Categorieën: Persoonlijk / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

De TBR Tag

TBR Stapel

Op meerdere blogs zag ik hem al voorbij komen: de TBR Tag. TBR staat voor To Be Read, maar sommigen noemen het ook NTL: Nog Te Lezen. Ik vind het een hele leuke – en confronterende – tag en wilde hem ontzettend graag een keer invullen. Des te leuker was het dan ook dat Ellis mij laatst tagde, dankjewel!

1. Hoe organiseer je je To Be Read/Nog Te Lezen stapel?

Toen ik vorige jaar samen ging wonen met mijn vriend kochten we een boekenkast en ik deelde hem zo in dat ik de gelezen boeken op de bovenste plank had, en de ongelezen boeken op de onderste plank (waar ik er makkelijker bij zou kunnen). Echter bleven er maar boeken bijkomen en ging dat op een gegeven moment niet meer op. Nu staan de gelezen en ongelezen boeken door elkaar in twee verschillende boekenkasten, voornamelijk gesorteerd op uitgeverij.

2. Bestaat je TBR/NTL vooral uit fysieke boeken of e-books?

Ik heb geen e-reader! Bewust ook trouwens; ik hou namelijk veel te veel van fysieke boeken! Ik heb wel een paar e-books, die heb ik bijvoorbeeld dan gratis ergens bij gekregen, maar het leest niet zo prettig op mijn mobieltje. Wel las ik het korte verhaal Stop! als e-book, maar die was zo kort, dus dat was nog wel te doen op mijn laptop of mobieltje.

3. Hoe bepaal je welk boek je als volgende gaat lezen?

Op dit moment heb ik nog wat recensie-exemplaren liggen, dus die ga ik eerst lezen. Die geef ik bewust voorrang. Zodra ik daar doorheen ben begin ik aan een boek waar ik op dat moment zin in heb. Heb ik zin in iets luchtigs, chicklit, iets bovennatuurlijks? Het is maar net in welk humeur ik ben, haha.

The Host Stephenie Meyer & City of Bones door Cassandra Clare

 

4. Het boek dat al het langst op je TBR/NTL stapel ligt?

Oeh, dan moet ik even goed nadenken… Ik twijfel tussen The Host van Stephanie Meyer en City of Bones van Cassandra Clare (niet boos worden!!!). Van beide boeken heb ik de film gekeken en dan vind ik het meestal lastig om daarna in het boek te beginnen omdat ik in elk geval deels het verhaal al ken en er specifieke gezichten bij zie. City of Bones was ik afgelopen jaar wel in begonnen, maar toen ontving ik mijn eerste recensie-exemplaar en heb ik hem weer op mijn TBR stapel gelegd. En sindsdien heb ik eigenlijk alleen nog maar recensie-exemplaren gelezen haha. Maar ik ga ze echt nog wel lezen, I swear!

5. Een boek wat je recentelijk hebt toegevoegd aan je TBR/NTL stapel?

Ik heb net Boy 7 van Mirjam Mous binnen gekregen! Ik won het boek vorige week op Twitter bij Best of YA Books en dankzij – werkelijk supersnelle – verzending had ik het boek dit weekend al binnen! Ik ben erg benieuwd naar het verhaal!

6. Een boek op je TBR/NTL stapel dat je alleen al wil lezen omwille van de mooie kaft?

Dat zijn er zoveel! Ik ben een sucker voor mooie kaften, haha. Maar welke ga ik bij deze vraag noemen? Ik vind de covers van de boeken van de Iron Fey serie wel ontzettend mooi! Glitters, woohoo! (Al zijn ze niet echt zichtbaar op de foto, maar ze zijn er wel, haha)

Iron Fey serie Julie Kagawa

 

7. Een boek op je TBR/NTL stapel dat je waarschijnlijk nooit zult lezen?

Nja, eigenlijk heb ik alle boeken natuurlijk gekocht met de reden ze ooit te gaan lezen, maar ik heb wel een boek dat ik ooit kreeg in een gewonnen prijzenpakket, namelijk Onder Water van Alice Hoffman. De andere boeken in het pakket waren erg leuk, maar deze trekt mij niet direct en zal waarschijnlijk lang onderaan blijven liggen. Zeker als ik in dit tempo boeken blijf kopen, dan kom ik nooit bij de onderkant van mijn TBR stapel.

8. Een boek wat nog niet is verschenen, maar waar je ontzettend naar uitkijkt?

Waarschijnlijk weten jullie het antwoord al, want ik heb het er al vaker over gehad. Ik kan namelijk niet wachten tot The Heir van Kiera Cass uitkomt! Geen uitleg benodigd toch?

