Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe series #7

En we gaan alweer verder naar deel 7 in de categorie Nieuwe Series! Ik behandel dit keer twee series die voor mijn gevoel lichtelijk overschaduwd worden door andere series die helemaal gehypetd worden, en één serie die hoort bij een reeks series (ook wel spin-off genoemd). Benieuwd welke drie?

Flesh and Bone posterFlesh and Bone

Premièredatum: 8 november 2015 (VS), 9 november (NL)
Zender: Starz! (Amerika), HBO (Nederland)
Genre: Drama
Tagline: Take no prisoners
Speelduur per afl.: 60 minuten

Wie speelt erin: Sarah Hay, Ben Daniels, Damon Herriman, Karell Williams, Sascha Radetsky, Raychel Diane Weiner, Josh Helman, Irina Dvoronvenko, Emily Tyra

Waar gaat het over: Flesh and Bone volgt Claire, een jonge danseres met een moeilijk verleden. Ze sluit zich aan bij een prestigieuze balletinstantie in New York. Haar zelfdestructieve neigingen en haar ongeremde ambitie zijn een garantie voor mooie confrontaties met haar labiele artistieke regisseur, en een ongewenste bezoeker uit het verleden.

Top of flop: Door de titel dacht ik eerst dat het een horrorserie was, maar toen ik de omschrijving las bleek het een serie over ballet te zijn. Een serie over dansen? Daar had ik wel zin in! Hoe ik de serie uiteindelijk het beste kan omschrijven is als de film Center Stage met een donker randje en qua naaktheid een soort HBO sausje eroverheen. Het geinige is dat Sascha Radetsky, die ook een rol speelt in Center Stage, in Flesh and Bone een serie regular is. Daarnaast is de serie, net als de film waar het zoveel van weg heeft, uniek omdat alleen gebruik gemaakt wordt van professionele dansers als acteurs. De eerste aflevering was interessant, maar er hangt wel een donkere sfeer over alles heen en daar moet je van houden. Tot nu toe vind ik het een interessante serie, maar ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat ontwikkelen (alle afleveringen zijn overigens al vrijgegeven door het netwerk). Het liedje in de trailer vind ik overigens te vrolijk, het weerspiegelt de duisterheid van de serie absoluut niet.

Bekijk op MijnSerie.nl

Agent X posterAgent X

Premièredatum: 8 november 2015
Zender: TNT (Amerika)
Genre: Actie | Drama
Tagline: One man against all enemies
Speelduur per afl.: 43 minuten

Wie speelt erin: Sharon Stone, Jeff Hephner, Gerald McRaney, James Earl Jones, Jamey Sheridan, John Shea, Mike Colter

Waar gaat het over: De weduwe vrouw van een Amerikaanse senator stijgt de politieke gelederen en wordt verkozen als het lands eerste vrouwelijke vice-president.

Top of flop: Het lokkertje voor deze serie was voor mij toch echt Jeff Hephner, sorry, haha. Qua cast heeft de serie ook zeker niets te klagen, toch weet de serie mij nog niet in te palmen. Aan de acteurs kan het toch bijna niet liggen? Misschien dan het verhaal en het feit dat de personages vrij plat zijn? Ik raakte absoluut niet emotioneel verbonden met de personages, het grote geheim van de staat maakte geen indruk en het lijkt Agent X allemaal wel heel makkelijk af te gaan. Jeff Hephner sprong er ook niet uit zoals ik had gehoopt, en de Vice President en haar butler voelen een beetje lafjes door op een stoel te zitten staren naar een scherm waarop Agent X te zien is terwijl hij alles oplost alsof hij James Bond is. Ik wil deze serie heel graag leuk vinden, dus ik ga de eerste aflevering nog een keer kijken en dan ook aflevering twee, maar als het me dan nog niet pakt zullen we helaas afscheid van elkaar moeten nemen. Of misschien wacht ik nog even een paar weken om te zien of deze serie het red of dat de cancelation bear er zijn tanden in zet.

Bekijk op MijnSerie.nl

Chicago Med posterChicago Med

Premièredatum: 17 november 2015
Zender: NBC (Amerika)
Genre: Drama
Tagline: When crisis hits, they hit back
Speelduur per afl.: 43 minuten

Wie speelt erin: Nick Gehlfuss, Oliver Platt, Brian Tee, Torrey DeVitto, Colin Donnell, Rachel DiPillo, Yata DaCosta, S. Epatha Merkerson

Waar gaat het over: Chicago Med is een emotionele achtbaan door de dagelijkse chaos van het drukste ziekenhuis van de stad en de moedige artsen die het ziekenhuis overeind houden. Zij zullen unieke nieuwe zaken te lijf gaan die geïnspireerd zijn door actuele gebeurtenissen. Gaandeweg creëren zij een band met op de achtergrond de hectiek van de operatiekamer. Bekende gezichten van de politie en brandweer van Chicago zullen een handje helpen, zodat het derde team vol helden uit Chicago hun werk op de beste manier kunnen uitvoeren.

Top of flop: Chicago Med is een spin-off van de serie Chicago Fire, net als Chicago PD, en speelt zich af in hetzelfde universum als beide series. Dat is leuk voor degenen die alle drie de series leuk vinden, en minder leuk voor degenen die slechts één of twee van de drie series leuk vinden. De series zijn namelijk dusdanig met elkaar verbonden dat je voor mijn gevoel alle drie series moet kijken om het helemaal te volgen. Zeker als het aankomt op crossovers waarbij je de aflevering van beide series moet kijken om het verhaal te kunnen blijven volgen, anders mis je opeens een helft of straks misschien wel één of twee derde. Ikzelf vind het gelukkig geen probleem, ik houd van dit Chicago trio, al zal Chicago Fire altijd mijn favoriet blijven.

