interessant en de moeite waard.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

War and Peace posterWar and Peace

Premièredatum: 3 januari 2016
Zender: BBC One (Engeland)
Genre: Drama | Geschiedenis | Romantiek | Oorlog
Tagline: n.v.t.
Speelduur per afl.: 59 minuten

Wie speelt erin: Lily James, Paul Dano, James Norton, Brian Cox, Olivia Ross, Matthieu Kassovitz, Tom Burke, Greta Scacchi, Callum Turner, Jessie Buckley, Adrian Edmondson, Jack Lowden, Aisling Loftus, Rebecca Front, Stephen Rea, Jim Broadbent, Gillian Anderson, Aneurin Barnard, Tuppence Middleton

Waar gaat het over: Een verhaal dat zich speelt rondom vijf aristocratische families, het speelt zich af tijdens het regime van Alexander I en is gefocust op de liefdesdriehoek tussen Natasha Rostova, Pierre Bezukhov en Andrei Bolkonsky.

Top of flop: Ik was uitgenodigd voor een screening met Q&A en ik baalde echt enorm dat ik daar door de operatie niet bij kon zijn, gelukkig is de serie al gestart op BBC en kon ik toch beginnen met kijken. Ik heb het boek Voyna I Mir door Leo Tolstoy nog nooit gelezen, dus ik kan je niet vertellen of het waarheidsgetrouw is, maar indrukwekkend is het wel. Na het eindigen van Downton Abbey was ik op zoek naar iets dat net zo leuk zou zijn. Dat Lily James in beide een rol speelt helpt zeker, maar net zo goed als Downton Abbey is het zeker niet. De eerste aflevering zit zeker goed in elkaar – ook al heb ik wel een opmerking hier en daar -, maar het verhaal zelf weet mij niet continu te boeien waardoor ik nog twijfel of ik verder kijk. Deze rol is Lily James overigens wel weer op het lijf geschreven.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

The Shannara Chronicles posterThe Shannara Chronicles

Premièredatum: 5 januari 2016
Zender: MTV (Amerika)
Genre: Avontuur | Fantasy | Sci-fi
Tagline: n.v.t.
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Poppy Drayton, Austin Butler, Ivana Baquero, Manu Bennett, John Rhys-Davies, Aaron Jakubenko, Marcus Vanco, Emilia Burns, Daniel MacPherson, James Remar

Waar gaat het over: De Shannara-serie is een verzameling van high fantasy-romans en -series geschreven door Terry Brooks. De verhalen spelen zich af in een toekomstige wereld (van na Armageddon) genaamd ‘de Vier Landen’, waar de magie de technologie heeft vervangen als belangrijkste krachtbron. De meeste verhalen gaan over de familie Ohmsford, nazaten van de beroemde Jerle Shannara. Van deze boekenreeks is nu een televisieserie gemaakt.

Top of flop: Ik heb al heel veel enthousiaste reacties voorbij zien komen, en aanvankelijk keek ik ook enorm uit naar deze serie, maar voor mij heeft het de verwachtingen niet waargemaakt. Laat ik beginnen met orginaliteit: ik weet dat de boeken al heel lang bestaan, maar als hedendaagse tv-serie vond ik het gewoon niet pakken. Het is een mix van alle bekende dystopische en fantasy series en had niks waarvan ik dacht: o, dat is interessant! Daarnaast vond ik het een overload aan informatie, maar te weinig achtergrond informatie waardoor ik niet het gevoel heb te kunnen connecten met de setting en de personages. Het acteerwerk is ook behoorlijk matig en het is overduidelijk dat ze nog moeten groeien in hun rol. Ook vond ik de special effects niet altijd even sterk. Ik heb inmiddels vier afleveringen gezien en kijk het nog even aan, maar hoop dat ze in de komende afleveringen ervoor zorgen dat ik meer kan binden met het verhaal en de personages en mij misschien ook een klein beetje gaan verrassen. Als ik de serie zou moeten omschrijven dan heeft het grote overeenkomsten met The Lord of the Rings (toevallig zijn de films en deze serie allen opgenomen in Nieuw-Zeeland) en The 100.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

Shades of Blue posterShades of Blue

Premièredatum: 7 januari 2016
Zender: NBC (Amerika)
Genre: Misdaad | Drama
Tagline: Between good cop and bad cop, there are…
Speelduur per afl.: 43 minuten

Wie speelt erin: Jennifer Lopez, Warren Kole, Ray Liotta, Drea de Matteo, Santino Fontana, Sarah Jeffery, Vincent Laresca, Hampton Fluker, Dayo Okeniyi

Waar gaat het over: Shades of Blue volgt het leven van de alleenstaande moeder Harlee Santos. Ze is detective in New York en moet haar collega’s ontmaskeren. Maar dat knaagt, want diezelfde collega’s hebben haar geholpen met het opvoeden van haar kind.

