Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Reading Challenge Update #4 | Afronding 2015

Reading Challenge Update

We zitten alweer bijna een maand in het nieuwe jaar, maar zoals ik al had aangegeven ben ik wat later met het afronden van 2015 door de operatie aan een haarnestcyste begin december en bijbehorende hersteltijd. Maar ik heb inmiddels mijn laatste Reading Challenge Update klaar en neem jullie mee met de boeken die ik las in het laatste kwartaal van 2015. En ik heb echt enorm veel gelezen dit laatste kwartaal; van de 35 boeken die ik dit jaar las, las ik er 13 in het laatste kwartaal.

Kort blik ik ook nog even terug op de challenges. Heb ik ze allemaal gehaald? Begin 2015 stelde ik de Goodreads Reading Challenge in op 20 boeken. 2014 had ik namelijk afgerond met 15 gelezen boeken en ik wilde er een uitdaging van maken. Halverwege het jaar verhoogde ik het naar 25, maar ik eindigde het jaar met zelfs 35 gelezen boeken! Deze challenge heb ik dus duidelijk gehaald.

Dan was er ook nog de Boeken Bingo van Book Babbles. Aan het begin van het jaar had ik niet verwacht überhaupt genoeg boeken te gaan lezen om de hele kaart te vullen, maar het is mij gewoon gelukt! Op het nippertje, dat wel. Aan het einde van het jaar koos ik nog twee boeken uit zodat ik de laatste twee vakjes in de laatste twee weken nog kon vullen. Yay!

Stripes

Oog om oog - Buddy TegenboschOog om oog – Buddy Tegenbosch

Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst. Bang voor wat zou kunnen gebeuren.

Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komt hij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad. Jaap-Jan, inmiddels J-J voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin. Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar. Voor de tweede keer neemt J-J een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen.

Boekenbingo: Een boek van een mannelijk auteur

Oog om oog is een fantastisch boek voor elke leeftijdsgroep door het pakkende en boeiende verhaal. Buddy Tegenbosch schrijft ontzettend fijn en weet je door zijn schrijfstijl nieuwsgierig te maken en de zinnen lezen makkelijk weg. Doordat het zo prettig en makkelijk leest is het geschikt voor jongeren, maar door de interessante en pakkende materie die verbazingwekkend goed uitgewerkt is, ook boeiend voor volwassenen. Oog om oog is spannend en verrassend, geen moment had ik het gevoel te weten hoe het verhaal zou eindigen. Ik weet in elk geval wel dat ik hoop dat Buddy Tegenbosch nog vele andere boeken gaat schrijven, want dat hij goed uitgewerkte en intrigerende verhalen kan schrijven heeft hij met Oog om oog wel bewezen.

HartjeHartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Oog om oog

Stripes

Alles of niets - Gillian KingAlles of niets! – Gillian King

Nikki gaat door een zware tijd. Haar jeugdliefde Koen heeft haar verlaten en zij kan zich daar niet bij neerleggen. Ze zet alles op alles om hem terug te krijgen… totdat ze hem op slag vergeet als ze in de trein aan de praat raakt met Thijs. Wat een man!

Roos doet ontzettend haar best om haar relatie te redden na een forse misstap van haar kant. Als ze via via hoort dat haar vriend is gezien met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?

Thijs voelt zich verscheurd nadat Roos heeft opgebiecht dat ze een affaire heeft gehad met een collega. Al hebben ze besloten samen verder te gaan, makkelijk is het niet. De sprankelende spanning die hij ervaart met Nikki, heeft dan ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hem.

Ook na Alles of niets! blijft Gillian King mijn favoriete chicklit schrijfster. Alles of niets! lees je in no-time uit door Gillians herkenbare fijne en vlotte schrijfstijl. Daarnaast is Alles of niets!verrassend, onvoorspelbaar en vernieuwend; vooral wat betreft het thema overspel in het chicklitgenre. Gillian zorgt ervoor dat je continu door wilt blijven lezen en het verhaal is realistisch en herkenbaar. Ze weet je bij de levens van de personages te betrekken en zelfs terwijl het verhaal vanuit Nikki en Roos is geschreven, lijkt het alsof Thijs ook aan het woord is en leer je hem ook kennen. Ik heb genoten van Alles of niets! en wacht met smart op een nieuw boek (no pressure ;-)). P.s. I love the cover!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Alles of niets!