Maar juist dat de personages telkens bij elkaar op bezoek gaan vind ik leuk om te zien en het is nu echt alsof je in Chicago leeft, want er wordt niet meer één kant belicht. Na een brand wordt iets niet onzichtbaar opgelost door de politie, nee Chicago PD komt opdagen, en nu heb je ook Chicago Med. De personages in Chicago Med zijn mij dan ook niet onbekend gezien zij hun introductie al eerder hebben gehad, en één van de personages is de broer van Chicago PD personage Jay Halstead. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om Torrey DeVitto (PLL, TVD) en Colin Donnell (hij wordt gemist in Arrow) terug te zien! Chicago Med is van dezelfde maker als de andere twee series, en ik denk dat ik Chicago Med nog veel leuker vind dan Chicago PD; een goede toevoeging dus.

Bekijk op MijnSerie.nl

Kijk jij liever Flesh and Bone, Agent X of Chicago Med?

p.s. vorige week sprak ik over Wicked City, mochten jullie naar aanleiding daarvan enthousiast zijn geworden dan betreurt het mij te melden dat Wicked City al na drie afleveringen is gecanceld.

Deze post is al 2457 keer gelezen


Geef een reactie

24 responses to “Nieuwe series #7

 1. Naar Agent X ben ik benieuwd. Ik heb daar al een trailer van gezien en het een of ander over gelezen. Maar ik moet de eerste aflevering nog bekijken. Van Chicago Med heb ik tot nu toe alleen de eerste aflevering gezien. Zo leuk dat Torrey Devito erin speelt! Ik ben tegelijk ook begonnen met Chicago Fire, maar volgde het hiervoor nog niet. Ik vind beide series in ieder geval erg leuk en belovend.

  • Wat leuk dat je ook begonnen bent met Chicago Fire! Een vriend van mij is ook net met die serie begonnen en vliegt er ook doorheen, ikzelf ben op dit moment bezig in het nieuwste seizoen 😀

 2. Nee, nee en nee. Geen van deze series trekt me een beetje aan om te gaan kijken. Alhoewel serie over die danseres me wel uniek lijkt, komen de andere twee een beetje cliché over. Daar zijn al zoveel verschillende series over gemaakt dat ik meestal niet echt zin meer heb om te kijken.

 3. Eerlijk gezegd, geen een … 🙁 Echt leuke nieuwe series heb ik dit jaar nog niet gevonden, alles wat ik gezien heb is al zeker 3-5 jaar oud. We kijken zelfs weer Star Trek Voyager!
  Grappig dat je naar MijnSerie verwijst. Ik ben daar een goeie 5 dagen geweest met een account en er toen gillen vertrokken. Niet echt mijn ding. Ik vind alle info die ik nodig heb op imdb.

  • Ah wat jammer dat je je draai niet kon vinden op MijnSerie. Mag ik je vragen wat je niet handig vond? Ikzelf help achter de schermen mee (vooral op het vlak van het aansturen van de andere vrijwilligers, vragen beantwoorden en het inleveren van recensies in goede banen leiden, maar ook hier en daar met andere zaken).

   • Het was veel minder een community dan ik verwacht had. En om bij te houden welke series ik al gezien had, dat is mij te administratief. Daarnaast kijk ik weinig recente series, zoals je merkt. Dus alles wat ik kijk is al compleet of ik kijk het voor de zoveelste keer. En dat laatste kan je dan dus weer niet bijhouden. Dan moet je de hele serie ‘opnieuw’ kijken.
    Nou denk ik dat voor die optie, het her-kijken, op mijnserie geen publiek is, dus niemand die dat mist.
    Ik weet bijvoorbeeld dat ik alle Tom Baker Doctor Who’s gezien heb, maar dat is zo lang geleden, ik weet echt niet meer waar welke aflevering over ging. Verder vind ik de informatie op IMDb gewoon handiger 🙂 Ik ben daar aan gewend denk ik.

    • Bedankt voor je eerlijke antwoord. MijnSerie is nog steeds in ontwikkeling en is ook bezig met het aanwakkeren van het community gevoel. Mocht je tips hebben dan kan je die ook zeker daar op het forum achterlaten.

 4. Oh leuke tips weer! Chicago Med en Flesh and Bone lijken me erg tof ^^
  Gelukkig gaan veel van mijn series nu met winterstop, dus dan kan ik lekker deze kijken 😀

 5. Hoe werkt dat MijnSerie eigenlijk? Ik had me er net voor aangemeld omdat ik dacht het een soort Netflix was, maar je kunt er eigenlijk alleen afvinken welke afleveringen van een serie je hebt gezien?

  • Ik heb inmiddels al een aantal afleveringen van Jessica Jones gezien en vind het erg leuk. Was persoonlijk geen fan van Daredevil (don’t shoot me!) maar Jessica Jones bevalt mij wel erg goed.

 6. Nee, deze series lokken mij niet echt, ik ben alweer een lijstje aan het maken met welke nieuwe series ik nog ga kijken 🙂 maar ik geloof dat ik eerst mezelf opsluit en de nieuwe Marvel serie ga kijken op Netflix!