Top of flop: Jennifer is zo’n grote persoonlijkheid dat het voor dit soort mensen een uitdaging is een geloofwaardig personage neer te zetten. Althans, dat heb ik altijd, ze moeten mij echt overtuigen kunnen, echt zo in hun rol duiken dat ik geloof dat ze niet die persoon zijn die ik al jaren in tabloids, nieuwsberichten en videoclips voorbij heb zien komen. Hoewel dat uiteindelijk wel lukt is dit een dertien in een dozijn serie en verwacht ik dat mensen snel hun interesse in deze serie zullen verliezen en dat de serie gecanceld gaat worden. Jammer, want ik vond het leuk dat Warren Kole eindelijk weer een serie te zien was. Btw, waarom zo’n ouderwets ogende poster..?

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

Angel from Hell posterAngel from Hell

Premièredatum: 7 januari 2016
Zender: CBS (Amerika)
Genre: Komedie
Tagline: n.v.t.
Speelduur per afl.: 23 minuten

Wie speelt erin: Jane Lynch, Maggie Lawson, Kevin Pollak, Kyle Bornheimer

Waar gaat het over: Wanneer Amy in het leven komt van Allison beweert zij haar beschermengel te zijn. Zij vormen dan ook een onwaarschijnlijke vriendschap. Maar is Amy echt een beschermengel of is zij gewoon gestoord.

Top of flop: Hier heb ik inmiddels twee afleveringen van gezien en hoewel ik eigenlijk had verwacht de serie direct af te schrijven, vond ik het stiekem wel grappig en ben ik erg benieuwd wat ze er nog meer van gaan maken. Ik kan de serie niet op een andere manier beschrijven dan hierboven al is gedaan.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

Shadowhunters posterShadowhunters

Premièredatum: 12 januari 2016 (VS), 13 januari 2016 (NL)
Zender: Freeform (Amerika), Netflix (NL)
Genre: Actie | Drama | Fantasy
Tagline: All the legends are true
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Alberto Rosende, Matthew Daddario, Isaiah Mustafa, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr.

Waar gaat het over: Shadowhunters is gebaseerd op de zesdelige bestseller boekenreeks voor volwassenen, Shadowhunters volgt de achttienjarige Clary Fray, die er op haar verjaardag achter komt dat ze niet is wie ze dacht dat ze was, maar dat ze komt uit een lange lijn van Shadowhunters — mens-engel hybride die op demonen jagen.

Top of flop: Yes, hier keek ik echt enorm naar uit! En ik denk velen met mij. Hoewel de serie duidelijk afwijkt van het boek, een behoorlijk stuk gemoderniseerd is om het aantrekkelijker te maken (vond ik eigenlijk niet perse nodig, het sfeertje had juist wel wat) en ze wat extra POV’s hebben toegevoegd om alvast stukken verhaal te vertellen die je anders nog niet zou weten door slechts Clary’s POV, vind ik de serie erg leuk om naar te kijken. Sommige stukjes zou ik er nog uitgelaten hebben en van sommige toegevoegde stukjes vond ik jammer dat ze erin zaten, maar over het algemeen denk ik dat ze zeker geslaagd zijn een interessante serie neer te zetten waar ik wekelijks naar uit zal kijken! Althans dat was na aflevering één. Aflevering twee viel mij toch wel behoorlijk tegen; de actrice die Clary speelt weet duidelijk niet goed hoe ze gedaante moet geven aan haar personage en niet alle acteurs zijn even sterk. Persoonlijk kijk ik liever naar de personages Alec en Simon. Ook vind ik dat ze veel te veel informatie weggeven, het had nog wel wat mysterieuzer gemogen. Ik hoop dat ze zich herpakken met aflevering drie en het dan allemaal wat mysterieuzer houden.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

Second Chance posterSecond Chance

Premièredatum: 13 januari 2016
Zender: FOX (Amerika)
Genre: Drama | Horror | Sci-fi
Tagline: Death gave him a second chance at life.
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Robert Kazinsky, Tim DeKay, Dilshad Vadsaria, Adhir Kalyan, Ciara Bravo, Vanessa Lengies

Waar gaat het over: Jimmy Pritchard, een moreel corrupte en gepensioneerde agent, krijgt een tweede kans wanneer hij weer tot leven wordt gewekt. Jimmy is nu zelfs jonger en sterker. Toch zal hij moeten kiezen tussen oude verleidingen en zijn nieuwe verantwoordelijkheidsgevoel.