Stripes

Vuurpreek - Fransesca HaigVuurpreek – Francesca Haig

Bij Zachs en mijn geboorte hebben onze ouders vast een paar keer opnieuw geteld: armen en benen, vingers en tenen. We waren volmaakt. Toch hadden ze moeite dat te geloven: niemand nam namelijk een loopje met het onderscheid tussen een Alfa en een Omega. Niemand.

Cass en Zach werden tegelijk geboren en ze zullen tegelijk sterven. Een sterke Alfa- en een inferieure Omega-tweelinghelft – het enige wat ze delen is het moment van hun dood.

De Omega’s leven in afzondering, door hun familie verstoten zodra hun afwijking duidelijk wordt. Gedwongen om gescheiden te leven, worden ze wreed onderdrukt door hun Alfa-tweelinghelft. De Alfa’s vormen de elite. Zodra hun zwakkere broer of zus is verbannen, zijn ze vrij om een bevoorrecht en veilig leven te leiden zonder dat hun Omega-wederhelft hen in de weg zit.
Cass en Zach zijn aan de buitenkant allebei volmaakt: ze hebben geen ontbrekende ledematen, geen zichtbare ‘Omega-mutatie’. Maar Cass heeft een geheim, en niets zal Zach tegenhouden om dat te ontsluieren.

Ze hebben beiden het vermogen om de wereld te veranderen. De een zal de ander moeten verslaan om zijn eigen toekomstvisie verwezenlijkt te zien worden, maar als ze niet oppassen zullen ze allebei in deze machtsstrijd omkomen.

Boekenbingo: Een boek dat een film is geworden (de filmrechten zijn in elk geval verkocht)

Ik kwam moeilijk in het verhaal en het duurde heel lang voordat ik het echt leuk vond om verder te lezen. Het concept vind ik overigens juist wel erg interessant. Allereerst omdat ik tweelingen sowieso al leuk vind, maar ook het verhaal om deze tweelingen heen en hoe ze aan elkaar gelinkt zijn. Het gehele verhaal zit goed in elkaar, maar wordt voor mijn gevoel teveel gerekt en er is een lang stuk waarin voor mijn gevoel vrij weinig gebeurt. Het duurde ook ontzettend lang voordat ik binding kreeg met de personages. Desalniettemin is het verhaal dusdanig op mij ingewerkt dat ik wel benieuwd ben naar het vervolg en deze ook zal gaan lezen. Voornamelijk omdat het boek vanaf iets over de helft leuker werd. Ik hoop alleen wel dat het volgende boek in vertelling wat minder traag gaat en meer actie bevat.

HartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Vuurpreek

Stripes

Stuk van jou - Sophie JacksonStuk van jou – Sophie Jackson

Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen.

Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.

Carter zal niet mijn nieuwe book-boyfriend worden (ik ben niet zo van de tattoos en beanies, en ja uiterlijk speelt stiekem altijd wel een rol), maar dat maakt niet uit (zijn innerlijk is fantastisch). Stuk van jou is met haar 400 pagina’s vernieuwend in het genre New Adult. Dit komt doordat het verhaal een stuk ruwer en rauwer is, en het bevat meer actie en spanning. Waar in de meeste New Adults die ik heb gelezen het voornamelijk draait om alleen een man en een vrouw, vind je in Stuk van jou meer bijpersonages die een grotere rol spelen. Voor meer actie, ruwere personages en meer verhaallijnen moet je écht bij Stuk van jou zijn. Geinig feitje:Stuk van jou begon als Twilight fanfiction.

HartjeHartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Stuk van jou

Stripes

Harde liefde - Meredith Wild coverHarde liefde – Meredith Wild

Blake Landon. Sexy, woest aantrekkelijk, onbereikbaar: hij is de ultieme fantasie van elke vrouw. Blake is miljardair, befaamd hacker en krijgt altijd alles wat hij wil. Wanneer Erica Hathaway hem tegenkomt, krijgt ze hem niet meer uit haar hoofd. Maar de timing is verre van perfect.

Erica is hard op weg naar een succesvolle carrière. Met een ijzersterk business plan op zak moet ze alleen nog de juiste investeerder vinden. Wat ze nooit had verwacht gebeurt: ze valt als een blok voor de charmes van haar onweerstaanbare investeerder.