9. Een boek op je TBR/NTL stapel dat iedereen al heeft gelezen?

Dat geldt eigenlijk voor veel boeken die op mijn TBR stapel liggen en die ik nog moet kopen om op mijn TBR stapel te gaan leggen haha. Maar degene die ik nu ga noemen is Voor Jou van Jojo Moyes. Die heb ik in december aan mijn TBR stapel mogen toevoegen en ik heb er al werkelijk zoveel positieve recensies over gelezen!

Schrijven Kreng! Lisette Jonkman

 

10. Een boek op je TBR/NTL stapel waar je het liefst nu meteen in wil beginnen? 

Schrijven Kreng! lonkt echt ontzettend naar mij! Ik heb het momenteel iets te druk, maar ik wil supergraag in Schrijven Kreng! duiken en met behulp van deze hup-ga-nou-eens-schrijven-gids van Lisette Jonkman een nieuw verhaal schrijven!

11. Hoeveel boeken staan/liggen er nu op je TBR/NTL stapel?

Gaat even tellen

Tien uur later

Er liggen 94 boeken op mijn TBR stapel! Slik En nadat ik de stapel alweer had afgebouwd kwam ik erachter dat ik The Scorch Trials en The Death Cure van James Dashner vergeten was op de stapel te leggen, maar ik heb ze al wel bij die 94 opgeteld haha.

Ik heb mijn Goodreads Challenge dit jaar ingesteld op 20 boeken, dus technisch gezien zit ik de komende 5 jaar gebakken, haha.

TBR Stapel

 

Velen hebben de tag al ingevuld, maar Lisa van Leave No Story Behind en Vanessa van Mijn B.I.E.B. volgens mij nog niet, dus ik tag jullie! Ik ben erg benieuwd welke boeken nog op jullie TBR stapel liggen.

 

Hoeveel groot is jouw TBR stapel?

Deze post is al 2306 keer gelezen


Geef een reactie

23 responses to “De TBR Tag

 1. Wauw, dat is nog eens een grote stapel! Het maakt dat ik me afvraag hoe het er bij mij uit zou zien als ik ALLE boeken die ik nog wil lezen bij elkaar zou zetten… Ik denk dat ik het niet eens wíl weten. xD

 2. Wat een mooie foto’s. Ik mis zelf de eerste twee delen uit de Iron Fey-reeks. Gelezen heb ik ze wel, maar eigenlijk wil ik die reeks graag nog eens vervolledigen. Momenteel staan er nog in de 120 ongelezen boeken op me te wachten. Alhoewel, ik heb er dit jaar al enkele van gelezen, misschien zijn het er dus al iets minder ondertussen.

  • Dat zou ik dus echt niet kunnen, een serie niet compleet hebben, het hoort compleet te zijn anders ga ik me eraan ergeren. En ja, ik ben perfectionistisch, haha.

 3. Wauw, die foto! 😀 Je hebt er minder dan ik, dus je gaat de goede kant op 😛 Legend, United, John Green boeken, Boy 7, Endgame, Fallen en The Mortal Instruments vond ik zelf erg goed! Vampire Academy is ook wel leuk maar daar ben ik niet zo fan van dan andere lezers… Veel leesplezier 😀

 4. judith

  O WOW
  Ik denk ik tel de boeken die ik in de kast heb staan even en ik kwam op 131 uit!! Dat lijkt dus totaal niet zo en daarvan heb ik er 35 gelezen :O
  heb ook een aantal boeken die ik denk ik nooit zal gaan lezen maar dan heb ik dus nog een to be read stapel van 96 =0

  Maar ik moet zeggen het is ook veel te leuk om de boeken die ik wil lezen te kopen hihi

 5. Bertha

  Mijn stapel word gewoon te groot ha ha. Ook ik heb de goodreads challenge op 20 staan. Heb de tweede al bijna uit dus gaat de goede kant op. Heb een boekenkast vol boeken die ik nog moet lezen en een e reader vol met boeken. Die gebruik ik alleen in de zomer als ik weg ga of lekker buiten zit maar het gewone boek wint het nog altijd.

 6. Jaaaaa, wat leuk! Wat heb je enorme TBR zeg! Ik ga dit weekend dan ook maar eens even in mijn boekenkast duiken om foto’s te maken en al mijn TBR boeken te tellen 😀

 7. Wauw, 94 boeken haha, dat zijn er inderdaad veel ;-). Ik heb trouwens precies met boeken wat jij hebt: fysieke boeken voelen zoveel beter, blijf ik toch een beetje verslaafd aan hihi.

 8. Wat een leuke tag om te lezen (vooral ook omdat er zoveel boeken tussen staan die ik nog niet heb gelezen!). Ik heb wel een e-reader. Het leest fijn, hij is licht en klein, geen papier nodig, energiezuinig. MAAAR ik mis de covers van de boeken zo erg.