Top of flop: De eerste aflevering is in december al vrijgegeven en heb ik met enorm veel plezier gekeken. Ik vond het verhaal erg interessant en de personages en acteurs spreken mij enorm aan. In de genre omschrijving staat ook horror, maar in de eerste aflevering weet ik niet precies wat ze daaronder verstaan. Ik houd niet van horror, maar wel van deze eerste aflevering! Je kunt mijn volledige recensie lezen op MijnSerie.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

Colony posterColony

Premièredatum: 14 januari 2016
Zender: USA Network (Amerika)
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Tagline: The invasion is over. The fight is about to begin.
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Amanda Righetti, Peter Jacobson

Waar gaat het over: Colony speelt zich af in de nabije toekomst. De stad Los Angeles wordt bezet door een buitenaardse macht. Sommigen collaboreren met de vijand, terwijl anderen zich juist proberen te verzetten. Dit laatste heeft echter een hoge prijs. Centraal staat de voormalige FBI agent Will Bowman. Om zijn vrouw Katie en de rest van hun familie te beschermen, besluit Will om te gaan samenwerken met de autoriteiten. Hij krijgt de opdracht om het snel groeiende verzet de kop in te drukken.

Top of flop: Van Colony had ik al een beetje mijn twijfels, maar omdat Josh Holloway een rol speelt wilde ik het toch proberen. Uiteindelijk bleek de serie mij simpelweg niet te pakken, op geen enkele manier. Ik vond de personages niet interessant en het verhaal eigenlijk ook niet. Voor mijn gevoel stond er echt een muur tussen mij en deze eerste aflevering, want ik voelde mij er absoluut niet bij betrokken. De serie zal in elk geval gaan draaien om welke kant ze gaan kiezen; samenwerken met de vijand of bij het verzet. Ik denk dat mijn vriend meer plezier aan deze serie zal beleven.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

RECOVERY ROADRecovery Road

Premièredatum: 25 januari 2016
Zender: Freeform (Amerika)
Genre: Drama
Tagline: n.v.t.
Speelduur per afl.: 43 minuten

Wie speelt erin: Jessica Sula, Sebastian De Souza, Alexis Carra, David Witts, Kyla Pratt, Daniel Franzese

Waar gaat het over: Recovery Road is gebaseerd op de populaire gelijknamige young adult novelle van Blake Nelson. Recovery Road focust zich op Maddie, een tiener die verslaafd is. Maddie heeft een reputatie als feestbeest die denkt dat ze geen probleem heeft, totdat ze op een dag geconfronteerd wordt door haar mentor en wordt gedwongen om een keus te maken tussen uitsluiting of rehabilitatie. Maddie besluit de moeilijke keuze te maken om te leven in een sober huis met andere herstellende verslaafden terwijl ze ook nog te maken heeft met de dagelijkse druk van haar jonge leven.

Top of flop: Gek is het, dat terwijl ik deze serie überhaupt niet wilde gaan kijken omdat het mij op het eerste gezicht niet trok – qua poster en omschrijving – blijkt dat dit een serie is die ik heel graag binge. De eerste drie afleveringen heb ik op dezelfde dag achter elkaar aan gekeken en als je normaal gesproken wel houdt van ABC (Family) series (wat tegenwoordig omgedoopt is tot Freeform), waaronder bijvoorbeeld The Fosters, dan is er een grote kans dat je deze serie ook wel leuk gaat vinden. Het is een serie met heftige elementen – a.k.a. verslaving in diverse vormen – maar de serie bevat ook een luchtigere en humoristische kant, en niet te vergeten: interessante personages. Ze hebben een juiste balans waardoor je alleen maar wilt blijven kijken.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

Significant Mother posterBonus: Significant Mother

Premièredatum: 3 augustus 2015
Zender: The CW (Amerika)
Genre: Komedie
Tagline: Three’s company. Mom’s a crowd.
Speelduur per afl.: 24 minuten

Wie speelt erin: Josh Zuckerman, Nathaniel Buzolic, Krista Allen

Waar gaat het over: Significant Mother centreert zich rond restaurateur Nate. Zijn wereld staat op zijn kop nadat hij terugkeert naar huis van een zakenreis en zijn beste vriend en kamergenoot Jimmy met zijn moeder, Lydia, date. Om het allemaal nog iets erger te maken is zijn, eerder ongeïnteresseerd vader Harrision, nu vastbesloten om Lydia terug te winnen.