Ook Blake raakt in de ban van Erica’s charme, intelligentie en ambities, en al snel wil Blake niet alleen haar bedrijf, hij wil Erica helemaal.

In het begin vreesde ik voor de rest van het boek; het begin van Harde liefde pakte me niet, de conversaties voelden amateuristisch aan en ik had totaal geen enkele binding met de personages. Na een hoofdstuk of vier begon het verhaal beter te worden, maar pas tegen het einde van de eerste helft van het boek kreeg ik eindelijk die connectie met de personages waar ik zo op hoopte. Vanaf dat moment had ik ook dat het verhaal bleef hangen in mijn hoofd en dat ik het jammer vond om het boek neer te leggen. Hoewel het hacken nog geen grote rol speelt in dit eerste deel, vermoed ik dat dit zeker wel een grotere rol zal spelen in de komende delen. Het spannende einde zorgt er in elk geval voor dat ik uitkijk naar deel 2.

HartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Harde liefde

Stripes

Blijf bij mij - Jennifer L. ArmentroutBlijf bij mij – Jennifer L. Armentrout

Calla heeft een heleboel meegemaakt. Een heleboel shit, welteverstaan. De littekens daarvan draagt ze nog altijd met zich mee, ook nu ze zich aan haar verleden heeft ontworsteld en een studie volgt om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Maar haar zorgvuldige planning valt in duigen als ze erachter komt dat haar drugsverslaafde moeder al haar spaargeld erdoorheen heeft gejast en een creditcardschuld op haar naam heeft gemaakt.

Calla gaat terug naar haar geboorteplaats om voor de zoveelste keer haar moeders puinzooi op te ruimen. In haar moeders café vindt ze echter… niet haar moeder. In plaats daarvan staat er een wel erg prettige verschijning achter de bar. Hij stelt zich voor als Jax, en vanaf dat moment verdwijnt hij niet meer uit haar leven – en ook niet uit haar gedachten.

Blijf bij mij is het beste deel van de drie boeken in deze serie die inmiddels vertaald zijn. Blijf bij mij is sexy, maar ook zenuwslopend spannend! De personages zijn geweldig; ik heb genoten van hun karaktertrekjes en de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt. Zoals we gewend zijn van Armentrout is het een luchtig boek met een heftig onderwerp. Bijzonder is dat Blijf bij mij nog veel meer diepgang heeft dan voorgaande boeken, en net als de vorige boeken weet het je mee te slepen en kun je het boek onmogelijk wegleggen. Dit is echt een aanrader! Oeh en yes yes yes, iets waar ik het hele boek al op hoopte; het volgende deel gaat over Roxy en Reece! I CANNOT WAIT! I love deze schrijfster.

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Blijf bij mij

Stripes

Chinouk Thijssen - Hij is van mijHij is van mij – Chinouk Thijssen

Had ik deze baan maar nooit gekregen.
Had ik Arthur maar nooit ontmoet.
Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen.

Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken.
Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

Hij is van mij is een sterke Young Adult thriller met een matige start. Je bent echter zo door die eerste zestig pagina’s heen en dan begint het deel waar het écht spannend wordt! Het boek wist mij bang te maken in mijn eigen huis en dat is dan ook de kracht van het verhaal. Het wordt alleen maar spannender en je gaat zelf ook proberen te raden wie die mysterieuze persoon is. Hier en daar merk je wel dat het verhaal herschreven is en het stuk achterin het boek waar Thijssen over dat proces vertelt, verklaart wat dat betreft erg veel. Als je van spannende boeken houdt dan raad ik je Hij is van mij zeker aan, maar wel met één tip: doe het licht aan en de deuren goed op slot.

HartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Hij is van mij

Stripes

De kleur van mijn dromen - Maya MonroeDe kleur van mijn dromen – Maya Monroe

Sansa denkt dat haar leven niet vreemder kan worden als ze tijdens haar vakantie in Noorwegen de jongen van haar dromen tegen het lijf loopt.

Maar het is nog maar het begin.

Als Sansa door het ijs zakt van een klein meertje vlakbij het hotel en samen met de jongen in een andere wereld weer bovenkomt, moet ze haar toevlucht zoeken in een prachtig, oud herenhuis.

Dat is geen straf. Tot de bewoners haar niet meer willen laten gaan en de wereld waarin ze terecht is gekomen steeds meer begint te lijken op eentje uit haar Fantasyboeken.

Eentje uit haar duistere Fantasyboeken.

De kleur van mijn dromen vond ik een heerlijk boek en ik keek er naar uit dat ik elke avond weer een stukje kon lezen. Het is een mooi en spannend verhaal, waarbij ik me goed kon identificeren met de hoofdpersoon. Ook de (bij)personages zijn interessant en ik ben vooral verliefd geworden op de Morries. Ik weet niet zeker of ik het einde uiteindelijk een anti-climax of juist een einde met een mooie boodschap vond, maar wat ik wel zeker weet is dat ik graag meer van Maya Monroe en haar fijne schrijfstijl wil lezen, en ik ben zeker benieuwd naar de volgende uitgaven van Uitgeverij Rood!

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van De kleur van mijn dromen

Stripes

Faye en Sean - Marina FolkersFaye en Sean – Marina Folkers

Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg? 

Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?

Faye en Sean, a love story is een warme roman met humor en romantiek.

Faye en Sean is inderdaad een prachtige love story, waarvan ik baal dat ik hem uit heb. Elke avond las ik met plezier weer een groot aantal pagina’s omdat ik het boek zo moeilijk weg kon leggen. De hechte band tussen Faye en Sean is zo mooi omschreven dat ik er zelf ook helemaal warm van werd. Het verhaal voelde voor mij continu realistisch en herkenbaar aan en niets voelde geforceerd; de spanning bouwde geloofwaardig op. Was het niet dat ik het begin iets te lang gerekt vond, dan had het zelfs de volledige vijf sterren van mij gekregen. Ik vind Faye en Sean, a Love Story, een absolute aanrader voor iedereen die houdt van vlotte boeken met daarin een hechte vriendschap, mooie en leuke situaties, leuke personages, een goede boodschap en een prachtig liefdesverhaal. Faye en Sean zullen nog lang door mijn hoofd blijven spoken en ik vind het jammer dat ik niet meer over hun kan lezen; hun verhaal heeft stiekem wel een plekje in mijn hart veroverd. Kom maar op met je tweede boek Marina!

HartjeHartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Faye en Sean

Stripes

De Nachtuilen - Jeroen van UnenDe Nachtuilen – Jeroen van Unen

“Tobias keek haar met grote ogen aan. ‘Geloof je me nu?’ fluisterde Rika in zijn oor. ‘Geloof je me nu dat magie bestaat?'”

De 16-jarige Tobias Durana stapt in het vliegtuig om in Engeland een uitwisselingsprogramma te volgen. Maar in plaats van naar Londen vliegt hij naar een plek waar hij nog nooit van heeft gehoord: de Denari-eilanden. Hij ontmoet daar de excentrieke Rika, die hem vertelt dat zijn ouders vroeger van de eilanden zijn weggevlucht, al weet niemand waarom. intussen gelooft Louis Vega, de leider van de eilanden, dat Tobias een oeroude magische strijd kan oplossen en dwingt hem tot een loodzware training. Maar heeft Vega wel het beste met hem voor? En wat wil Tobias zelf?

Boekenbingo: Een boek met een hoofdpersoon met een gave

Hoewel de cover mij in eerste instantie niet trok en ik het boek daardoor minder snel oppakte, ben ik blij dat ik De Nachtuilen heb gelezen. Ik ben werkelijk verliefd geworden op de wereld die Jeroen van Unen heeft neergezet. De wereld en de personages zijn interessant en het verhaal is ontzettend spannend. Van Unen neemt je mee in een fantastisch avontuur in een magische wereld. Wat mij betreft wordt deze reeks zo snel mogelijk vertaald en verfilmd. De uitgeverij raadt het boek aan in de leeftijdscategorie 13-15, maar als 25-jarige heb ook ik echt enorm van dit boek genoten. Het einde is open waarin diverse verhaallijnen samenkomen, maar je ook met vragen achterblijft. Met smart wacht ik op het tweede deel en ik baal dat ik nog tot het najaar van 2016 moet wachten voordat ik verder kan lezen.

HartjeHartjeHartjeHartje½

Stripes

Happily Ever After - Kiera CassHappily Ever After – Kiera Cass

America’s story wasn’t the only one with a happy ending…

Before Amberly came to the palace…
She was a Four in love with a One.