Top of flop: Oké, dit is niet echt een nieuwe serie, maar ik ontdekte hem vlak voordat ik afgelopen maand op de bank lag (ik wilde hem bewaren, maar na één aflevering moest ik de rest ook direct kijken) en wilde hem gewoon echt even noemen. De reden waarom ik deze serie ben gaan kijken? Ik zag de poster van deze serie voorbij komen op Facebook en herkende Nathaniel Buzolic (The Vampire Diaries). Yes! En de serie bleek ook nog eens supergrappig te zijn! Er zijn pas negen afleveringen, maar ik hoop zeker dat er meer bijkomen. Ik heb zo hard gelachen, de setting garandeert hilarische situaties.

Bekijk op MijnSerie.nl

Welke van deze series ga jij kijken?

Deze post is al 2416 keer gelezen


Geef een reactie

17 responses to “Nieuwe series #8 | De extra grote editie

  • Dag Alisa,

   Dankjewel!

   Er zijn heel veel manieren waardoor je deze series kunt kijken, waaronder (online) streamen, downloaden, soms zelfs live meekijken als je het juiste linkje weet op te sporen, maar Shadowhunters staat bijvoorbeeld gewoon op Netflix.

 1. Ik ga eerst Grey’s Anatomy in het Frans kijken (ik bedoel, als ik toch die taal wil leren, dan maar met Grey’s) en daarna ga ik sowieso beginnen aan War & Peace. Klinkt hartstikke prima. Shadowhunters ga ik ook nog wel even een kans geven! Petje af trouwens voor de hoeveelheid series waar je aan begint, ik probeer het ook, maar kan me er écht niet aan toe zetten haha!

  • Ik ben meestal té nieuwsgierig, dus ik kan het niet laten de eerste aflevering te zien. Het nadeel is dat ik op die manier teveel leuke series ontdek die ik nog wil gaan kijken naast de series die ik al volg haha.

   En wat grappig dat je Grey’s in het Frans gaat kijken, lijkt me wel even schakelen, maar goed dat je het op die manier wilt leren! 🙂

 2. Tess

  Ik heb de eerste 3 afleveringen van Recovery Road ook al gezien. Ik vond het ook leuk en ben benieuwd naar de volgende afleveringen. Jammer dat het nog zo lang wachten is tot aflevering 4. Ik vond de cast erg leuk en ik vind het erg leuk hoe ze een heftig onderwerp toch op een “luchtige” manier laten zien (net als bijv. Chasing Life). Ik ben benieuwd of en wanneer Maddie’s schoolvrienden achter haar geheim komen.

  Ik blijf het jammer vinden dat er zoveel supernaturalseries zijn. Ik zou graag meer “gewone” dramaseries zien. Ik ben niet zo van de actiescènes in die series.
  Ik heb Shadowhunters op de achtergrond gekeken, dus ik kan het nog niet helemaal beoordelen. Ook heb ik de boeken niet gelezen. Wel vind ik de actrice die Clary speelt niet zo slecht als wat ik allemaal op internet lees. Misschien is het gewoon, voor het publiek en voor de actrice zelf, even wennen?

  Shades of Blue vind ik wel redelijk, al vond ik de 1e afleveringen beter dan de 2e.

  • Haha ja dat is het nadeel van meerdere afleveringen vooruit kijken, dan moet je nog zo lang wachten op de volgende. Maar ik kijk ook uit naar de nieuwe afleveringen van Recovery Road!

 3. Thyrze

  Ik heb onlangs ook de eerste afleveringen van Shadowhunters en The Shannara Chronicles gekeken! Shadowhunters vind ik een beetje tegenvallen, maar ga ik nog wel eens kans geven. The Shannara Chronicles vind ik tot nu toe wel heel erg leuk: dat genre past perfect bij me. Ben heel benieuwd hoe dat verder gaat! Superstore lijkt me inderdaad een echte guilty pleasure. Die ga ik eens proberen!

  • O ja, dat is waar ook! Ik was eventjes vergeten dat ze daar natuurlijk ook in speelde. Moet nog steeds die serie eens helemaal kijken, het is tot nu toe bij losse afleveringen op tv gebleven.