Before Maxon met the girl of his dreams…
He was the boy of someone else’s.

Before Aspen opened his heart to someone new…
He was determined to fight for his first love.

And before Marlee could fall for a prince…
She was swept off her feest by a guard

Four stories to fall in love with! Plus: Exclusive scenes, lush illustrations, bonus epilogue to The One and more!

Boekenbingo: Een boek met illustraties

Deze bundel las ik in een dag uit. Happily Ever After is zeker een toevoeging voor de fans van de Selectie serie. De novelles zijn leuke extraatjes om een aantal scènes opnieuw te beleven vanuit een ander perspectief of juist meer te ontdekken in de niet eerder beschreven scènes. Ook de andere bonuscontent is fantastisch om te lezen en geeft de serie net weer even een extra dimensie. Bij sommge scènes werd ik zelfs weer even emotioneel en ik besefte hoeveel ik deze serie ga missen als het is afgelopen. Maar wat ik toch echt de mooiste toevoeging vind zijn de illustraties die fantastisch bij het verhaal passen. Ik zou ze willen vergroten en ophangen als schilderijen, zo mooi zijn ze! Happily Ever After is een must-have voor iedere Selectie fan!

HartjeHartjeHartjeHartje

Stripes

If I Stay - Gayle FormanIf I Stay – Gayle Forman

On a day that started like any other…

Mia had everything: a loving family, a gorgeous, adoring boyfriend, and a bright future full of music and full of choices. Then, in an instant, almost all of that is taken away from her. Caught between life and death, between a happy past and an unkowable future, Mia spends on critical day contemplating the only decision she has left – the most important decision she’ll ever make.

Simultaneously tragic and hopeful, this is a romantic, riveting, and ultimately uplifting story about memory, music, living, dying, loving.

Boekenbingo: Een Engels boek

Hoewel ik niet verliefd ben geworden op het boek, heeft het wel een zekere indruk op mij gemaakt. Het is heel indrukwekkend om in het hoofd van een zeventienjarig meisje te zitten die probeert te beslissen of ze na een ongeluk met grote gevolgen wil blijven leven of dat ze er toch liever voor kiest om de wereld te verlaten. Ondanks dat het onderwerp heel zwaar klinkt, leest het boek ontzettend vlot dankzij de fijne schrijfstijl van Gayle Forman en zou je het boek in feite in een kort dagje uit kunnen lezen. Als je een vlot boek wilt lezen, dat prettig leest, maar waarbij je toch ook stiekem af en toe eens een traantje moet laten, dan is If I Stay zeker geschikt.

HartjeHartjeHartjeHartje

Stripes

Where She Went - Gayle FormanWhere She Went – Gayle Forman

It’s been three years since the devastating accident . . . three years since Mia walked out of Adam’s life forever.

Now living on opposite coasts, Mia is a rising star at Juilliard and Adam is a bona fide rock star, complete with tabloid headliines and a celebrity girlfriend.

Then chance brings them togehether again for one night.

As they explore the city that has become Mia’s home, Adam and Mia revisit the past and open their hearts to the future – and each other.

Boekenbingo: Het laatste deel in een serie

Hoewel het even schakelen was dat we plotseling vanuit het oogpunt van Adam lezen en blijkt dat het mooie koppel helemaal niet meer bij elkaar is, herkennen we duidelijk de fijne schrijfstijl van Gayle Forman. Ook dit keer gaan de wisselen de momenten in het heden en verleden elkaar soepel af en beslaat het ongeveer een dag. Hier en daar is het verhaal wat traag in het begin en midden, maar zeker op het einde weet de schrijfster weer voor mooie teksten en emotionele scènes te zorgen. Uiteindelijk vind ik If I Stay beter dan Where She Went, maar het blijft een goed boek en ik heb er zeker van genoten.

HartjeHartjeHartje

Stripes

Van de laatste vier boeken kunnen jullie binnenkort nog volledige recensies verwachten en volgende week zal ik jullie vertellen over de challenges die ik dit jaar aanga.

Stripes

Hebben jullie deze boeken al gelezen? En hebben jullie je Reading Challenges gehaald?

Deze post is al 1764 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Reading Challenge Update #4 | Afronding 2015